Starševski čvek

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Default avatar
Pozdravljeni,
te teme ne odpiram, da bi začel diskusijo o cepljenju/necepljenju, temveč zato, ker tema z enakim naslovom obstaja na forumu slo-tech.com, ki je močno cenzuriran in ne objavljajo nobenega prispevka oz. argumenta proti cepljenju. Kot mi je napisal administrator foruma, je namen teme, da se prepriča zavedene starše v cepljenje. Google namreč vrne forum kot enega izmed prvih prispevkov. Sicer sem precej nevtralen in nimam izoblikovanega mnenja o tej temi, me pa izredno moti manipuliranje preko medijev. Med Over Net pa smatrajo za forum za butlje. Skratka objavljam tukaj, da se ve, kam pes taco moli. Lep večer vsem.
Default avatar
Bolj se mi zdi da že imaš izoblikovano mnenje in samo iščeš istomisleče, ki bi ti pritrjevali (ker takšenga feed backa na slo tech nisi dobil si poskuil drugje). Če bi te resnično zanimala tema, bi imel konkretno izoblikovana vprašanja, povedal kaj si mislis o temi in na podlagi česa imaš takšno mnenje. sarkazem
Default avatar
Proti.
Default avatar
Za.

Pravzaprav bi moralo ne-cepljenje otrok biti kaznivo dejanje, posledica pa takojšnji odvzem otrok.

Butci naj se futrajo z travicami homeopatov, džoj-whateverthefuck astrologijo, drkajo na doule in pojejo hvalnice MSM kapljicam, ampak naj s tem ne škodijo tistim ki so jih spočeli (taki si ne zaslužijo, da bi potomce nazivali z "moji otroci") in preostanku družbe.
Default avatar
svobodno odločanje posameznika o cepljenju!
Default avatar
Za. Zavračanje cepljenja iz nezdravstvenih razlogov bi moralo biti kaznivo. Jaz svojih raje ne bi cepila, ampak če bi vsaka mama tako razmišljala ne bi bilo nikakršne precepljenosti, zato jih pač cepim še jaz, kot moj "davek" družbi in zdravstvenemu sistemu. Je en kup cen, ki jih moramo plačati, če želimo živeti v tej družbi, cepljenje je samo ena izmed njih. Edini problem je, da dandanes nimaš možnosti NE živet v tej družbi. To je škoda.
Default avatar
Kaj naj rečem - administrator na slo tech ima prav.
Default avatar
jaz sem za cepljenje po obveznem programu, s tem, da bi morali zdravniki pred cepljenjem podati natančna navodila o možnih reakcijah, str. učinkih in se s starši pogovoriti... če ni časa, bi morala biti ta navodila napisana za vsako cepljenje in bi se jih staršem predalo v prebranje in bi potem lahko samo o zadržkih predebatirali z izbranim zdravnikom... tako mnenje imam po tem, ko sem zadnjič slišala,da je cepljeni fantek dobil epileptični napad po cepljenju in se je pocepljenju pri pediatru ugotovilo, da ima cepivo opozorilo za tiste, ki imajo v familiji epilepsijo - dotična družina jo je imela, vendar jih o tem ni nihče predhodno obvestil v povezavi s cepivom...
tako,da cepljenje ja, samo prej jasna in natančna navodila o str. učinkih, zadržanosti za katere skupine itd. s strani stroke
Default avatar
Absolutno proti obveznemu cepljenju. Pro cepilci po večini nimajo pametnih argumentov, so pa nadpovprečno žaljivi in arogantni. Moram pa reči, da je v Sloveniji še vedno izredno nizka splošna razgledanost in samozavedanje, izbtega sledi, da večina staršev cepi otoke. S cepljenjem prenehajo šele takrat, ko ima otrok reakcijo. To pa je zelo nezavidljiva situacija; na pol cepljen otrok hitro izgubi dwlno in začasno zaščito, hkrati pa ima sesut imunski, ali nevrološki, ali kasneje celo hormonski sistem. Če bo tak otrok kasneje zbolel za otroško boleznijo bo najverjetneje v hujši obliki, precej odvisno od otroka.

Nama pediater ni želel cepit otroka, zaradi nevrološkega statusa, ceprav sva bila za cepljenje. To naju je vzpodbudilo, da prebereva kopico knjig (preko 20) in greva na kar nekaj seminarjev. Šele po vsem prebranem lahko rečem, da za otroškimi boleznimi ne bi nikakor cepil otroka, tudi zdravega ne.
Default avatar
Sem za je napisal/a:
Pa si tudi za svobodo, da te zbrcam, če se moj mulc od tvojega naleze česa???
Default avatar
nmmn je napisal/a:
Izpostavil si zelo dobre probleme. Kot prvo, pediatri sploh ne vedo, katere vse stranske učinke cepivo lahko ima. Kot drugo, starši preveč zaupajo 'vsevednim' zdravnikom, sami ne naredijo ničesar v zvezi z razgledanostjo. Navodila za cepiva so na spletu, lahko bi jih sami prebrali, ne da prosijo za njih. A so avto kupili tako, da so verjeli prodajalcu, ali so se sami zanimali za specifike? Enako je z vsako stvarjo.
Default avatar
MrT je napisal/a:
Prosim navedi kateri argumenti za cepljenje te ne prepričajo, da gremo skupaj čez. Lahko še navedeš katere knjige sta prebrala in na čigave seminarje hodila? Navaješ določene trditve, pa me zanima naslednje na kašen način ima otrok sesut imunski sistem? Kaj točno se sesuje imunski sistem in kakšno vlogo naj bi imela pri tem cepiva? Podobno me zanima za nevrološki in hormoski sistem..
Default avatar
Jasno da sem za, sploh ne vem zakaj ne bi bila, do zdaj me še noben argument proti ni prepričal, se pa strinjam, da so starši veliko premalo informirani.
Default avatar
MrT je napisal/a:
Tudi, če starši ugotovijo, da je neka motnja ali bolezen posledica cepljenja...A misliš, da jim to kaj koristi in zdravnik odgovarja ?
Saj bedaki še naprej vztrajno zanikajo povezavo med cepljenjem in avtizmom.
Default avatar
Gost♥ je napisal/a:
A se lahko pogovarjaš brez žaljivk? Ti si penzionist in nimaš več majhnih otrok.
Default avatar
Za. je napisal/a:
In ko bo otrok zaradi cepljenja imel doživljenjske posledice, bo za kaznivo dejanje odgovarjal kdo? Ti??
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Kot da med necepljenimi pa ni avtistov no... Same bučke!
Default avatar
Nekoga zgoraj je strah, da se njegov otrok ne naleze od ne cepljenega. Gre za popolno nerazgledanost. Kako se bo nalezel, če je zaščiten s cepivom. Kot drugo, cepljeni asimptomaticno prenašajo bolezni (poglejte si študije, ali pa preberite, kako je 5 cepljenih otrok in en cepljen odrasel brez simptomov preneslo okužbo na necepljenega v koloniji, šlo je za davico, in kasneje je ta otrok umrl). To se je zgodilo lani ali predlani, mislim da v Španiji.

Ljudje so tako nerazgledani, da nimajo razčiščenih osnovnih pojmov. Bi se pankar tepli haha.

Potem jentu primer izbruhanoslovskega kašlja na Floridi, ko jencepljena vzgojiteljica prenesla okužbo na cepljenega otroka, eden od njiju na drugega cepljenega sorodnika, vsi so hodili v isti vrtec. Zbolelo je mislim da 36 ljudi, 5 jih je bilo hospitaliziranih. Veste koliko je bilo necepljenih v tem vrtcu? Trije, in ti trije niso zboleli.
Default avatar
Robi... je napisal/a:

Tudi, če starši ugotovijo, da je neka motnja ali bolezen posledica cepljenja. Resno? Starši ugotovijo? Zakaj takšni starši potemtakem sploh obiskuje zdravnika, če sami vedo bolje? Cepiva ne povzročajo avtizem.klik
Default avatar
Delež avtistov med necepljenimi je bistveno manjši.