Forum.Over.Net

Starševski čvek

EKG problem - neprijetno

Default avatar

ekgekg

Ni hec, je res, ženske kako rešite ta problem, moški obvoz. :)

Saj ne vem, če naj sploh napišem ali ne, saj eni ne razumejo, drugi se norčujejo, skratka vseh sort.

V kratkem imam ekg...
V čem je problem? Meni je nerodno, moti me, a se da biti v kanotjeri - taki bolj elastični, komot), ima katera izkušnje, da je to dosegla? Saj ne verjamem, da je treba brez vsega zgoraj tam bit. Ali da če si s čim pokrit vpliva na meritve.
Ni mi prijetno, saj boste rekli, da vsak dan vidijo toliko pacientk, samo meni je nelagodno.
Nelagodno zaradi bradavic(na ven) samih, potem vprašanja kaj vas zebe tukaj, ko veš da bi najraje med pogledom ki uhaja rekel kaj drugega pa ne more, ne sme. Ja me zebe, lahko se ogrnem, pokrijem? Pa je odgovor ne. Pa kaj me potem sprašuje. :(
Najraje nebi niti šla, če bo po starem, saj sem prišla samo na ekg.
Pa moški dela ekg tam, ženske ni.

Ženske, predlog? Normalen prosim.
Default avatar

mama tu

Treba se je sleči do nagega, ker ti morajo elektrode pritrditi na golo kožo .
Ne bo šlo z majčko. (:
Default avatar

prejšnji mesec

sem bila, meni je to tudi groza..
pa ne samo ekg, sem šla kardiologu, potem pa še en mlad, simpatičen..jaz pa vse dol dela UZ, potem še ekg..meni pa nerodno za popizdit..nisem ravno obdarjena zgoraj, pa še zebe me vedno, bradavice trde kot kamen, pa si misliš, da izgleda, kot da si vzburjena..v glavnem brez veze. jaz sem dala cel zgornji del dol., modrc, majčka.
zadnjič sem pa šla k svoji, pa reče ona, bo naredila kontrolni EKG, pa sem mislila, ok, pred mojo zdravnico mi ne bo nerodno..pa sem imela zelo visok pulz, nekaj ni bilo OK, valjda mi je malo nerodno.in potem ona pokliče zdravnika iz sosednje ordinacije..on gleda listek, gleda mene..jaz pa ležim zgoraj brez.pulz se mi je še bolj šivišal..on pravi, da ne ve..
pokliče še tretjega kolega iz še ene ordinacije..sem mislila, ok, hujše ne more bit, da me 2 zdravnika gledata zgoraj brez, pa ko bi imela vsaj kaj pokazat, jaz pa tak suhec;-))..
sem si mislila, OK naj me pride kar cela čakalnica tipov gledat..
Default avatar

Ekgcko

Hej

Delam v zdravstvu in sama sem imuna na dojke, spolne organe etc. Pac del telesa, brez seksualne konotacije. Vecinom kar poslusam in kar se pogovarjamo, je kar vecina takih:) sama recem pacientam da lahko pustijo majcko gor in jo sam odmikam, medtem ko modrck pa ovira.sploh s kostjo. Mogoce si omislitesportni trak. Je pa res, ce so elektrode se da odmikat..v kolikor so pa cepki na vakum, pa je hitrejs, ce da pacientka vse dol
Default avatar

ekgekg-

Hvala saj ne grem prvič, ampak ponovno, po določenem času in se nabere očitno tisti odpor pred mladim oz moškim ki to dela.
Naj joške pustim doma, raje ne?
Zadnjič sem se malo po glavi pokrila, samo so mi umaknili, niso poštekali da me je sram, ker me je bilo sram zaradi j. Kot so, večinoma so take, ampak je neprijetno, da si ne misli kdo da si prišel kaj več kot na ekg, če so ven. Ne zaradi mraza, ne straha.
Je opazno, to je problem. Pa pogled tam toliko poslabša meni situacijo, hote ali nehote.
Zato bi raje majčko gor, toliko da ublaži situacijo, brez modrca seveda vem da ne gre.
Hvala za kulturen komentar vsem.
Default avatar

ekgekg

prejšnji mesec je napisal/a:
Te razumem, ampak a je pomembno kaj in koliko je za pokazat kaj a misliš? Pa ravno glede bradavic kot gor pišeš je problem...kot vidim je pri enih ženskah kot pri meni, pa tudi moški, saj se vidi in to oteži problem. Kot drugo to je x moška oseba, ne pa intimni partner, tam je drugo, ker je okolje drugo ;)
Ko začneš komplicirat si že na poti da pobegneš.

(se opravičujem moji prispevki so grdo napisani, ampak je to notranja zavora, ker me je le sram, ampak ker je forum anonimen, sem se delno opogumila)
Default avatar

Paul0ina

Na zalost se ekg-ja ne da opraviti brez tega, da smo zgoraj goli .
Aparat je obcutljiv na vsak premik, tako da ga lahko tudi premik spodnjega perila zmoti. Namen ekg-ja je, da se najbolje zazna delovanje kardiovaskularnega sistema. Sestri povej, da ti je malo neprijetno, bo ze razumela ( zasebnost ti mora biti nudena-kodeks etike ). Tudi sam posnetek ekg ne traja vec kot nekaj min, pod pogojem
,ce smo pri miru in neobremenjeni. Enako je pri ultrazvoku.. Na zalost.
Se moje izkusnje, nobenega pacienta ne spoznam po telesu, se oni bolj zapomnijo mene.
Default avatar

ekgekg

Paul0ina je napisal/a:
Ni med.sestre tam, je moški, si prehitro prebrala. Pa v tem je problem. :(
Default avatar

Ne drži

Jaz sem vedno v modrcu, prejšnji teden sem imela ekg.
Default avatar

Polna luna

Kako rešim?

Preprosto - ne sekiram se.Avtorica, a kam drugam pa ne moreš iti na ekg?
Default avatar

Paul0ina

Se opravicujem, jaz bi poklicala v to ustanovo in jim razlozila za kaj se gre! ( neprijeten obcutek ob moskem dotiku). V nase ustanove hodijo ljudje razlicnih verskih pogledov, zlorabljeni otroci in vedno se najde resitev, saj smo krvavi pod kozo.
Default avatar

ekgekg_

Ne ker sem poslana ravno tam kamor me je napotila.
V kaki drugi ustanovi, čeprav je bil moški, je rekel da je modrček lahko gor.
V tej, pa slači zgoraj vse.
Zato mi je čudno kakšna so pravila ali imajo kakšne posebnosti, ker se v obeh primerih gre za ekg.
Default avatar

Takole,

Men bradavice otrdijo vedno, ko dam modrc dol, vseeno al sem sama al ne. Tako pač je, se sploh me sekiram, imam pa velike dojke, kaj bi dala za majhne!

Ekg in ostali zdravniki... Pač potrpiš in odmisliš, kaj se boš zdej sekirala zarad namišljenih težav? Že pravih je preveč.
Default avatar

jaz tako...........

Jaz imam nelagodje pri merilcu pritiska. Mi srce nabija, bolje, da ne veš. Potem so me dali na ekg zaradi tega, da še tam preverijo in je bilo vse mirno čudežno. Vse o.k. celo super. In zdaj imam kao ne bele halja strah ampak merilec pritiska. Vsi imamo svoje stiske.
Default avatar

a je to navada

prejšnji mesec je napisal/a:
tako je bilo pr meni enkrat pri ginekologinji.
namenoma hodim ženski, ker sem bolj sramežljive sorte.
in sem bila na pregledu, ona nekaj vidi in ne ve.Pokliče ginekologa iz sosednje ordinacije za njegovo mnenje.pa še fajn za pogledat je bil.In potem on pride noter, ne ve, ali bi gledal mene, ali moje razkoračeno mednožje na stolu..jaz cel rdeča od sramu v obraz, on se je pa potem lotil svojega dela in me gledal tam spodaj..
in ne vem, a je to praksa da hodijo gledat drugi zdravniki iz sosednjih ordinacij.?
Default avatar

Polna luna

a je to navada je napisal/a:
Namesto, da bi bila vesela, da imaš ginekologinjo, ki je toliko fer, da se v dvoumnih primerih raje obrne po pomoč h kolegu, kot da naredi napako, se raje sprašuješ, če je to normalno?
Ni važno, ali je to normalno ali ne, važno je, da si ti takrat imela boljšo obravnavo! Bodi zadovoljna s tem in predvsem s svojo zdravnico!
Mnoge pacientke bi ti takšno obravnavo lahko zavidale.


Kako da ne bo zdravnik mencal, ali naj se posveti strokovni zadevi (pregledu tam spodaj) ali ugotavlja, ali je kaj narobe s tabo (glede na barvo tvoje kože)? Če si bila neobičajne barve, je menda razumljivo, da razmišlja, ali morda potrebuješ še kakšno pomoč.
Default avatar

Polna luna

ekgekg_ je napisal/a:
Jaz sem tudi imela ekg 'zgoraj brez'.

Saj, ko rojevaš, si pa 'spodaj brez', pa se zna zgoditi, da je kar nekaj ljudi v istem prostoru.
Verjetno je lažje namestiti cevčice, če nimaš modrca. Tehniku je verjetno precej vseeno, kakšna izgledaš. Samo ti se obremenjuješ. Saj nisi tam na kakšnem lepotnem ocenjevanju, ampak na zdravniškem pregledu.

Morda bi ti pomagalo, da si ga pa ti predstavljaš z manj oblačili? :P
Default avatar

a je to navada

Polna luna je napisal/a:
point je bil bolj v tem, da sem tudi jaz sramežljiva..ne samo ona..
drugače pa seveda, boljše dva mnenja, kot eno..in itak je zdravnica super, tudi drugače,
Default avatar

Vatriona

Čim manj se obremenjuj, itak zdr. delavci na paciente ne gledajo v seksualnem smislu. Pa tudi vsak ve, da so bradavičke trde, ker je hladno.
Pač tudi manj prijetne stvari moramo dat skoz.
Default avatar

čudno,

Ne drži je napisal/a:
Meni so ga nekoč merili na urgenci, in so me malo pokrili z rjuho. Nima kaj motiti, saj ležiš pri miru.