Med.Over.Net

Kronična bolečina - fibromialgija

Odgovarjajo: Veronika Felicijan

Sindrom kronične utrujenosti (SKU), fibromialgija (FM) in življenje s kronično bolečino.

Veronika Felicijan

Veronika

QIGONG ZA VEČ ENERGIJE

Default avatar

Breda

20 Minute Morning Qi Gong Exercise by Lee Holden
https://www.youtube.com/watch?v=pj4qo2KL9f4

Pa še razlaga:

Odlične in lahke vaje za več energije in vitalnosti za začetek dneva. Lahko delate tudi takrat, ko potrebujete več energije in vitalnosti.

1. Vaja: trkanje na Vrata življenja. Točka na križu, imenovana Ming men ali vrata življenja in je povezana z energijo ledvic in vitalnostjo. Noge so v širini ramen in kolena rahlo pokrčena. Nihamo z rokami in udarjamo spredaj in zadaj po trupu. Hrbtenica postane bolj prožna in pospeši pretok energije po ob hrbtenici. Globoko dihanje sprosti vaša ramena in zgornji del hrbta.

2. Vaja: podobno mahamo z rokami, le roko spredaj premaknemo na mesto, kjer se roka in trup stikata. To je akupunkturna točka za pljuča. Udarjanje po tej točki je odlično poti zaprtju. Dobite več energije po telesu. Dobro je tudi za imunski sistem in drži vaše telo močno.

3. Vaja: potem eno roko premaknemo više in tapkamo po ramenih. To pripelje energijo, in cirkulacijo v vrat, zgornji del hrbta in glavo. Ta vaja je dobra za pametne odločitve, ker se energija premakne v vrat in glavo. Imamo čisto energijo in um. Tam poteka nekaj meridijanov in je tudi nekaj akupunkturnih točk.

4. Vaja: tiger. Kepi pogum in moč in je dobra za ledvica in notranje organe, okrepi noge, odpre kolke in pas, dvigne energijo navzgor v telo. Spiraš in čistiš notranje organe. Izdihneš staro energijo, ko greš dol in vdahneš novo energijo, ko greš gor.

5. Vaja: Qi masaža za stimulacijo akupunkturnih točk za več energije in vitalnosti. Začnemo zadaj na Vratih življenja in predelu ledvic, gor in dol po spodnjem delu hrbta. Tu so nadledvične žleze, ledvica, masiramo do trtice. To pošlje energijo tudi v noge.

6. Energija teče po meridijanih spredaj gor in zadaj dol. Po nogah tudi. Po notranji strani gor, po zunanji dol. Tapkamo v smeri, kot teče energija. To pošlje energijo po nogah.

7. Vaja : tapkamo v pregibu nog, točka se imenuje Vrata nog.

8. Vaja: tapkamo timus. To je žleza pomlajevanja in je dobro za imunski sitem. Vse živali si tapkajo timus.

9. Vaja: Potem tapkamo po rokah v smeri pretoka meridijanov. Vrat in ramena, kar sprosti napetost v vratu in ramenih. Po prsih, na drugo stran in na drugo roko..

10. Vaja: Tapkamo zopet timus.

11. Vaja: stojimo, držimo roke ob telesu in pustimo, da energija kroži.

12. Vaja: rahlo stresamo roke, mislim, da se imenuje ta vaja otresanje drevesa. Stresamo zapestja in komolce. Tako sprostimo stres. Vsa zataknjena energija se spremeni v vitalno energije. Sprostimo to zataknjeno energijo v telesu. Zapremo oči, globoko dihamo, občutimo kje je napetost v telesu in jo sprostimo. Iz kolkov, pasu, ramen. Potem se ustavite, zaprite oči in preverite. Vaša energija teče dol v dlani in noge, stopala, čutite mravljince in to je energija Qi.

13. Vaja: Roke postavite pred telo pred trebuh, rahlo pokrčite kolena, vaja krepi vaša pljuča. Roki gor- vdih, roki dol-izdih. Globoko dihamo. Če hočete veliko energije, je dobro da začnete z dihanjem. Globok vdih in izdih.

Itd…

Uživajte v prijetni družbi….

Breda
Default avatar

Breda

Tukaj se še 20 minutni Qigong za zvečer:
https://www.youtube.com/watch?v=o9kvYnWKG3g

pa
10 minutni qigong za zjutraj:
https://www.youtube.com/watch?v=Ac08kMK-dyI

10 minutni qigon za zvečer:
https://www.youtube.com/watch?v=YpG7xCkiq0A

Slabo počutje pomeni po TKM neravnovesje energij v telesu.
Bolečina pomeni po TKM , da energija ne kroži. Pri depresiji ravno tako.
Ko spremenimo svoje energije, to vpliva na naša čustva in na naše misli.

Človek je bolj energijsko, kot kemijsko bitje. Pri določenih vajah, ki jih izvajamo vsak dan, izginejo tumorji, ciste, zniža se krvni pritisk, krvni sladkor, odpravijo bolečine, se odpravi zaprtost, in nastanejo tudi druge pozitivne spremembe v telesu. Naše telo vse ve. Ima naravno sposobnost samozdravljenja, samo malo mu moramo pomagati.

Breda