Starševski čvek

je to rak? :(

Default avatar
živijo, že en mesec me ful bolijo kosti. Ponoči se zbujam, je pa vsakič druga kost. Enkrat dolga v roki, drugič dolga kost v nogi ,enkrat koleno, enkrat prsti na rokah itd.. Je pa to res tok hudo, da moram vzet nalgesin. Imam 32 let, vedno zdrava in me je res groza, saj je prvih par zadetkov v googlu na bolečina v kosteh rak. Čisto se tresem. Ob zadnji virozi so mi pregledali splošno kri in je bila videti ok (malo nizek hemoglobin, ampak res nič takega) Ali bi se kaj pokazalo na krvi? ful sem zaskrbljena! Ja, bom šla k zdravniku, ta čas mi pa upam kdo pove, da je tudi to imel in ni bilo nič takega :(
Default avatar
dr. google že ve... bolečina v komolcu pomeni hemoroide itn.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Gugl tudi ve, da rak boli na koncu.
Kaže, da je viroza pustila posledice, ali pa si se ponovno prehladila, revmatično obolenje, trganje.
Kupi si boraks in dve žlici v kad, ter se namakaj.
Tudi žveplene kopeli so za to.
Sicer pa to tudi gugl ve.
Default avatar
Katerikoli simptom vtipkaš v Google, je pač rak.

Najprej brez panike. Jaz bi prvi pomislila na revmatična obolenja. Kako pa veš da te boli prav kost? Lahko je mišično ali živčni sistem. In ja, kostni rak boli res res na koncu, glede na to, pa da še tipkaš, bereš, verjetno tudi ješ in še kaj počneš, skoraj ni verjetnosti. Brez panike.
Default avatar
Test za borelijo, test za revmo (splošni delajo samo osnovni test, pri revmatologu še kaj več), test za ščitnico.

Če je že cel mesec tako, nazaj k zdravniku.
Default avatar
Za boreliozo je značilno, da se bolečina seli iz sklepa na sklep, nemirne noge, motnje spanja zaradi bolečin, včasih tudi otekline... Znaki se lahko pojavijo tudi šele več let po piku klopa, ko ti pade imunski sistem...
Default avatar
Naj te potolažim! Ni rak! Bodi brez skrbi! Verjetno gre za kakšno revmatično vnetje ali za obrabo hrbtenice. Čeprav si še mlada, se tudi pri mladih ljudeh lahko pojavljajo takšne bolezni. Ali pa je vse skupaj posledica prebolele viroze.
Obišči zdravnika. Verjetno ti bo predpisal antirevmatike in še kakšno zdravilo za sprostitev mišic npr. Apaurin. Lahko te bo napotil tudi h ortopedu ali h revmatologu in ti bo dal pregledati kri.
Jaz ti svetujem, da bodi toplo oblečena. Poskušaj telovaditi, najslabše je, da človek zatrdi.
Morda pa so te bolečine tudi posledica jemanja kakšnih zdravil. Ali jemlješ kakšna zdravila morda, si si prebrala stranske učinke?
Srečno.
Default avatar
Revmatoidni artritis.
Default avatar
mogoče kakšna revma, kar sicer tudi ni hec..ali pa kaj s hrbtenico..si sicer mlada, so se pa meni tudi začele bolečine nekje pri 35...roke, noge, enkrat ena roka, druga, potem mravljinc itd..in ko sem šla na slikanje, je bilo rečeno, da od hrbtenice..
sicer mene prav sklepi niso boleli, bolj dolge kosti na rokah in nogah, pa tudi ramena..ti praviš, da te bolijo tudi sklepi..
Default avatar
trganje je napisal/a:
Kakšen boraks kakšno žveplo? Ne predlagajte nekaj na blef.

Avtorica pejt do osebnega zdravnika se z njim pogovori pa ti bo najbolj točno povedal. Če boš pa internetsih gledala pa spraševala boš na konc pršla do sklepa da te bo že jutr pobralo. Ah ne... lažje je cel dan viset za računalnikom in nekaj teoretizirat pa živce zgublat kot pa se naročit na pregled.
Default avatar
Če imaš take bolečine, si za k zdravniku.

Takole na oko, laično, bi ti pa rekla, da za bolečine, ki so posledica raka na kosteh, nalgesin zagotovo ne bi pomagal.
Default avatar
trganje je napisal/a:
Lahko da Google tako misli. Toda tisti, ki smo ga dali skozi, vemo, da boli tudi na začetku.
Default avatar
Morda tudi od kontaracepcijskih. Tablet, to je mene po stediril d
Default avatar
Bila pri zdravnici, CRP in sedimentacija normalna. Torej je vnetni faktor izključen. Če sem prav razumela, je revma in artritis izključena? Jemljem kontracepcijske, ampak že 10 let. Ali bi res to lahko vpivalo šele sedaj?
Default avatar
A pri boreliji boli vrat?
Default avatar
Napisala si, da imaš nizek hemoglobin. So ti pregledali železo v krvi? Tudi pri slabokrvnosti se znajo kazati čudni simptomi, med njimi tudi bolečine v mišicah.
Default avatar
ful zaskrbljena je napisal/a:
lej ne vem, mene so kosti tako bolele, da sem mislila isto kot ti, jemala pa 7let, ko sem prenehala (ginekologinja priporocala) bolecine izvenele, pojdi k dr, naj te pregledajo in tudi k ginekologu pojdi: )
Default avatar
ful zaskrbljena je napisal/a:
ful zaskrbljena je napisal/a:
Ni izključen artritis, žal. Poznamo preko 100 vrst in mnogi so serološko negativni. Niso pa vsi taki, ki pohabijo človeka, in za nekatere ne potrebujemo revmatologa.

Pomagaj s z NSAR nesteroidnimi antirevmatiki, ki delujejo protibolečinsko, antipiretično in protivnetno in jih jemlji 14 dni. Velika napaka je, da jih jemljemo kake 3, 4 dni, saj v tem času protivnetni učinek še ne deluje. Kaj so NSAR - nalgesin, naklofen, olfen, analgin, naprosin, arkoksija, celebrex, itd. Nekateri so v prosti prodaji, nekatere predpiše zdravnik. Če bodo težave vztrajale, naj ti da osebni zdravnik napotnico za revmatologa, vendar so tam strašansko dolge vrste. Tam ti bodo napravili še dodatne raziskave.
Default avatar
Micin svet, a je varno 14 dni jemati nalgesin? Ena tableta na dan? Bom poskusila, kaj pa naj....hvala za nasvet :) nisem vedela, da so nekateri serološko negativni. Če bi bila hujša oblika bi se pokazalo ali nima to veze?
Default avatar
Ful zaskrbljena je napisal/a:
Povsem varno lahko uporabljaš MSM, tj žveplo v kristalih, naravno in brez str.učinkov.
Protibolečinsko, protivnetno, zbija vročino.
Jemlješ oralno in ali čezkožno.

Pri revmi, artritisu se jemlje boraks, ki ga zdravi.
V nobenem primeru ti obe sest. ne bosta škodovali, obratno pa ja.
Obe sta normalno prisotni v našem telesu in prepotrebni za pravilno delovanje le tega.

Način jemanja ali kopeli si preberi na Walter Last, borax, ter zakaj ga sploh potrebujemo. Enako piše tu tudi za žveplo, MSM.

Ljudje se premalo zavedamo pomen mineralov v našem telesu, ter kako nas zdravijo.
Naročiš pa v Slo.