Starševski čvek

Šefica mi je poslala grozilen SMS, ker se ji nisem oglasila na telefon v petek PO SLUŽBI

Default avatar
Šefica me je klicala v petek popoldne dvakrat, potem mi je poslala SMS, da potrebuje nek podatek, ki ga imam jaz. A nisem šmirglala, ker se mi zdi zamalo, kaj me nadleguje po službi. Malo prej pa mi je poslala še en SMS, da je nujno potrebovala en podatek, ker piše nek plan za naprej in kako to, da ji cel vikend nisem mogla odgovoriti, da se bo treba jutri o tem pogovoriti in naj se zglasim pri njej takoj ob 8.00.
Me ima res pravico nadlegovati v mojem prostem času?
Gre pa za javni sektor. Se moram obrnit na sindikat? Me lahko kako sankcionira? Do zdaj me še noben šef ni klical v prostem času, tako da tole se mi zdi tumač.
Default avatar
povej ji, da to kar počne ni dovoljeno, izven delovnega časa te mora pustiti pri miru, povej ji, da jo boš prijavila na imšpektorat in sindikat.
Default avatar
Vidim, da odnosi pri vas niso najboljši. Jaz bi ji na tvojem mestu posredovala nujen podatek, saj ti verjetno ne bi vzelo 4 ure samo za posredovanje podatka. Je pa druga zgodba, če bi morala še po službi konstantno zanjo delati po par ur. Tako za kako izjemo pa ne vidim problema.
Default avatar
Ce ne dobivas dodatka za pripravljenost nima kej. Je pa res da nekomu v privat sektorju ne bi na pamet padlo da bi tako ignoriral sefa.
Default avatar
zdaj me je pa strah je napisal/a:
Naslednjič se ji vseeno oglasi, ker sicer ne vem, zakaj ima sploh tvojo telefonsko številko (službeni telefon?). Sedaj pa si pred pogovorom z njo nekaj izmisli....da je otrok dobil vročino, da ste morali v dežurno ambulanto, karkoli. Če te do sedaj nikoli ni klicala, te ni mislila nadlegovati, ampak je verjetno nujno rabila tvojo pomoč.
Default avatar
Oh ,tiste 2 minute bi se pa že vzela in ji povedala podatek ali karkoli že.
Sem na strani šefice.
Default avatar
antilopa je napisal/a:

Saj to je problem, ker imam službeni mobitel. Res me je strah.
Default avatar
zdaj me je pa strah je napisal/a:
Če je pa telefon služben ,se moraš oglasit!
Pa čeprav sredi noči.
Default avatar
zdaj me je pa strah je napisal/a:


...ga tepe nadloga.Jaz se vedno oglasim, tudi če nisem v službi.Kaj nisi nič po babje firbčna, kaj bi ona druga rada?
Default avatar
zdaj me je pa strah je napisal/a:
Če imaš službeni mobitel, potem moraš biti dosegljiva tudi v prostem času. Delodajalec ti namreč plačuje telefonske klice (do določene višine). Ker imaš to ugodnost, imaš tudi obveznosti. Službeni mobitel ni samo za čas med službo, ker takrat si praviloma itak v službi. Kakor pravim, reci da ste imeli doma nujno situacijo, izgovori se na kako bolezen. Ali pa se odpovej službenemu mobitelu.
Default avatar
tiste 2 minute je napisal/a:
A to kje piše? Ali ni tako, da se moraš oglašat samo v službenem času? Pri nas večina kar izklopi telefon čez vikend, večinoma tudi jaz. Nimam nobenega dodatka za delo izven delovnega časa, kar pogovarjanje s šefom vsekakor je.
Default avatar
Nujno je rabila nek podatek za plan naprej. To ni nobeno nadlegovanje. Včasih službeno sodelovanje seže tudi izven meja delovnega časa, ko odgovoriš na klic, mail itd. Ne vem, mene sodelavka pokliče v mojem prostem času, če ji kaj ni jasno. In ji tudi odgovorim.
In to da se moraš oglasiti pri njej, ni nobena grožnja, le pogovorili se bosta, da je včasih treba posredovati kak podatek tudi izven delovnega časa. Saj ne veš, koliko je delo trpelo zaradi tega, ker se nisi hotela oglasiti. In ja- se spodobi kaj odgovoriti na zgrešen klic. Postavi se v njeno kožo, ko nekaj nujno potrebuješ, tista oseba, ki ti ta podatek lahko da, pa te ignorira. Ni fajn, ne?
Default avatar
zdaj me je pa strah je napisal/a:
Za dve minuti pogovora potrebuješ dodatek za delo izven delovnega časa? Bi še dodatek za stalno pripravljenost? A je to norčevanje iz javne uprave morda?
Default avatar
zdaj me je pa strah je napisal/a:


...za dve minuti pogovora.Pretiravaš.
Default avatar
Reci ji ,da si bila v tujini
Default avatar
Če bi ti bila v firmi neka pomembna fora, bi ti dali službeni telefon. Zakaj pa talaš okoli privatno številko, mi ni jasno!
Default avatar
Tudi jaz za enkrat ne bi komplicirala in bi poslala podatek (če bi ga seveda imela pri sebi, drugače bi ji javila, da podatka nimam in da ji ga dostavim takoj v ponedeljek zjutraj).

Jutri pa imaš dve možnosti:
- odreagiraš na ostro in ji poveš, da ti nima kaj težiti izven delovnega časa (ampak potem pričakuj kakšno kajlo nazaj)
- se narediš neumno in ji rečeš, da med vikendi mobi redko uporabljaš ali pa da si ga preprosto pozabila v službi ali kaj takega (skratka se zlažeš, ampak bo šefica to lažje sprejela kot direkten upor)
Default avatar
Saj ne gre za minute (čeprav bi tole vzel več kot dve minuti), gre za princip. Sem bila v petek osem ur v službi, zakaj se takrat ni spomnila vprašat? Ko sem frej želim biti res frej, možgane na off. Pa tudi saj veste, da bi ji tole lahko prišlo v navado, da podrejenega lahko nadleguje kadarkoli se ji zazdi.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Se zelo strinjam.
Pri nas kaj podobnega niti zdaleč ne bi prišlo v poštev... da me kolega ali šef ali celo podrejeni ignorira... bi bilo grdo. Čisto razumem da se kdo oglasi in reče da trenutno ne more - to počnem tudi sam, a ignoriranje je totalno neprimerno.
Default avatar
Kolegica ima sluzbeni telefon, ampak pop in za vikend vedno zamenja sim kartico za privat, kar se meni zdi edino logicno. Res ima pa sefica tudi nase privat stevilke (smo morali pustiti v kadrovski za nujne primere), ampak nikoli ne klice, meni je samo 1x poslala sms in sem seveda odgovorila.