Forum.Over.Net

Starševski čvek

"Taslavni" milenijci

Default avatar

Zu za

Pozdrav vsem skupaj,

nekajkrat na teden pridem sem in preberem aktualne teme, komentiram redko, še manj pa odpiram nove teme. Danes pa sem naredila izjemo in odpiram (dokaj aktualno) vprašanje.

In sicer, že skoraj dva tedna 24.ur bombandira svoje strani s članki o milenijcih. Vsebina člankov je takšna ali drugačna, sedaj pa me zanima, kakšne izkušnje imate vi s to populacijo, ki se je rodila v zgodnjih 90.?

Prosim za kulturno klimo in čim bogatejše argumente(torej, malce več, kot le "so zabiti/vredu itd), če se le da, nanizajte svoje izkušnje, ne posploševanja.

Najlepša hvala :)
Default avatar

Tara_S

Enako čudni se nam zdijo, kot smo se mi v naših najstniških letih zdeli čudni našim staršem in drugim starejšim.
Default avatar

čisto dobre

Navaditi se moraš njihovih posebnosti, potem so pa super - kreativni, delavni, prijazni. Pa veliko bolj odkriti in manj žleht kot starejše generacije, samo priložnost morajo imeti, da povedo svoje mnenje.
Default avatar

Iz izkušenj

..v našem podjetju se niso obnesli
Precej problematični, svojeglavi in nezanesljivi.
Pa furajo samo svoja pravila -zelo gledajo na sebe in svoje koristi in pravice (delo in dolžnosti pa????)..nam so se zdeli sebični in visoko nečimrni...sploh zadnji trije so bili "grozljivka!"
Menim, da je za to generacijo bolje, da odprejo svoj biznis! za vse bo boljše in lažje. Vseeno je to generacija, ki se najtežje prilagaja....mi pa tudi njim.

Tudi osebno več z njimi ne bi rada (nikoli) delala. Žal, mi smo imeli slabe izkušnje...
Default avatar

Mr.Hm

V bližnjem podjetju jih imajo nekaj, pa se stalno pritožujejo nad njimi, kako da so nesposobni, a ker njihove šefe dovolj dobro poznam, vem da je krivda tudi na njihovi strani, t.j. starokopitna mentaliteta "samo jaz imam prav" in "naredi kot ti je ukazano", namesto vzpostavljanje spoštljivega oz. tovariškega odnosa do zaposlenih in bolj efektivnega delegiranja glede na sposobnosti in karakter posameznika.
Default avatar

indijski tulipan

Milenijski otroci so otroci, ki imajo nalogo spreminjati svet na bolje....preiti nazaj k naravi in notranjost cloveka. Obuditi nematerialni svet. So velika groznja vodstvenemu kadru ,zaradi svojih vizij. Ki ne tezijo h izkoriscanju in izgorelosti kadra. :)
Default avatar

Thorrr

Na kozlanje mi grejo...prepotentni do amena...
Default avatar

izkušnje*

vsaka generacija se razlikuje od prejšnje in prav je tako, tisti ki jih ne štekajo so preozki v glavi.
milenijci, vsekakor stopnjo ali dve višja zavest kot generacija pred njimi.
Default avatar

bulšit

Mah, tole z milenijci je en velik bulšit, ki služi samo tastarim, da lahko dajejo v nič mlajšo generacijo. Zakaj neki bi bili takšni kot tastari, če nimajo in verjetno ne bodo imeli nikoli stalne službe? Če ne bodo imeli nobene koristi od "minulega dela"? Če ne bodo imeli penzije? Če ne bodo imeli šans, da napredujejo tako, kot so tastari? Zakaj že bi se potem morali tako obnašati? Ker si tisti s privilegiji (tastari) domišljajo, da so smo oni sposobni, mladi, pa čeprav bolj in hitrejši, pa so zanje samo razvajeni smrkavci? Ja, nekaj so izkušnje, ampak stari jih še zdaleč nimajo toliko v današnjih, spremenjenih razmerah. Tiste iz časa socializma pa so večinoma neuporabne.
Dejstvo je, da so danes mladi na določenih področjih precej pred starimi. Da znajo biti hitri, se obrnit, iskat alternativo. Samo imajo pa zelo zelo malo možnosti, da bi to lahko res pokazali. Tudi tista mentaliteta, da morajo biti tiho samo zato, ker so tamladi in da imajo stari avtoriteto samo zato, ker so stari, je mimo in za mlajšo generacijo nesprejemljiva.
Jaz jih, pa čeprav spadam baje še ravno v staro generacijo, čisto razumem.
Default avatar

Thorrr

bulšit je napisal/a:
Jaz vidim pri nas na šihtu ravno obratno...obrnemo se mi, 40 letniki, mularija pa samo hvata krivine...vse na počas...gibanje, govor itd...mogoče že kaj mislijo s svojo glavo in iščejo alternative ampak mi nismo nič drugačni...poleg tega smo še vedno konkurenčni glede tehnike, računalništva itd. ...o razlikah v delovnih navadah pa raje ne bi razpredal...
Pred 20 imi leti, ko sem bil jaz vajenc, je bila avtoriteta in smo imeli rešpekt do starejših in bolj izkušenih...zdaj mam pa filing da se nam režijo u fris...
Mislim da je naša generacija naredila napako, ker je začela preveč ujčkat mladiče..saj to se itak na splošno vidi...tud pri družinah, v šoli itd...pač vedno več je moških papkov
Default avatar

mesani vtisi

Imam mesane vtise.

Nekaj jih poznam, ki so pridni, prizadevni, poiscejo vsako delo, se res trudijo. So prijazni, vljudni, samozavestni, takorekoc idealna mladina
.
Poznam pa tudi take ( teh je precej vec), ki so pasivni, ki pricakujejo, da se bodo drugi njim prilagajali. Nimajo samoiniciative. Imajo ogromno samozavest, domisljijo, vendar premalo znanja in delavnosti. Pri nas v sluzbi jih skoraj ne zaposljujejo zaradi slabih izkusenj z njimi. Mislijo, da znajo vse, a so pri delu nezanesljivi in povrsni. Skrajen primer bilo dekle, ki je slo raje kupovati kavc kot v sluzbo. Po par podobnih presenecenjih je zgubila sluzbo. So tudi precej naivni in hitro podlezejo reklami in raznim trendom, a to je verjetno bolj odraz mladosti in posledicnega pomanjkanja izkusenj, kot karakterna lastnost.

Opazam, da sta obe skupini odraz vzgoje. Prva skupina ima po pravilu resne, stroge, a ljubece starse, ki od svojih otrok veliko pricakujejo in jim dajejo redne zadolzitve. Druga skupina je imala med odrascanjem veliko svobode, s strani starsev nanje ni bilo pritiska.
Default avatar

hja.

mesani vtisi je napisal/a:
ampak to je bilo vedno tako, prav nič novega in niti slučajno ni to značilno samo za eno generacijo.
Default avatar

mesani vtisi

hja. je napisal/a:
Ja, na prvi pogled res, vendar v moji generaciji smo se se zavedali, da smo mlajsi in zeleni. Poslusali smo starejse in izkusene, jih spostovali. Delo smo vzeli precej bolj resno. Bili smo bolj odgovorni. Danes mladina fantazira, da si morajo starejsi zasluziti njihovo spostovanje, veliko mladih se jih vidi kot center vesolja in pricakujejo, da se jim bodo starejsi prilagajali in da jim bodo prilagajali metode dela. Tega v moji generaciji ni bilo. Prav tako ne takega neskladja med njihovo samozavestjo in njihovim (ne)znanjem.
Default avatar

katero firmo vodi milenijec

indijski tulipan je napisal/a:
In kako bodo vodil ? kakšne so njihove vizije in kje se vidijo? Od česa bodo živeli? Od nematerialnega sveta, dokler imajo hrano in streho pri materi kuri? Kako pa veš, da ne težijo k izkoriščanju in izgorelosti svojih delavcev. Imaš kakšnega milenijca, ki ima firmo in katera je to?
Default avatar

Tara_S

O čem vi to???? Milenijci (rojeni po letu 2000) so danes stari kvečjemu 17 let. Najstniki.
Default avatar

indijski tulipan

katero firmo vodi milenijec je napisal/a:
Malo več razgledanosti bi pa že pričakovala od Vas, zato menim, da je odgovor,Vam, popolnoma nepotreben....lep dan :)
Default avatar

tarasss

Tara_S je napisal/a:
Milenijci so rojeni med letoma 1980 in 2000. Bemti, ti pa res vse veš, spoznaš se na migrante, ekonomijo, svetovni napredek, zdravstvo, šolstvo,.... politiko in državo. Za ostalo je evrocard, a ne, ta "pametna".
Default avatar

Tara_S

tarasss je napisal/a:
Beseda milenijci meni pomeni, da so ljudje rojeni v novem tisočletju. Pika.

Ti pojdi pa kakat.
Default avatar

5x na dan

Tara_S je napisal/a:
Paloma pa to? Nerazgledanost pa to? Pa še kaj bi se našlo. Na žalost te je čas prehitel, svetujem ukvarjanje s tistimi, ki so še vedno v 14. stoletju. Te razumeš! 5x na dan, pa to!
Default avatar

Tara_S

5x na dan je napisal/a:
Si isti trot kot zgoraj, kajne? Beseda milenijci pomeni rojeni v novem tisočletju. Kaj nakladajo določeni novinarji, ni moja stvar.