Forum.Over.Net

Starševski čvek

Javna ljubica

Default avatar

SoulHealer

Živjo,
gre za zgodbo moje stranke in jo objavljam z njenim dovoljenjem, ker me zanima še kakšno mnenje.
Gre namreč za to, da že nekaj časa hodi k meni na terapije, ne doseževa pa nobenega napredka in tako se nama obema zdi, da se vrtiva v začaranem krogu in kot da moje besede sploh ne pridejo do nje.
Ženska je ljubica. Ja, čisto prava ljubica, za katero vedo vsi, tudi žena in odrasli otroci. Pa ne gre za kakšno mularijo, ampak za ljudi krepko čez 40 in to traja že nekaj let.
Tale njen možakar je svojega denarja vreden. Ok, z ženo sta zgradila hišo, sedaj pa živita v njej kot dva cimra. On je imel vsa leta ljubice, doma je z ženo še občasno seksal, sedaj pa baje ne več. No, že tu si mislim svoje, ampak ne bom prepričevala prepričanega. Baje imata vsak svojo sobo.
Žena mu seveda nudi ves gospodinjski servis, razen kuhanja, ker si kuha sam. Položnice plačuje žena, ker on trdi, da on ne porabi dosti vode in elektrike in je zato njegova poraba zanemarljiva.
Tale moja stranka pa nanj čisto nora. Ne more brez njega, čeprav od njega v bistvu nima nič (nobenih daril, niti dragih niti poceni, nobenih potovanj, toplice je npr. častila ona), razen občasnega seksa in da gresta na kakšno pijačo. Ona niti nikoli ni razmišljala, da bi živela z njim, ker se ji zdi ok za občasno zabavo, vsaj tako je bilo na začetku.
Ampak!!! Kot vemo in je za pričakovat, ženska kot ženska, se je zaljubila. In to je ugotovila po nekaj letih. In sedaj je hudo. Ne ve, ali naj ostane z njim in še naprej špila ljubico ali naj ga postavi pred dejstvo, da hoče tudi živeti z njim in ga imeti samo zase. Ampak on je že takoj na začetku povedal, da se ločiti ne misli, da se odseliti ne misli. In po drugi strani se ona vseeno boji, če bi zaživela skupaj, da bodo vsi stroški na njej, ker je on tako pač navajen, in da bo seveda spet potreboval še eno ob strani.
Ga je že hotela pustiti, pa je tip takoj padel v depresijo in se sedaj čuti dolžna, da ostane z njim zaradi njegovega zdravja.
Ja vem, cela godlja, ampak problem je to, ker je ženska (moja stranka) drugače res en vesel in pozitiven človek, vse skupaj pa čutim, da jo vleče dol. Seveda ji poskušam pomagati z lepimi besedami, pa tudi kar povem ji, da se mora tega rešiti, ampak morda ne znam dovolj grobo, pa nič kaj dosti ne šparam z besedami.
Zato sem se odločila, da to zgodbo napišem še sem, ker vem, da znate biti res neprizanesljivi in morda ji to končno le odpre oči in da ta njena trma ali kaj vem kaj popusti.
Hvala za komentarje :)
Default avatar

ni pomoči

vse je ok. Ti naprej cuzaj denar od ljubice, ona naj ga svojemu ljubimcu, žena pa naj še naprej pere.
Kje je sploh problem?
Še tanarboljš bi bilo, da se ljubica preseli v hišo k ljubimcu in njegovi ženi.
Default avatar

kašna stranka

Kakšna stranka?

Mogoče je to Stanka'
Default avatar

s kladivom po glavi

Na kakšne terapije to hodi k tebi?

Pomagaš lahko samo tistemu, ki želi kaj spremeniti. V tej zgodbi nihče ne želi spremeniti ničesar, zato bodo tako veselo (ali manj veselo) živeli naprej.

Ubogi revež je padel v depresijo, ko ni mogel imeti in žene in ljubice? Ni besed, kako zelo se mi smili.
Default avatar

Gunnar

pusti fuknjeno babo pa naj se z njo na psihiatriji ukvarjajo.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

Tara_S

Tole pa ne bi moglo biti bolj zakomplicirano. :-)

Komu v prid naj dajemo nasvete? Sicer je pa vseeno, ker v vsakem primeru bo nekoga močno bolelo.
Default avatar

otrostvo

Problem je v njenem otrostvu in problem je njen oce.......ce v resnici zeli prekinit to zvezo ji verjetno lahko pomaga edino psihiater......ti temu nisi kos,samo denar ji pobiras.....
Default avatar

zrelo za prijavo

Če si res terapevtka z licenco, bi ti jo bilo treba odvzeti zaradi razkrivanja klientovih zaupnih podatkov, ker iz tega, kar si napisala, po vsej verjetnosti vpletene prepoznajo vsi sosedje.

Ampak sklepam, da si itak šarlatanka, ker si sicer česa takega nikoli ne bi upala.
Default avatar

ressje

ni pomoči je napisal/a:
Res bi bilo to najboljs,sploh ce ima desc svojo sobo-se ne bodo rabil drenjat na eni postelji:-)))
Default avatar

obravnava1

Prvič, zdi se mi totalno neprofesionalno spraševati take stvari tukaj. to je forum za laike.
za take stvari ta pravi terapevti imajo interna posvetovanja.
ne vem kakšna terapevtka ste - verejetno neka samooklicana, ki ljudem na koncu lahko napravi več škode kot koristi.

moj nasvet - takoj opustite vsako nadaljno terapijo in gospo napotite k pravemu terapevtu!!

gospe dajte za prebrat knjigo "Ljubezen ali dandanašnja farsa", avtor S. Horvat, kjer bo lahko prebrala o zaljubljenosti in o tem, zakaj naj je nekdo, ki je nedostopen, toliko bolj privlačen.

knjigo preberite tudi vi. gre za osnovne pojme.
Default avatar

kaktussssss

Ti želiš naše nasvete, kako prepričati neumno žensko, naj pusti enga egoističnega, razvajenega in škrtega pezd*eta ? Kako naj jo prepričamo, da je vredna boljšega? Ne moremo je. Če ima ona samopodobo na taki nuli, da ji je edina skrb, ali si bo on omislil drugo, potem, ko mu bo ona vse, ampak res vse nudila...potem sta vredna en drugega. Ona zelo dobro ve, kakšen je on, saj dečko tega sploh ne skriva. Torej je njena zavestna odločitev, da mu bo za predpražnik in ji tako paše. Njeno jamranje in njegova "depresija" so samo bedni poskusi, kako pred drugimi opravičiti svojo neumnost.
Če se že greste terapije - o dviganju samozavesti in samopodobe je literature na tone.
Default avatar

antilopa

Ta zgodba je popolnoma izmišljena. Ne trudite se s svetovanjem, še manj kritiziranjem.
Default avatar

nenenee

antilopa je napisal/a:
Ni izmisljena......poznam ta primer....
Default avatar

čisto enostavno

Ženska naj se najprej odloči, kaj sploh sama hoče.
Če hoče biti ljubica in ji je to prav, naj se sprijazni z občasnim seksom in pijačkami. To je to. Tako življenje ima lahko tudi prednosti, ker bo imela redni seks in vso svobodo.
Če noče biti ljubica, naj ga načevlja. Pa kaj, če pada v depresije. Ni bolje, da je depresiven on kot ona.

Ne vem, kakšen terapevt si, ampak pri tej ženski sploh ni problem njen status ljubice in ljubimec, ampak njena samzavest. Imam občutek, da ti pri njej gasiš požar, namesto da bi reševala vir ognja.
Default avatar

Butl™

če imam bejba- stranka še kakšen termin fraj ali pa, če jo vmes, med rednimi "servisi" zaščemi - ji daj moj mail ☺ ♥
Default avatar

ex.sam

Groza, da se zgodijo take objave, ki zelo skodijo terapevtom in celotni stroki tistih, ki so res visoko kvalificirani in usposobljeni za terapevtsko delo.
Default avatar

Egoizem

kaktussssss je napisal/a:
Egoistke ste tiste, ki zahtevate celega partnerja samo zase. On ni, saj svojo ljubezen razdaja najmanj dvema.
Default avatar

kaktussssss

Egoizem je napisal/a:
Ah, sam on ne bi sam ljubezni, on bi še, da ga obe ženski pedenata in ga živita, od položnic do dela, vse. Ker je on tako krasen, da si to zasluži, Elektrike pa vode pa itak ful malo porabi :-))))
Kar mene najbolj zabava - če je zgodba resnična ali na - je to, daje takih perl, kot je junak tele zgodbe v resničnem življenju na pretek. Čist resnični ljudje, ki na veliko s*rjejo po ljudeh okoli sebe, v zameno jih pa ti isti ljudje po rokah nosijo in obožujejo. Če živim sto let, pa ne bom zastopla tega.
Default avatar

prosimm?

Ne razumem sploh, kaj bi rada? Ženska se naj odloči sama, brez nasvetov in zunanjih vplivov (tebe in nas).

Sicer pa, takih in podobnih primerov "javnih ljubic" poznam čuda, sploh ni nobena redkost. nekateri kar takole lepo dočakajo starost skupaj. Eni vmes skupaj zaživijo (čeprav se on nikoli ne loči), poznam dva primera, ko sta celo hišo skupaj naredila, en kup jih ima potomce, vsi vejo za vse, ampak loči se tip pač ne. Če kateri od vpletenih strani kaj ne bi bilo prav oziroma ne bi imela več koristi kot škode, bi iz takega razmerja (ali žena ali ljubica ali mož) že zdavnaj izstopila.