Starševski čvek

Gospodična z mojim možem. Ali pač ne?

Default avatar
Zdravo

Sem kar dolgo rabila, da se spravim na forum in napišem nekaj stavkov. Že vnaprej se opravičujem, če bo malo daljše, ampak bi rekla, da je to dejstvo nujno, glede na kompleksnost moje "težave". In ni nikakršen spin, nikakršna za lase privlečena pravljica, temveč preprosto življenjska zgodba, ki se je zgodila meni. To pišem predvsem zato, ker vem kako gre običajno na takšnih forumih - takoj se najde par oseb, ki načrtajo stavek, da gre za provokacijo, da ne kupijo itd. Mene nejevera sicer ne moti, me pa moti, ker forum postane nepregleden. Zato že v začetku prosim, če ima kdo kak pameten nasvet ga z odprtim srcem vzamem, nejevernim pa z vso hvaležnostjo odklanjam pisane poste.
Tako, toliko za uvod. Zdaj pa zares. Sem poročena, mati prvošolčka. Posedujem meni zadovoljivo službo, tedensko rekreacijo, večkrat kavo s prijateljico, z možem nekajkrat mesečno skupno večerjo, abonirana v gledališču. Razmere s starimi starši zelo lepe, tete in strici navdušeni, da lahko popazijo najinega sina, hkrati pa jih aktivno vključujeva v njegovo vzgojo.
Ne rečem, tudi pri nas smo kdaj pa kdaj glasni, predvsem temperamentni, da se lepše sliši. Prepiri se nekako tako hitro, kot začnejo, tudi končajo in glave se ohladijo. Še bi lahko pisala o razmerah v našem domu, vendar domnevam da napisano nekako zadostuje. Zgolj pridam še to, da moj mož dela v športu, pred leti aktivno lastno športno kariero, zdaj kot trener. Njegov urnik je prilagodljiv, večkrat v popoldanskih urah natrpan. Malo moteče mogoče zgolj to, da zahteva precej "potovanja" po celi Sloveniji, tujini.
Vendar to smo nekako v štartu znali vzeti v zakup, zato mogoče tudi večja vključenost družin staršev in sorodnikov v našo malo družinico.
Zdaj pa res k temu, zakaj sem tukaj. Pred slabim tednom sem se namenila, da malega peljem v ljubljanski živalski vrt, ker je bila to njegova božičkova želja. Sama sem imela še opravek v prestolnici, zato smo vse skupaj izpeljali tako, da je z menoj odšla še prijateljica s hčerko. Do tukaj vse super. Živimo kar nekaj kilometrov izven Ljubljane in ko smo vse skupaj uspeli zaključiti smo se sedli h kosilu v eno od restavracij v mestu. Predvsem zato, da otroka kasneje v avtu ne bi lačna sitnarila med relativno (za njiju) dolgo vožnjo. No in v tej restavraciji doživim šok, še preden nam uspejo prinesti juho. Za sosednjo mizo sedita dve mladi mični gospodični, vidi se izredno lepo negovani, oblačila izbrana, nič vulgarna in jezik izredno zboren. Nisem jima posvečala nikakršne pozornosti do trenutka, ko sem dvakrat (mogoče trikrat) slišala svoj priimek, ki sta ga omenjali. Verjetno veste, da potem človek avtomatsko postane bolj pozoren. Da nadaljujem. Ženski se pogovarjata še naprej v smislu - "me je klical, v petek greva. Ne morem ga poklicat, ker je ona doma zvečer. Jutri se slišiva..." Ni bilo tako dobesedno, vendar vse v nekem kontekstu (meni razumljivem) da se ena od njih dobiva s tem dotičnim (po priimku mojim soimenjakom) in da je (spet zgolj meni razumljivo) on poročen in da ima verjetno ženo ob sebi, da gre verjetno za neko skrivno vezo. Jaz sem dejansko napenjala ušesa, kolikor se je le dalo in bilo še priliki primerno in nevpadljivo. Nekajkrat je bil kasneje omenjen moj kraj, kasneje pa omenjen tudi večkrat moj sin in celo njegov hobi!!! Vse bolj in bolj sem bila prepričana, da se gospodični pogovarjata o mojem možu! Nakar po en kup enega smeha in dobre volje ta druga gospodična reče - "pa da bi ti bila zdaj noseča, pa saj potem pa ne bi imel kaj naredit! ha ha hi hi ho ho haha."
No, po tem stavku je bilo jasno da gre za mojega moža, saj je bilo omenjeno tudi njegovo ime. Ne zgolj več priimek, temveč ime. Konec.
Do danes z možem o tem nisva ničesar spregovorila, niti se s svojim obnašanjem nisem izdala, da se je karkoli zgodilo. Sama sem se dan ali dva tolažila s tem, da je pač moj mož mogoče eden bolj znanih, če ne drugod v športnem svetu, in da morebiti ti dve gospodični zgolj malo nakladata ena drugi in vse skupaj jemljeta kot trofejo, češ zdaj sem pa enega znanega športnika upecala! Priznam, to se mi je dva dni malo motalo po glavi in izbijala sem misel, da bi celo res lahko moj mož kaj imel z njo. Čisto možno se mi je celo zdelo, da je bila zgolj laž in da se je ena malo zatrapala v slikico na internetu. Ne vem, pač tako se mi je zdelo. Vendar se je ta meglica lastnega nepriznanja razblinila, ker sem nehote moža začela podrobneje opazovat. Med treningom izklopljen telefon (če je res trening) v petek dejansko lepše oblečen in gre na nek sestanek, zvečer izklop telefona, ko gre spat.
Skratka. Ja, sumim in mislim da upravičeno.
Absolutno sem emancipirana ženska in vem, da tako stvar lahko rešim samo z eno osebo, to je moj mož. Vem, da v kolikor bom na dnu, potem so tukaj psihologi in terapevti, najprej pa starši. Vem, da moram dobro razmislit (preden mu povem) kako naprej in kakšne so možne posledice. Najprej pa se nekako izkašljat nekomu, ki me ne pozna. V tem primeru je najbolj priročen forum. Nič vas ne sprašujem. Nič. Zgolj iščem, če se je katera našla v taki situaciji v preteklosti in mogoče, če se kdo lahko postavi (vizualno hvalabogu) v mojo kožo in kako meni, da bi on (ona) ravnala. Mogoče pa mi ob prebiranju vaših mnenj pade na pamet kakšna dobra misel, ki jo je vsekakor treba vzeti v ozir.
Hvala
Priponke

two-women-gossiping-and-smiling-at-a-table-in-the-cafeteria_h97pjm6__F0000.png
(761.21 KiB)

Default avatar
Najprej se odloči, kaj bi rada. Bi rada odpustila in šla skupaj z njim dalje? Bi rada, da se ti zlaže in živite tako po starem naprej? Bi rada, da se vajin zakon konča? Bi rada tiho prebolela in ne ukrepala?
Ko se boš odločila, boš našla pot.
Default avatar
Ce je vse to res potem moj nasvet. Denarja vam ne primankuje, mozu ne reci cisto nic, vse kot vedno, ti pa v ponedeljek najdi detektiva. Ce je res, ti bo priskrbel slike in ga imas crno na belem. Brezveze, da te zacne sedaj ponizevat, da se ti mesa, da vidis travo rast, da si nezadovoljna s polno ritjo. Priskrbi si dokaze in potem ukrepaj. Po stilu pisanja bi rekla, da ze ves kako bos ukrepala. Moje mnenje, ce te vara ze sedaj mu ne nasedaj, da je bilo to enkrat in edinkat. In srecno, zenske zmoremo vse.
Default avatar
Sama verjetno ne bi mogla bit tiho ker sem pac taka da bi verjetno ze v gostilni vprasala damo ce govori o mojem mozu, sicer bi ga pa takoj seznanla z njegovo selitvijo. Nazaj ga vzela ne bi za nic, ker si ne morem predstavljati zivljenja z neprestanim vohunjenjem in mislijo je pri njej, kateri drugi. Fuj, ne raje sem sama ali pa z moskim ki me ceni. Verjemi da tudi taki se obstajajo. Razen ce bi seveda prislo da dogovora o odprtem razmerju z drugimi partnerji, v to bi sla predvsem zaradi otrok da kao druzina navidezno ostane skupaj in ce bi od tega imela kaksne druge koristi sicer ne. Drugace pa ti zelim srecno naprej pa predvsem moci in ljubezni v prihodnosti.
Default avatar
Mačka je napisal/a:
Se strinjam, priskrbi si trdne dokaze. Pri svoji prijateljici sem videla, kako je tako izgleda, ko je ona vedela, imela dokaze, on pa jo je na vsak način hotel prepričati, da se ji meša, da je zmešana, da potrebuje psihiatra. Na koncu ga je dobila pri njej doma in je še naprej lagal, da ni res, ker točno na njej ga pa ni dobila.
Default avatar
Mačka je napisal/a:
Detektiva? In kaj bo z dokazi, si jih bo uokvirila? To ni Amerika, kjer prevarana žena lahko moža sleče do gat.
Avtorica, saj sama veš, da brez pogovora z možem ne bo šlo. Od njega je največ odvisno.
Default avatar
Kjjj je napisal/a:

Tudi jaz bi verjetno kar gospodično v restavraciji pobarala, če govori o mojem možu. Ne bi jo napadla, ne bi se razburjala, ampak bi mirno vprašala, se predstavla in poskušala izvleči vsaj nke informacije. Ja, bi me verjetno šok, ampak dekleti sta tam sedeli dovolj dolgo, da bi lahko vdihnila, se zbrala in nastopila.
No, v tem primeru bi tudi mož dobil informcijo takoj, tako da tudi doma ne bi bila tiho.

Kaj boš ti avtorica, ne vem. Deluješ precej stabilna oseba, tako da verjamem, da boš vse speljala sebi primerno.
V situacijah, ki me pretresejo, v težavah, najprej vse analiziram in si narišem najbolj črne scenarije in rešitve teh, potem pa delujem. Če v glavi vsaj okvirno vem, kaj me čaka in kaj bom naredila, če je katastrofa od katastrofe, potem se lažje spopadem s situacijo in problemom. To je v bistvu moj edini nasvet.
Default avatar
Badass je napisal/a:
Da ji ne bo treba poslušati, da si to domišlja, da je zmešana, ubrisana, nora. Na, tukaj imaš fotke, ne reci, da to nisi ti, adijo, je konec.

Od njega je največ odvisno? Ne, ni največ odvisno od njega. Vse je zdaj odvisno od nje.
Default avatar
Badass je napisal/a:

Strinjam se z mačko.Ob dokazih bi šele vrgla popolnoma mirno karte na mizo(seveda bi se zadrževala sto na uro, da mu ne bi ene pritisnila okoli kepe...)
Potem bi ga pritisnila, naj se izjasni : družina (jaz in otrok) ali lepotičica.
Če mu družina pomeni več, se bo opravičil in sto na uro poizkusil popraviti položaj.
Če ne, je bolje da gre.S prvo, drugo ali pa katero hoče.Ker potem je navaden babjek, ki je padel na mlado kožo.Mu rečem samo še : arrivederci.Drugega ne zasluži!
Default avatar
moj nasvet je tudi takšen je napisal/a:
Mate pa res logiko. Oba vesta,da ga on serje, pa so kljub temu potrebni dokazi. Pa kje živite, v vreči?
Če bo mož zanikal, to itak pomeni, da se ni pripravljen pogovarjat in takšna zveza nima več nobene možnosti. Po avtoričinem pisanju sklepam, da mu je pripravljena odpustiti. Bo pa moral mož prekiniti zvezo z gospodično. Zato pravim, da je od njega odvisno.
Default avatar
Badass je napisal/a:
nismo v Ameriki ne, to vem. Kot pise ena druga, tudi jaz sem dozivela isto, kolega je varal zeno, o tem so civkali vrabci na balkonu, vsi so govorili za njenim hrbtom in se ji smejali, jo pomilovali, on pa jo je preprical, da ima paranojo in se ji mesa in zenska je prisla tako dalec, da je jemala tablete za zivce, ker jo je on preprical, da se ji mesa. On pa ga je namakal v drugi, na vsakem parkiriscu poleg nasega mesteca. Z dokazi gre mirno k njemu in se z njim zmeni karkoli se pac zeli zmeniti, ne more pa je razglasit za nepristevno. In vse skupaj bo potekalo z malo manj stresa.
Default avatar
Jaz ne bi najemala nobenih detektivov.

Bi mu pa sledila, oz. šla za njim na naslednji sestanek, saj najbrž pove kje ga ima. Otroka ze tisto uro v varstvo pa v akcijo.

Lahko tudi 2 x ali 3 x.
Default avatar
podobno bi jaz je napisal/a:

Misliš, da je punca tako neumna, da bi priznala? Se raje ustreli v koleno, kot bi kaj priznala pred eno tujko, če ji ni treba.
Default avatar
Badass je napisal/a:
Prekinil s to gospodično in začel s kakšno drugo gospodično!!!

Imaš moške, ki se na smrt zaljubijo v drugo. Ta bo tako odšel k drugi, če pa zaradi družine ne bo odšel, ne bo več varal. Ker ni varal zaradi kurbirstva, zaljubil se je.

In potem imaš moške, ki vedno varajo. Nekateri so že pred poroko varali. Takšnega tudi če dobiš, boš varal naprej. Samo bolj bo pazil. To so večni kurbirji, nepoboljšljivi.
Default avatar
jaz pa ne je napisal/a:
Mogoče pa bi priznala, ker bi to vzela kot priložnost, da mu razbije zakon in ga dobi zase.
Default avatar
jaz pa ne je napisal/a:
Mogoče pa bi priznala, ker bi to vzela kot priložnost, da mu razbije zakon in ga dobi zase.
Default avatar
Lažje reči kot storiti.
Zase vem da bi želela 100 posto vedeti. Kaj bi pa potem storila pa trenutno ne vem.
Vedno sta dve možnosti požreš dol ali pa ločitev. Vmesne ni, ker prvič ni zadnjič.
Default avatar
A ni žalostno da mora zdaj žena njega vprašati jaz ali ona?!? A ste na glavo padli vsi. Če bi želel sam končati bi že zdavnaj, ali pa enkrat in nikoli več ne bi varal, tako ga bo pa žena v to prisilila, da obljubi da bo z njo prekinil. Samo v vednost, ne bo prekinil, pa četudi bo rekel da nič ne čuti do nje, da je ona nora nanj, da ga ona kliče, da je komaj čakal da se to izve, da je neumna in sploh ni njegov tip ženske...vse to ti bo rekel in obljubil da je konec. In izvedela boš čez čas, da je ponovno z njo. S to isto, ki je tako brezvezna, ki nič ne čuti. Prosim, prekini in se reši. Ne čakaj obljub, zdaj ti bo prisegel vse. Ženske smo nore na besede in želimo slišat, da se je odločil za nas...prazno verjemi mi, prazno življenje je in bo. Pojdi in bodi srečna.
Default avatar
moj nasvet je tudi takšen je napisal/a:
Tako je. V obeh točkah.

Absolutno rabi dokaze. Moški radi sedijo na dveh stolih, ko pa žena ne želi tega tolerirati, postanejo maščevalni in napadalni. Zadnja moda je, da zahtevajo skrbništvo, pri tem bo pa dokazoval, da ni primerna mama, ker je zmešana, paranoična, pripisuje mu stvari, ki si jih izmislila, ločuje se brez razloga, na podlagi izmišljije, ker je nezrela ... To niso heci.
Default avatar
Si gledala doktorico fosterjevo? Serija v parih delih, kjer jo on prepricuje dani res, nato se ji total sfuzla in naredi sceno pred vsemi, obcinstvom...bolj kot to, da jo je varal, mu je zamerila to, da ji je lagal, zivel dvojno zivljenje...
On se nato odloci za ljubico.

Ukrepaj.