Starševski čvek

Današnja zgodba projekta Botrstvo se me je res dotaknila

Default avatar
Neverjetno, kako se ti otroci vsega razveselijo, res je lepo to slišati.

Mogoče kdo pozna te otroke iz zgodbe: Naja, Nuša, Nina, Žiga? Za sabo imajo neko težko zgodbo, nasilje.

Poslušajte na tem linku:

http://val202.rtvslo.si/2017/01/botrstvo-72/
Default avatar
Zdaj res ne vem, kaj je res in kaj ne, ampak sem šla gledat zgodbo te iste družine iz lanskega leta in je spodaj zanimiv komentar

http://val202.rtvslo.si/2015/12/botrstvo-24/

tole je pa eno veliko nategovanje ljudi,...
gospo in njeno družino poznamo osebno in to kar je tukaj predstavljeno je daleč od resnice....
reveži res....
pomagala so jim že vsa društva,PSO, anina zvezdica,.....
reveži nimajo televizije in interneta, kaj je potem t2 in lcd v dnevni sobi
SRAMOTA!!!!!!
pa otroci,... vsak 2 vikend pri očetu, in kao nimajo stikov
tudi darila so dobili od društev
.....
jezna ful na nategovanje ljudi, ki pomagajo takšnim, in potem ko se izve resnica ne pomagajo več nikomur tudi tistim ki so pomoči res potrebni


Zmotilo me je že tisto, ko mala govori, kako so jo sošolci zafrkavali, učiteljica pa je samo stala in gledala. Malo morgen, tega enostavno ne verjamem, vem pa, da tako govorijo tisti, ki se neprestano delajo žrtve in kako so vsi naperjeni proti njim.

Da mama ne dela, je tudi jasno. Zakaj pa bi delala za 600 evrov, saj bi jim to samo znižalo doklade itd. Od države pa dobijo doklade za 4 otroke, čudilo bi me zelo, če taki ne bi dobili neprofitnega stanovanja, mami pripada DSP, otroci imajo plačano v šoli vse, čudi me, zakaj naj bi sin delal ponoči, da si lahko plačuje dijaški dom??? A nimajo taki bivanje (skoraj) zastonj?
Pripada jim dodatek za veliko družino, tudi izredna DSP. Zdaj pa računajte.
Preživnine še nisem niti omenila, pa če je ata recimo ne plačuje, dobijo nekaj od sklada.

Pod črto, ne živijo ravno v izobilju, ampak tako slabo jim pa spet ne gre. Pa mama razlaga na posnetku, kako se je hčerka razveselila bunde in škorenjčkov za zimo??? To jim spet pripada od RK, Karitasa, sicer pa novo stane v Hoferju ali v Lidlu recimo 50 evrov oboje.

Skratka tole Botrstvo se mi zdijo ene same solzave zgodbe na račun ubogih otrok.
NIKOLI pa ni zgodbe o upokojencih, z mizernimi pokojninami, ki verjamem, da pa res zmrzujejo in nimajo kaj dati v lonec. Tisti se pa nikomur ne smilijo, pa nimajo nikjer brezplačnih kosil in drugih ugodnosti.
Default avatar
kaj je res in kaj ne je napisal/a:
Glede na to, da gre za zgodbo izpred dveh let, lahko komentar izpred enega leta pomeni, da je pomoč vendarle bila predana in imajo sedaj ljudje, zahvaljujoč pomoči, celo televizor in bunde.
Default avatar
Včasih pomoč pride do uporabnikov. je napisal/a:
Zgodba je iz uvodnega posta je sveža, od danes, so pa o tem isti družini objavili tudi že pred dobrim letom.
Default avatar
Kdor izkorišča pomoč, pa je ne potrebuje dela medvedjo uslugo sebi in pomoči potrebnim.
Default avatar
kaj je res in kaj ne je napisal/a:
Se popolnoma strinjam. Upokojenci, zlasti vdove in vdovci, ki zivijo sami, najbolj potrebujejo pomoc, a je dobijo najmanj, ce sploh.
Default avatar
A zdaj imamo nov trend na mon, da otrokom nič več ne dajemo?
Default avatar
A čim so pa otroci v zgodbi, pa ne razmišljamo več in se pustimo nasuho nategovati?

Kaj pa, če je "prosilcem" fajn ravno to, da je v zgodbi čim več otrok, da se potem lahko bolje nateguje javnost, lažje zavaja?

Ker včasih se zagotovo...
Default avatar
Otroci so res ubogi, če pa kdo zna poslušat ta posnetek, so še toliko bolj, ker je več kot pol povedanih besed otrok položenih v njihova usta iz ust mame. Vsak odrasel ve, da to kar ti otroci govorijo, niso misli otrok, temveč mame in v našem sistemu ni za pričakovat, da bi se tako mater vzelo v roke in pod nadzor, ker tu noben denar in darovanje ne bodo rešil trpljenja otrok, ki se jih čustveno zlorablja in indoktrinira.
Default avatar
dobrota je napisal/a:
In v teh zgodba o botrstvu se meni prevečkrat tako zdi.
Default avatar
Mama.ki ima moža, ki terorizira svojo familijo, pa ima z njim štiri (4) otroke, ni cela v glavi. Saj je ni začel maltretirat pri četrtem ampak gotovo že najkasneje pri drugem. Ampak ona je veselo še dvakrat zanosila in rodila. Še dvakrat. A to je svetost življenja da moramo potem mi živet take familije. Kaj pa, če je mati le ena lena brezposelna in brez vseh delovnih navad in je ata hotel le red in mir? A to pa ni mogoče? Vedno je ata kriv za vse, mama pa je nedolžna in delovna .....
In otroci so reveži! Otroke dati v rejniške familije, mama pa naj se zase briga.
Zbiranje preko Botrstva je zadovoljevanje potreb nekaterih socialnih babšet, ki se naslajajo nad temi zgodbami in so vse zadovoljne, kako gre njim bolje. Če bi bile res kaj vredne v tem poslu, bi to delale daleč od oči javnosti.
Posebej mi je ostala v spominu zgodba o lanskih poletnih počitnicah za tako imenovene revne otroke in hrčkanju hrane počitnikarjev. Kao da bodo to hrano imeli za doma.
Ampak hrčkali so predvsem in samo sladkarije. Kot vsi otroci, tudi tisti, ki imajo polno .r ...!
Default avatar
O primernosti in upravičenosti pomoči ne bi razpravljala. vem pa, da bi, če ne bi bili Slovenci tako zelo vneti pri 'briganju zase' in 'pometanju le pred lastnim pragom', bi takele lažnjive kljukce hitro razkrinkali. Ni vrag, da ni kje kak zagnan vitalen upokojenec ali pa brezposelni, ki ve in vidi, kako se goljufa državo, vleče socialne transferje in lažno predstavlja samohranisltvo in revščino. A kaj ko ne želimo prijavljati, ne želimo se postaviti in obtožiti nekoga, ki goljufa sistem.
Default avatar
nateg je napisal/a:
Glede na polne koše denarja, ki ga razne mamice ali drugi posamični pobudniki dobijo za neke projekte z otroki (zadnje čase so popularne operacije v tujini), se očitno dajo mnogi zelo na suho nategovati. Ko je pa akcija uradne institucije na sporedu, ki bi pomagala večim, pa ne znate drugega kot udrihate čez to akcijo (in celo čez otroke).