Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Kontrolni pregled po pogojni dobi

Default avatar

pravočasno

Lani poleti sem imel prom. nesrečo, kjer sem se poškodoval samo sam, napihal sem, bil prepeljan na urgenco, sledil je odvzem VD. Da sem lahko pogojno vozil, sem opravil zdr. pregled in dobil izvid, ki mi nalaga ponoven zdr. pregled v roku enega leta. Kasneje sem dobil pogojno kazen - vozim pogojno za dobo 1 leta + plačujem denarno kazen, opravil sem delavnice, skratka izpolnil vse pogoje za to, da sem pogojno obdržal VD. Vozim s kartončnom, v katerem imam vpisan datum, do katerega mi to začasno VD velja. Zanima pa me - kakšen je postopek naprej. Koliko prej lahko opravim zdr. pregled (da ne bi slučajno česa zamudil!) in kam moram potem posredovati izvid - sodišču, upravni enoti, policiji - komu sploh? Kaj moram storiti, da dobim nazaj VD brez omejitev? Pa če mogoče kdo ve - ali je ta ponovni pregled enak kot tisti prvi - vse komplet (psiholog, zdravnik, lab) ali morda kaj manj?
Default avatar

lukarupnik

Pozdravlejni, zdr. pregled lahko opravite 30 dni pred potekom v.d. Nato morate na UE podaljšati v.d. pri čem boste morali predložiti ta pregled. Omejitve so odvisne od zdr. pregleda in se zdravnik odloči ali vam da omejitve ali ne na podlagi pregleda. Kolikor mi je znano za podaljšanje opravite "naveden" pregled pri zdravniku, ki ima koncesijo za splošno medcino dela, športa in prometa. Za točne info se obrnite na UE, ker je z 12.1.17 začel veljati nov prometni zakon, ki govori tudi glede zdr. pregledov. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]
cron