Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in varanje

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Ločitev je predvsem čustven proces, ki se ne zgodi od danes na jutri. Veliko ljudi se z njo vsakodnevno spopada. Kakšne so vaše izkušnje? Kakšne so vaše težave?

Boštjan Topovšek , Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Bostjan_Topovsek

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Zalostna ljubica

Default avatar

Pikica 123

Kako prebolite ljubimca v katerega ste niro zaljubljeni in vam pomeni vse na svetu? Sploh če sta imela v mislih skupno prihodnost on pa se odloci da se ne bo locil od žene. Kar naenkrat spremeni obnašanje. Ne razumem. Vem da biti ljubica ni za hvalit ampak vseeno smo ljudje s custvi. Nismo lutke ki se jih zavrze ko se jih navelica.
Default avatar

BTDT

Biti ljubica poročenemu je v bistvu neumno. Večina moških je takih, da ga radi vtaknejo tudi kam drugam, ampak do družine so pa zaščitniški. Res je sicer, da so liberalne usmeritve družbe prinesle nov pogled na družino in čisto drugačno, ženskam bolj naklonjeno pravno podlago.
Neglede na to, bo večina moških še vedno ravnala enako in ljubica bo še vedno tista, ki bo najbolj prikrajšana. Tip pač ni bi dorasel, ko si je izbiral življenjsko partnerico, niti ni dorasel izzivom lastnega poželenja in od takega tipa pač ne moreš pričakovati kaj več kot to.
Mislim, da je najbolje, da ga pozabiš, premisliš o tem koliko si v resnici vredna kot oseba in se v take avanture ne spuščaš več - bo manj stresa inživljenje bo lepše.
Default avatar

Metkaskmetov

Začni se ceniti in delati na samospoštovanju in ljubezni do sebe. Ne dovoli si, da si nekomu samo opcija, če je on tvoja izbira. Prebolela boš, pusti času čas in se ne spuščaj več v taka razmerja...upam, da si se kaj naučila iz te izkušnje.
Default avatar

miles

Za vsako rit raste palca.

Žal so otroci tu velikokrat kolateralna škoda.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

darwin

"vem da biti ljubica ni za hvalit ampak vseeno smo ljudje s custvi"

!!!!! WTF ?????

To je tisti moment ki bi najrajše z glavo začel tolčt po tipkovnici .

Čaki malo .... A si mogoče pričakovala da te bo nekdo pohvalil za tvoje nemoralno početje ??
Ti dali nagrado ? Ali pa čin, kot v vojsci..."jebačica prve klase" .... :)
Z čustvi ?
A ti sploh veš kaj je to ?
Sedaj pa..., šmrk,šmrk, jebač zakopčal šlic in se vrnil ženi.
Ne vem zakaj me to ne preseneča... Milioniti 'deja vu' najbrž ... :)
Punca, tvoja žlahtna štorija je že v priročniku "Kako končajo vse afere". Zakaj te to preseneča?
Uhhhh...mogoče pa bi res bilo smisleno da bi odprl kakšno delavnico na to temo "Kako si zajebati življenje v par korakov" . Onako ...za telebane ...
Kaj naj ti rečem.... V takšnih štorijah ni happy enda. Zdaj pa živi naprej z posledicami svojih napačnih odločitev.
Default avatar

Firbčna

Me zanima, praviš, da si noro zaljubljena, koliko časa je tole trajalo.
Je bil to ene par kratno srečanje ali leta.
Za nasvet bi morala postreči več informacij.

Kaj je rekel o njegovi družini in ženi?
Kaj si ti tako posebnega, da se je zapletel s tabo? Najbrž sta se o tem tudi pogovarjala, ne?

Težko je kar nekaj reči, ker so pri tebi čustva zelo močna, ne? Kako je potekal ta razhod?

Ne želim te obsojati, ker je ON tisti, ki je bil poročen in je tisti, ki je stvar zakuhal, ne.

Bom počakala na tvoje dodatne informacije, če jih boš seveda dala.
Default avatar

Pikica 123

Ja tako je bilo. Čez ženo je veliko govoril. Da se jo je navelical, da se noče z njo postarati. Za svojega otroka pa da je mamin sincek. Da drzita sin in mama skupaj kadar ga on krega. Edincek je in razvajen. Govoril mi je da si pripravlja teren za odhod.
Mene našel preko sluzbe. Na nek nacin delala skupaj. Nima veze kako. Ker lahko to on bere in bo vedel za kaj se gre. Meni je rekel da sem drugacna, že ko me je videl si me je zelel zase. Nekaj let se nisva potem videla, ker sem jaz sla na porodnisko. In me je potem cez 7 let nasel prek fb. Takrat mi je rekel da me ni pozabil....in tako sva se spet nasla. Bil je do mene res noro dober. Smsi vsak dan tudi do 20 jih je bilo. Skupaj sva to peljala dve leti. Nisva sicer še prekinila. Ampak bova sigurno ker mi je povedal da nima casa zame, tudi da je premislil in da se ne zeli lociti ker je prevec dela s tem blablabla. Sami izgovori. In da naju ne vidi skupaj. Spet drug dan je cist drugi. Sploh ne razumem.
Default avatar

BTDT

Firbčna je napisal/a:
Ne želim te obsojati, ker je ON tisti, ki je bil poročen in je tisti, ki je stvar zakuhal, ne.
...ljubica pa pri svojih odločitvah in dejanjih v bistvu nima besede in vedno stori natanko tako, kot ji njen dragi reče?
Bravo!
Default avatar

darwin

"Nismo lutke ki se jih zavrze ko se jih navelica"
Maš prav !
Dej da pokličemo tega tvojega Don Juana da ga vprašamo če bi te mogoče, za prvo silo, vzel nazaj.Mogoče dal nekjer v omaro, kot kakšno ikebano.
Lahko poskusiš tudi tole: Poveš ženi. Žena vrže stoko ven. In ti ga imaš ! Kako lepooooo !
Ker res je škoda 'zavržt' takšen biser kot si ti. Ker vas dva,velika poštenjaka , je škoda da niste skupaj. Si zaslužite en drugega. Samo ima en problem, veš uno.... poštenje med lopovi....
Ne vem koliko bo trajalo.... :)
Default avatar

tudi ljubica

Pikica 123,
žal je odgovor samo eden. Bila si mu za razvedrilo, samo za seks. Mogoče je res imel resne namene s tabo, vendar je, kot večina, ugotovil, da mu je ljubši dom, hiša, žena, in te je preprosto zavrgel. Žalostno pri tem pa je, da večina teh ljubimcev nima moči, da bi se pred odhodom pogovorila z ljubico, ali ji vsaj kaj rekla v slovo. Resnico, če tudi ta boli.
Očitno se je ustrašil, kako boš to sprejela, in je raje stisnil rep med noge. Zbežal.

Tudi jaz sem ljubica za seks in razlika med nama je ta, da med nama ni bilo nikoli govora o skupni prihodnosti. Priznala sva si, da neka čustva so, in to je to. Zanimivo je to, da je njegov zakon zaradi naju že večkrat visel na nitki, ker je žena posumila, vendar ni nikoli odnehal z mano. Malo sva prekinila stike, nato pa spet nadaljevala. Previdno, bolj poredkoma, pa vendarle. In zanimivo, nikoli noče preveč razglabljati z mano o najinem odnosu - tu sva, da uživava in pika. In vem, da bo enkrat prav tako odšel brez besed..in vem, da me bo bolelo.

Žal mi je zate, vem da trpiš, vendar boš mogla čez to. Nasvet - najdi si drugo razvedrilo, samo za seks. Lažje ti bo.
Default avatar

Firbčna

Se tole...Sem še enkrat prebrala... Skupna prihodnost? Praviš v mislih. V tvojih mislih ali skupni plani?
Morda si si samo predstavljala, da bo nekaj iz tega, pa on o tem sploh ni razmišljal.

To, da se kar naenkrat odloči za družino...Čudno...Zato te sprašujem.
Nekaj se je moralo zgoditi. No, ja bom počakala na tvoj odgovor
Default avatar

firbčna

Ja, sem videla, da si odpisala.
Razumem, da te je zavedel, zavajal.

En nasvet zate bi bil prav primeren. Vzemi si kot eno izkušnjo v življenju, ki se mora pač končat.
Ne glede na zgornje komentarje menim, da si uredu ženska in si bila pač zavedena. Upala si na skupnost, ker ti je dajal tak občutek in ker si si ti tega tudi želela. Dovolj svojega dragocenega časa si izgubila.

Včasih se poročeni pari poleg neke rutine, roko na srce ne more biti vedno nekaj razburljivega in novega, odtujijo. Zaradi težav pa se lahko še dodatno poglobi ta odtujenost. Včasih ne more biti kompromisa in vsak na svojo stran vleče. In potem se prav lahko zgodi, da si kdo umisli kakega ljubimca. Tam je vse nekaj novega, ni ultimatov, vse je oh in sploh.

Ko pa je se je potrebno odločit za eno, takrat pa je težava. Kar naenkrat se zave, kaj želi in ponavadi je to žena. Redki, res redki so primeri, ki bi mož zapustil ženo in zaživel z ljubico. Zakaj? Poleg vseh prepletenih življenj, podoživljanje in tehtanje, kaj je z ženo imel...ponavadi ugotovi, da bo slej ko prej tudi z ljubico takšen odnos. Ko pomisli, da bi z ljubico otroka imel, pomisli kako je bilo to obdobje z ženo, kako sta se ljubila ipd. Če sta se, pa če ne zaradi drugega zaradi otroka, bo poizkušal rešiti oziroma dati priložnost zakonu.

Škoda je žensk, svoje upe, sanje polagajo v nekoga, ki je te sanje že sanjal. Z ženo.

Torej, odloči se, kaj je najboljše zate. Nekje je nekdo, ki te bo ljubil, kot znaš ti njega.
Tebi je hudo, kako bi bilo šele ženi in otroku. Verjamem, da ne bi obrnil hrbta otroku, ampak vsak otrok želi očeta ob sebi, pri vsako dnevih težavah, pri odraščanju. Ne očeta, na klic ali ko bo pač mogel. Razumeš? Če bi bila resnica, kar ti je govoril, bi to že naredil. Dve leti, sorry več kot dovolj časa. Je pa res, da pri ločitvi nič ne moreš pomest pod preprogo, se je treba pogovarjat na socialni, pa na sodišču, ne samo povedat, da bi se pač ločila. Pa ločitev premoženja, pa preživnina,..Še najtežje pa je svoji ženi povedat, da je nima več rad, da ne vidi z njo prihodnosti, da ima drugo, jao, punca, si predstavljaš to kalvarijo doma. Se rajši skrije najverjetneje.

Veš, če se dovolj ceniš tega enostavno ne boš dopustila več. Žal, si bila popestritev, igračka, čokolada. Če ne bi prenesel žene, bi ti to občutila, bi bilo že rešeno.
Pomisli, če si je on tebe res želel zase bi verjela. Ampak ni si želel biti samo tvoj. Ženske so poročenim ljubice tudi po 20 let, same za praznike, pred svetom same. Kako bi on tebe dobil, če bi ti rekel: "Veš od nekdaj sem si želel te imet čist zase, ljubim svojo ženo, krasna ženska je in je ne bom nikoli zapustil, ampak tebe pa moram imet!"

Poročeni lažejo, da dobijo tisti svoj plen. Vem, da je grozno napisano, ampak razmisli, koliko laži ti je natrosil, ali pa ti je pač dopuščal- sebično, egoistično- da si ti tako mislila.

Postavi se zase. Bom pa vesela, če se še javiš kako ti gre. Vse dobro ti želim.
Default avatar

darwin

tudi ljubica je napisal/a:
Pikica 123,
žal je odgovor samo eden. Bila si mu za razvedrilo, samo za seks. Mogoče je res imel resne namene s tabo, vendar je, kot večina, ugotovil, da mu je ljubši dom, hiša, žena, in te je preprosto zavrgel. Žalostno pri tem pa je, da večina teh ljubimcev nima moči, da bi se pred odhodom pogovorila z ljubico, ali ji vsaj kaj rekla v slovo. Resnico, če tudi ta boli.
Očitno se je ustrašil, kako boš to sprejela, in je raje stisnil rep med noge. Zbežal.

Tudi jaz sem ljubica za seks in razlika med nama je ta, da med nama ni bilo nikoli govora o skupni prihodnosti. Priznala sva si, da neka čustva so, in to je to. Zanimivo je to, da je njegov zakon zaradi naju že večkrat visel na nitki, ker je žena posumila, vendar ni nikoli odnehal z mano. Malo sva prekinila stike, nato pa spet nadaljevala. Previdno, bolj poredkoma, pa vendarle. In zanimivo, nikoli noče preveč razglabljati z mano o najinem odnosu - tu sva, da uživava in pika. In vem, da bo enkrat prav tako odšel brez besed..in vem, da me bo bolelo.

Žal mi je zate, vem da trpiš, vendar boš mogla čez to. Nasvet - najdi si drugo razvedrilo, samo za seks. Lažje ti bo.
Evo, profesionalka se oglaša....
Veš, od takšnih kot ti, "ljubic za seks", mi gre res na bruhanje.
Te ni niti malo sram ?
Default avatar

Pikica 123

Firbcna hvala za to.

Drugace pa njegova zena naju je ze dobila in ve da nekaj imava. Mi je tudi grozila ampak ocitno še kar vztraja z njemu. On pa mi je v prvem letu govoril o svoji ženi res grdo. Da ji manjka par kolesckov v glavi, da se mu ze gnusi,se jo je navelical. Se porocil z njo zato ker je bilo to takrat na "trgu". Kako me potem nebi pridobil? Nisem naivna ženska. Ampak pri tem primeru sem mu res verjela. Govoril resno,me gledal v oci...zdaj pa je vse obratno kot je govoril. Tega ne razumem. Ker sem zadnjic nekaj rekla čez njo,jo je branil. Češ če tako mislim o njej ne rabim več hodit k njemu. Ampak štos je v tem da sem že kdaj kaj rekla cez njo in se je vedno strinjal z mano. Ne vem. Vse skupaj me je tako zmesalo da ne vem vec. Jokala bi cele dneve pa se borim s tem da ne.
Default avatar

miles

Pikica 123 je napisal/a:
Vse skupaj me je tako zmesalo da ne vem vec..
To je bistvo te zgodbe.
Vedno bolj se mi zdi, da ženske ne uporabljate prav veliko pameti. Če se prav razumel imaš tudi ti otroka. Torej si samohranilka, morda pa celo varaš svojega moža. In upaš, da bo tvoj (bivši) ljubimec zapustil svoje otroke in postal oče tvojemu otroku... Malo morgen!
1 + 1 = 2, če ti ta račun ne gre od rok, potem ti res ni pomoči...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

PUMA

joj, seveda da si naivna ženska. In to zelo
Default avatar

žarna

No, seveda si naivna ženska, če si padla prvemu, ki te je osvajal.

A veš, kaj se je zgodilo? Ti postajaš "njegova žena", torej tista ženska, ki mu je odveč, nadležna, ki ji manjka par koleščkov in jo je sit. Zaljubljenost ga je minila, nastopila je realnost in ta je, da te čaka boleč konec. Oziroma je že tukaj, samo ti še nočeš dojeti.
Mi je hudo zate, ker vidim, da res trpiš. Ampak saj boš prebolela, boš videla. In takrat ga boš zagledala v pravi luči - kot navadnega zmeneta.
Mimogrede, žena je verjetno čisto okej ženska.
Default avatar

Firbčna

Razumem te, čeprav ti povem da sem poročena in NIKOLI nisem varala, se zapletala Kakorkoli.

Močno prizadeta pa sem bila, kot hči varalice. Moja starša sta se vedno skupaj, Verjemi s tem ni lahko živeti, ne ženi, ne otroku. In to je stvar, ki se v življenju lahko hitro zgodi, se je pa bojim na smrt.

Kot ženska, ki izhaja iz takšne družine, sem vedno nekaj preizkušala svojega moža. Komaj, komaj še tega odvadiš, ker se ti zasidra globoko v podzavest. Imaš nično toleranco do takšnih zadev.

Hrepeniš po popolni brezmadežnosti. Grozno, ti povem. Moj mož je imel prijateljico s katero sta se velikokrat slišala, ni bilo nič takega, ampak je on meni to prekril. Do mene se vsa leta obnaša, da si lahko damo želiš. Seveda so vzponi in padci, nikjer ni idealno. Se odtujitva, pa spet najdeva neko pot, ko se spet zaljubiš.

Zakaj mi je prekril? Ker je vedel, da bom paniko naredila, ob tem pa je bil prepričan, da nič slabega , škodljivega odnosu ne dela.

Seveda sem njega zakrivila za nezaupanje in prepričana, da je varal, saj mi je prekrival. Ko sva se pogovorila sem počasi ugotovila, kako škodo delam najinemu odnosu z ljubosumjem katerega mi ni dal povoda moj mož, ampak pred leti oče.

Midva sva odnos uredila, če se sliši s kako mi to pove in imam dober občutek, občutek varnosti, ker si lahko zaupala.

Sem pa tja se mi še vedno poraja v glavi, kaj pa če...Pa ga hitro prežene.

Zakaj ti to pišem? Svojega očeta imam rada in sem ga poskušala razumeti zakaj je takrat to naredil, delal. Trajalo je leta. Še vedno mu nekje globoko v sebi zamerim.
Ti pa si tudi dovolj pametna, da razmisliš, da imajo tvoja dejanja posledice.

Se enkrat ne krivim tebe, do sedaj. Naprej pa tudi, čeprav si samska, on ni. Leta, ne Draga moja, kar še nisi zgubila na svoji časti, reši sedaj. Se imaš čas.

Tudi moj oče je govoril, kako ne more več živeti z mojo mamico,...Pa ni dovolil, da bi jo kdo žalil, poniževal,...In še vedno sta skupaj. In, ja žal mu je, da je naju z mami prizadel, ne bi tega storil ponovno, pa mu vseeno ni žal za tisto afero, z njo je poskusil in na koncu spoznal, kaj v življenju želi.

V razmislek, to je Zgodba iz dveh zornih kotov posledic.Upam, da ti bo v pomoč.
Default avatar

tudi ljubica

darwin je napisal/a:
tudi ljubica je napisal/a:
Pikica 123,
žal je odgovor samo eden. Bila si mu za razvedrilo, samo za seks. Mogoče je res imel resne namene s tabo, vendar je, kot večina, ugotovil, da mu je ljubši dom, hiša, žena, in te je preprosto zavrgel. Žalostno pri tem pa je, da večina teh ljubimcev nima moči, da bi se pred odhodom pogovorila z ljubico, ali ji vsaj kaj rekla v slovo. Resnico, če tudi ta boli.
Očitno se je ustrašil, kako boš to sprejela, in je raje stisnil rep med noge. Zbežal.

Tudi jaz sem ljubica za seks in razlika med nama je ta, da med nama ni bilo nikoli govora o skupni prihodnosti. Priznala sva si, da neka čustva so, in to je to. Zanimivo je to, da je njegov zakon zaradi naju že večkrat visel na nitki, ker je žena posumila, vendar ni nikoli odnehal z mano. Malo sva prekinila stike, nato pa spet nadaljevala. Previdno, bolj poredkoma, pa vendarle. In zanimivo, nikoli noče preveč razglabljati z mano o najinem odnosu - tu sva, da uživava in pika. In vem, da bo enkrat prav tako odšel brez besed..in vem, da me bo bolelo.

Žal mi je zate, vem da trpiš, vendar boš mogla čez to. Nasvet - najdi si drugo razvedrilo, samo za seks. Lažje ti bo.
Evo, profesionalka se oglaša....
Veš, od takšnih kot ti, "ljubic za seks", mi gre res na bruhanje.
Te ni niti malo sram ?
Ne, Darwin, ni me sram. In veš zakaj? Ker mi je za razliko od drugih "ljubic" jasno, da gre samo za seks. In kaj je narobe s tem? Če se oba vpletena zavedata tega, ni problema. In seks je zdravilo za bolečino in zagrenjenost..
Ti Darwin, veš kaj je seks?????????????
Default avatar

Bejba iz tujine

Glej, CE bi meni kdo govoril grdo o svoji zeni, se ga na dalec ognem. Kaj bo potem govoril o meni, ko bo konec veze. Pa vem o cem govorim, saj se tudi jaz srecujem z porocenim. V bistvu sva oba. Se imava lepo. In to je to. O njegovi zeni in mojemu tipu ne govoriva, CE pa ze pa nevtralno Oz. Pozitivno.