Domač pirin kruh
Pirino moko sicer lahko uporabljaš za vse, kar sicer pšenično,jaz kruh delam največkrat tako:
200g ržene moke
300g pirine bele moke
3,5 dl sirotke ali radenske
vinski kamen
malo soli, žlica olivnega olja,
zmešam, pognetem, dam v podolgovat pekač, če imam čas pustim, da malo počiva, je še boljši, lahko pa ga takoj spečeš, je tudi v redu, naj ti dobro uspe.
Jaz ga spečem sama in sicer po sledečem receptu: https://www.kulinarika.net/recepti/10410/kruh/pirin-kruh/
Jaz ga spečem sama in sicer po sledečem receptu: https://www.kulinarika.net/recepti/10410/kruh/pirin-kruh/%5B/quote%5D
Tukaj gre za pirino belo moko. Polnozrnata je drug hec.
Tole je super recept, preverjen
https://med.over.net/clanek/recept-kruh-brez-kvasa-v-30-minutah/