Starševski čvek

odnos vnukinja - babica

Default avatar
Povejte mi a je noramlen odnos, da je babica (moževa mama ) zaljubljena v svojo vnukinjo, ki je stara šele par mesecev. In to ves čas ponavlja in ji govori, da je zaljubljena vanjo.

Kako ji bomo kot večji razložili, da so lahko zaljubljeni vanjo le fantje in babica.
Default avatar
Starost je ena sama žalost. Dec mrtev, tečen ali bolan (kaj je bolje, naj vsaka sama presodi), penzija švoh in ni sodelavk za glodanje kosti, nihče več te ne povoha in potem se nedoj..... ženskam čisto zmeša, ko zavohajo otroško kožo kje v bližini.
Default avatar
Verjetno pises o svoji tasci katero ne preneses in te vsaka malenkost moti. Ti si tista cudna! Babica je super!
Default avatar
Je sicer super ženska (tašča, mama, babica), vendar ta stavek mi gre pa pošteno na živce. Menim, da babica ne more biti zaljubljena v svojo vnukinjo in ji to cel čas govoriti, ko se vidimo. Živimo sicer 60 km stran, tako da se vidimo na mesečni ravni enkrat.
Default avatar
Bolj sumljivo bi bilo, če bi bil vanjo zaljubljen dedek.
Default avatar
Babica se samo narobe izraža po mojem hoče s tem povedati, da jo ima neizmerno rada. Kar verjamem, da je res, saj mlado življenje prinaša staremu nov zagon, novo energijo. Kaj je lahko lebšega kot to, da je tvoja hči obdana iz ljubeznijo.
Default avatar
Cudna si je napisal/a:
Točno, čudna je in blesava, kot da dojenček ve, kaj ji babi zdaj govori in bo čez nekaj časa zaljubljenost minila in ne bo potrebe po razlaganju otroku, ko bo večji, kdo je trot in kdo čebela.
Normalno je, da je babi zaljubljena in super, da je tako. Oteževalna okoliščina je pa to, da je tašča in po defoltu zmaj.

Tele novodobne mamice so skupek kompliciranja, pametovanja in histerije. :)))
Default avatar
Moj pravi, da to ni nič takega, da jo celo razume.
Default avatar
a lahko prosim razumeš
da njena izjava, da je zaljubljena
ne pomeni to
kot tebi
k si zaljubljena v svojega moža.
Ona je zaljubljena oz jo ima tok rada, da boljše besede ki bi opisale to njeno rad met ..za njene pojma ni...
in zaljubljen bit ne pomeni nič sexualnega
in nehi iskat sranje tam k ga ni
jaz sem tud čist pičena na svojga vnuka ...
Default avatar
............ je napisal/a:

WTF? Zakaj hudiča si delaš probleme tam, kjer jih nimaš?????

Babica vidi otročka 1x na mesec in je čisto očarana nad njim in mogoče se res nerodno izrazi, ampak vejamem, da čuti točno tako - je povsem prevzeta z vnukinjo in zakaj tudi ne bi bila????

Jaz na glas povem, brez sramu in slabe vesti, da sem se med nosečnostjo počutila kot iz Aliena, meni je bil skrajno čudaško, da je nekdo v meni, kakšna blaženost in podobno, meni je bilo čudaško.
Ampak ko sem rodila, ko sem zagledala to bitje, ki je prišlo iz mene, sem se zaljubila na prvi pogled! Ja, zaljubila! Ker ljubezen ni samo seksualne narave, v bistvu sploh ni, za-lubiti se pomeni začeti ljubiti in mene je treščilo na prvi pogled tako močno, da celo noč nisem spala, ampak le gledala to čudovito in popolno bitje, preplavljena s čustvi, ki jih nikdar prej nisem doživela. Ma, kaj doživela, niti zamisliti si nisem mogla, da obstajajo!

Moj otrok ima babico, ki je odigrala veliko vlogo v njegovem odraščanju in njuna vez je nekaj neprecenljivega, za oba. To, kar otroku lahko dajo stari starši, mu ne ti, ne oče ne moreta dati! Kljub temu, da ga je razvajala po dolgem in počez, da je počela z njim in zanj take stvari, da bi se marsikdo križal, je med njima globoko spoštovanje in danes se mi zdi nekaj čudovitega, ko gresta študet in babica skupaj v mesto, v muzej ali na razstavo, na kosilo in se vmes vsaj 5x spričkata, kdo bo plačal, pa se potem zmenita, da en plača vstopnice in desert, drugi pa kosilo. To je rezultat takega hudega razvajanja!

Bodi srečna, da ima tvoja hči babico, ki ji je mar in ki je zaljubljena v tvojega otroka, ker to je lahko za malo samo velik privilegij in bonus v življenju!
Default avatar
Hormoni po porodu so težka zadeva. Ljubosumnost mamice na babico je velika. Ampak boš preživela in tudi babico bo 'zaljubljenost' minila s prvim dnem ko bo mali začel delat vragolije. Čez pet let boš pa tukaj pisala kako babi kritizira tvojo vzgojo ker se petletnik obnaša kot petletnik.
Default avatar
............ je napisal/a:
misli dobro, samo napačno se malo izrazi.
Povej ji, da si zelo vesela,da ima rada svojo vnukinjo, in da če ji želi to izraziti, da se ti zdi, da bo to bolje povedala in izrazila, če reče,da jo ima neskončno rada in ne da je zaljubljena vanjo. Povej ji,d a si mnenja, da se tako izražajo mladostniki, ko imajo trenutne metuljčke v trebuhu, ti pa veš in verjameš, da ima ona vnukinjo srčno rada in da se to nikoli ne bo spremenilo, zato se ti zdi bolje, če ji to pove tako, da ji reče, da jo ima neskončno rada npr.
Default avatar
ćčž je napisal/a:
Tale babica ni zaljubljena v svojo vnukinjo, niti je nima neskončno rada. Je samo neskončno čustveno (in drugače) nepotešena in je skanalizirala vse svoje potrebe v tega dojenčka, tako kot bi v vsakega dojenčka, ki bi ji ga dali za povohat, kot je nekdo zgoraj fajn napisal. Pa nihče mi ne bo rekel, da se je samo nerodno izrazila, razen če drugače ne govori slovensko.

A mislite, da bi opazila, če bi ji naslednjič podtaknili sosedovega dojenčka? Seveda ne, ona bi bila še zmeraj "zaljubljena".

Babice z zadovoljivim spolnim življenjem se ne "zaljubljajo" v dojenčke. A ni zanimivo?
Default avatar
Izidor: Hvala lepa za zelo pamenten nasvet, ki si mi ga napisal.

LP,
Default avatar
Tvoja tašča ima vnukinjo neizmerno rada. Njene besede, da je zaljubljena vanjo, niso nič posebnega. Saj je njena vnukinja.
Glede na to, da se vidite enkrat na mesec, boš zaradi treh besed tvoje uboge tašče le zdržala, se ti ne zdi?
Eni ste resnično lahko srečni, saj ne veste, kaj so resnični problemi na tem svetu.
Default avatar
Tvoja tašča ima vnukinjo neizmerno rada. Njene besede, da je zaljubljena vanjo, niso nič posebnega. Saj je njena vnukinja.
Glede na to, da se vidite enkrat na mesec, boš zaradi treh besed tvoje uboge tašče le zdržala, se ti ne zdi?
Eni ste resnično lahko srečni, saj ne veste, kaj so resnični problemi na tem svetu.
Default avatar
Tvoja_teta je napisal/a:
Kakšen folk luta tu gor..................
Default avatar
Avtorica, kdor je imel vampirsko taščo, te razume, ampak zelo nerodno si izrazila svojo stisko. Kako boš pa hčerki pojasnila, da imaš rada njo kot hčerko, atija kot nekoga, s komer se stiskaš pod kovtrom in izdeluješ dojenčke in čokolado kot nekaj, kar pogoltneš in ni več? Se ne bojiš, da ti bo kriče ušla, če boš rekla, da jo imaš rada?
Default avatar
ćčž je napisal/a:
A fantje pa so lahko zaljubljeni v par mesecev staro dojenčico??? BOLNO !!
Sicer se mi sploh ne da komentirat, ker je poudarek na MOŽEVI MAMI !
Default avatar
strašansak razlika je med zaljubljenostjo in imeti nekoga rad. Če ima mami atija rada, in imeti rad hčerko, je seveda drugače kot pa da je babica zaljubljena v vnukinjo