Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zakaj je bolje imeti fantka, zakaj punčko?

Zakaj je bolje imeti fantka, zakaj punčko?

Itak je NAJBOLJ pomembno, da je otrok zdrav. Ampak če tako pomislite, zakaj se vam zdi, da je bolje imeti fantka oziroma zakaj punčko?

Pa ne zdaj s takimi imam par, moje življenje je popolno, ampak zanima me konkretno, kakšne pluse vidite pri punčkah, kakšne pri fantkih?

Imam parček, moje življenje je popolno :-).

Najbolje je biti brez otrok. So sami plusi.

Punčke so vedno atijeve lubice… moja tamala gre povsot zmano… plus ima žena ker ima več časa zase in ostale stvari.

To pa sploh ni res. Verjamem, da je pri vas res. Pri nas pa ni bilo. Oče je mene od malega črtel. Štel je le sin. Mene je pa sovražil, poniževal.

Imam parček. To, kako naj bi zgledal otrok določenega spola, so itak floskule, narejene na nekih pavšalnih vzorcih. Vsak otrok je unikuum.

To pa sploh ni res. Verjamem, da je pri vas res. Pri nas pa ni bilo. Oče je mene od malega črtel. Štel je le sin. Mene je pa sovražil, poniževal.[/quote]

Potem ni bil pravi oče! Vsak pravi moški skrbi za svoje babe in jim nudi varnost zaščito ljubezen.

To pa sploh ni res. Verjamem, da je pri vas res. Pri nas pa ni bilo. Oče je mene od malega črtel. Štel je le sin. Mene je pa sovražil, poniževal.[/quote]

Potem ni bil pravi oče! Vsak pravi moški skrbi za svoje babe in jim nudi varnost zaščito ljubezen.[/quote]

Žal je v realnosti daleč od tega. Je kar veliko moških, ki ali zapustijo otroke in ne skrbijo zanje ali pa še huje: se izživljajo nad njimi.
Niso pravi moški, še manj pravi očetje, so pa žal realnost.
Seveda so podobne cvetke tudi med materami.

Imam dva sina. Nikoli, ampak res nikoli, nisem razmišljala kako bi bilo, če bi bil eden punca. Niti o tem ne kakšni plusi, minusi so glede na spol.
Lahko pa rečem, da sta zdrava, vesela, zadovoljna, predvsem sta pa najina otroka. Eden tik pred maturo, drugi še OŠ. Vsi štirje se trudimo za vse nas štiri in ne glede na spol opravljamo tako moška kot ženska opravila. Kdor pač prej pride, prej utegne …..
Z mojimi moškimi je prav fajn 🙂

Moja babica, ki je imela 3 puncke in fanta je vsaki nosecnici razlagala : punčko si želte, punčko! Z enim fantom je dela za 5 punčk! Mi imamo zdaj enega precej napornega fanta, pricakujemo puncko, upam, da bo upravicila sloves…

Zato, ker je marelična marmelada veliko boljša.

Hja pri nas tudi tako, cel dan sem s hčerko, potem pa pride zlati ati in je taglaven, sem prav jezna včasih! Vlači jo povsod v avto pralnico , na pivo jaz naj pa doma ribam in kuham. Hčera stara 16let in že 16let ista zgodba. Želim si sina!

Hja pri nas tudi tako, cel dan sem s hčerko, potem pa pride zlati ati in je taglaven, sem prav jezna včasih! Vlači jo povsod v avto pralnico , na pivo jaz naj pa doma ribam in kuham. Hčera stara 16let in že 16let ista zgodba. Želim si sina![/quote]

Hočeš reč, da si ljubosumna na hčerko? Bodi vesela, da se tako razumeta tudi v puberteti, mene to še čaka 😉

Ja, marsikatera ženska tako reče, punčke so zelo zaželene. Meni je pa to strašno zanimivo. Dela z enim fantom, da je toliko, kot s 5 punčkami? Ja, bo verjetno držalo – tam, kjer učijo deklice, da postanejo služkinje, perejo, kuhajo, glancajo, vzgajajo otroke, s sinovi pa je TOOOOLIKO dela, ker jih je treba strežt spredaj in zadaj. In od tu prihajajo mamini sinkoti. Naporni so toliko, kolikor jim pustite dolgo špagico, več ko ga strežete, daljša je špagca. Punčko pa boste naučili, da počaka, da potrpi, da pride druga na vrsto, da pospravi (in potem boste sinu očitali, vidiš, ona je mlajša od tebe, pa zna pospravit)…

Jaz imam sina in hčerko. Nikoli nisem delala pluse in minuse. Morda edino kar bi lahko rekla je to, da je za dečke lažje kupovati oblačila – vsega je en model v treh barvah, za deklice pa ni da ni in tam lahko porabim cel dan in celo plačo.

“nisem razmišljala kako bi bilo, če bi bil eden punca”
Ne laži … 🙂

Po mojem mnenju je LAŽJE imeti punčko. Kaj je bolje pa sploh ne bi mogla povedat, se mi zdi, da se ne da. Vsak ma svoje + in svoje -. Itak najboljše je imet parček, čeprav vem, da tega niste hoteli slišat 🙂

Jaz sem si od otroštva želela hčerko. Odraščala sem med samimi fanti, brat/bratranci in vedno sem si želela tudi ženske družbe. Danes imam in sina in hčerko. O razlikah med njima je še prezgodaj govoriti, sta še majhna. Je pa hčerka veliko bolj crkljiva, to je ena stvar, ki jo opažam.
Prednost imeti hčerko je po mojem mnenju (z vidika mame), da si celo življenje bolj povezan. To seveda ni nujno, nikjer ne piše, vendar jaz in moja mama sva. Veliko si poveva, ko sem rodila svoja otroka se je spletla med nama z mamo ena posebna vez in tudi na splošno se dobro razumeva.
Ko fant odraste si najde ženo in počasi je čas, da zapusti domače ognjišče. Potem je bolj povezan z ženo. Kar je prav! Na žalost pa vedno bolj redko. Hčerka pa bolj ostaja povezana z mamo. Ampak to so samo moje izkušnje.

Hja pri nas tudi tako, cel dan sem s hčerko, potem pa pride zlati ati in je taglaven, sem prav jezna včasih! Vlači jo povsod v avto pralnico , na pivo jaz naj pa doma ribam in kuham. Hčera stara 16let in že 16let ista zgodba. Želim si sina![/quote]

Kako to misliš? Si ti breposelna, hčerka pa niti v šolo ne hodi?

Imam dva sinova, prvi je zelo naporen, drugi, kot da ga ni. Sestrična ima štiri, dva fanta in dve dekleti, trije so ok, četrta je trenutno v komuni na odvajanju od mamil, pred tem je kradla in se prostituirala…Pri sosedih imajo punco in fanta, punca je težka za znoreti, fant je priden in razumen.
Kaj že sprašuješ?

Fant je kamen za stiskanje zelja, pri punčki pa dobiš fanta.

[/quote]

Ti boš vedel/a boljše od mene.

“nisem razmišljala kako bi bilo, če bi bil eden punca”
Ne laži … :)[/quote]
Tudi jaz nisem nikoli tako razmišljala. Hitro sem vedela, da bo fant in to je bilo to. Pred drugo nosečnostjo sem pomislila, kaj pa če bi bila punčka? In to punčkasta punčka? Priznam, da si tega sploh nočem predstavljati. Pač nisem tak tip in roza barva mi je od nekdaj bila grda. V glavnem imam dva fanta, ki sta si različna. Na srečo pa ne komplicirana pri stvareh, ki tudi meni niso tako pomembne – npr pri obleki. Ostalo gre. Pa saj verjetno bi tudi pri puncah, če le ne bi bile preveč punčkaste. Ampak za to princeskasto obnašanje imajo večino zasluge ravno starši sami. Takšne naredijo, potem pa jamrajo, ko nočejo zjutraj nobene druge obleke kot pa Elzine. Mah, bi hitro izvila to iz glave. Ali oblečeš, kar je na razpolago, ali pa greš v pižami v vrtec.
Skratka – od staršev in okolja je odvisno, kako “komplicirani” so otroci. Imajo nekaj že v sebi, ampak če tega ne spodbujaš, je lahko čisto zmerno.
Pa seveda delanje razlik med fantkom in punčko (kjer imajo parček)- to je pa res mimo in narobe. To sem tudi sama občutila kot največjo krivico v otroštvu. Zato sem bila hitro odločena, da ne glede na spol ne bom delala razlike pri vzgoji svojih otrok.

Če gledam iz svojega vidika (imam parček) – je fantek ene milijonkrat bolj naporen otrok, kot punčka. Ampak to nima veze z njunim spolom ampak zgolj karakterjem. Poznam primere, kjer imajo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obratno, kot pri nas. To da se en spol otroka definira, kot bolj naporen je bedarija prve klase. Moja otroka sta celo istega znamenja po horoskopu pa različna, kot noč in dan. Otrok pride na svet z določenim karakterjem in je neodvisen od spola, dneva ali meseca rojstva itd. Če me kdo vpraša kateri spol bi raje imela – mi je vseeno. Samo, da bi bil otrok ZDRAV!

Hja pri nas tudi tako, cel dan sem s hčerko, potem pa pride zlati ati in je taglaven, sem prav jezna včasih! Vlači jo povsod v avto pralnico , na pivo jaz naj pa doma ribam in kuham. Hčera stara 16let in že 16let ista zgodba. Želim si sina![/quote]

Kako to misliš? Si ti breposelna, hčerka pa niti v šolo ne hodi?[/quote]

Ne jaz sem zaposlena v državni upravi, no pa saj ni pomebno, opisala sem dan ko moža kakšno soboto ni doma ker dela. Midve pa sva same. Potem pride on mu hčera skoči za vrat potem pojemo in ona dva gresta na ‘pivo’. Ni vedno tako, me pa jezi kot hudič.
Drugače hčera zelo uspešna v šoli, počitnice pa velikokrat preživi (dela) v moževi firmi.

[/quote]

Ti boš vedel/a boljše od mene.[/quote]
Ja, bom…
Ker ti kar negiraš je človeška narava. In nje ne moreš lagat.

New Report

Close