Forum.Over.Net

Starševski čvek

Slovenija se je zadolžila za 1,3 milijarde evrov

Default avatar

Cmerar d.o.o.

Slovenija je izdala za milijardo evrov 10-letnih obveznic z dospelostjo marca 2027 in letno kuponsko obrestno mero 1,250 odstotka ter za 300 milijonov evrov dodatnih 30-letnih obveznic z rokom dospetja avgusta 2045, katerih donosnost do dospetja je 2,428 odstotka, so potrdili na ministrstvu za finance. Povpraševanje je doseglo 2,45 milijarde evrov.
Default avatar

ifgosp

Pa veš, da je to denar za stare pufe?
Default avatar

Yuga Zakon

Važno je da se pljuva koliko je bila Jugoslavija zadolžena pa kako je bilo vse slabo !!!

I FEEL SLOVENIA !!!

NE IŠČI SREČE DRUGOD KOT LE DOMA !!!!!
Default avatar

Komunajzar šalabajzar

Cmerar d.o.o. je napisal/a:
Tole komunistično pufanje Slovenije ni nič kaj tazga. Hujše je to, ker sta poslanca SDS na Melajini žurki imela napačno kravato.
Default avatar

niske obresti

so tolk male obresti da bi se bilo škoda ne zapufat
Default avatar

kod in kam

Vseeno ne razumem do kje gre tako zadolževanje. Do onemoglosti. Sklepam, da če si jaz najamem posojilo, ga bom morala odplačati in ni malo primerov, ko banka odvzame kreditojemalcu nepremičnino, če ne odplačuje kredita.
Torej, če Evropa nudi Sloveniji miljarde in miljarde kreditov, ki jih ne more odplačevati zaradi tistih kreditov, ki še niso odplačani, je Slovenija sploh še Slovenija ali je že Evropska.
Zato se torej mora Slovenija klanjati Evropi in ponižno kimajoposlanci v evropskem parlamentu, ko Evropa sprejema smiselne, pa tudi nesmiselne ukrepe.
Default avatar

Pametna EU izkorišča Slovenijo

Moramo evropi plačat za milijardo evrov kazni,zato tako.

Ne vem kaj se cmerite tule,saj ste sami želeli EU in še vedno želite ostati v EU.

Da je po moje v EU sploh ne bi šli.
Default avatar

reke, morja in gore

Čigave so pravzaprav te lepote Slovenije?

Mar niso last Slovenije ?

Kdo so tisti nesposobneži, ki ukinjajo delovna mesta in peljejo Slovenijo v propad ?

Brez delovnih mest ne bo gospodarske rasti. S čim se bo odplačevalo te enormne kredite ?
Default avatar

Popay

Sem že večkrat rekel, da bi se v sloveniji še dons vozili v stoenkah in golf dvojkami po osamosvojitvi, če se država ne bi zadolževala. Z dobrimi avtomobili se bi vozili edino gasarbajtereji, ko bi prišli na obisk v domači kraj iz tujine.
Default avatar

Oliva 2

Popay je napisal/a:
Saj to govoriš za sebe, kajne?
Ker zadolževanje gre samo za javni sektor in socialne transferje, tako da mi Slovenci nimamo nič koristi od tega.
Default avatar

Popay

Oliva 2 je napisal/a:
Ne,........ pišem na splošno, to je še najmanj, ko se vsak zadolžuje za svojo streho nada glavo in svoj pleh. Iz katerega keša pa misliš, da so se naredile avtoceste... Pa pazi foro, se spomnim preden se je slovenija osamosvojila, rešilnii avtomobili so imeli zlizane gume, javni promet se je vozil v starih razmajanih avtobusih. Spomnim se podejtja SCT, moj sosed je bil šofere in sem dostkrat videl ta sesut kamion, takšnio so bili v povprečju vsi takrat v SCT-ju. Nakar, ko se je slovenija osamosvojila SCT s totalnim novim voznim parkom,... pa ne mireč, da so iemli še v jugi nekje skrit keš, pol so pa z gotovino keširali nove kamione. Da o avtobusih ne govorim, reševalni avtomobili kar naenkrat vse novo, mercedesova znamka spredej, vračanje bogastva cerkvi, direktorji lekarn, kar naenkrat s plačami 10 jurjev, če jih bi zamenjal takrat v evre, ... .wtf, itd,..... vse to na račun zadolževanja v tujini, saj, če tega keša iz tujine ne bi bilo se bi še vedno vozili tako kot sem že v prevem postu omenil. Primer, recimo Makedonije, ker ne dobijo kreditev v tujini zaradi imena (grčija), vidiš tak vozni park na cesti, kot sem, ga opisal, vsaj ene 6 let nazaj je bilo tako.
Aja, pa javni sektor, malo morgen, slovenija se zadolžuje že za penzije, čeprav so tako nizke..., kakšn javni sektor..
Default avatar

kam pelje ta pot

Skrbi me, kam pelje ta pot. Zaradi otrok, zaradi vnukov, kaj bodo odplačevali kredite svojih dedkov-beri takratne vladajoče klientele ?
Vozni park, saj ne rečem, da ni udobno se peljati v lepem avtomobilu, toda ni še tako daleč čas, ko so se naši stari očetje in stare matere skrivali, če so hoteli govoriti slovensko. Slovenska govorica je bila prepovedana, v meni še vedno živijo zgodbe, zato se sprašujem, kam gre Slovenija ?
Default avatar

modrival

Če reče Cerar, da je kriza mimo, je mimo, kaj ima veze, če naš sistem sploh ne zdrži zaradi prevelike državne uprave in birokracije in ni naša briga koliko se zapufajo in če smo vsak dan bližje bankrotu, ni nobenega razloga da ne bi verjeli Cerarju, da smo v zlatih časih.:-)
.
.......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet...
...........................................................................................................................................................................................
Default avatar

Tara_S

Tudi jaz sem pred kratkim gledala neke majhne statistike o zadolženosti Slovenije.... Tista krivulja se zadnji dve leti spet nekam sumljivo navzgor obrača. :-(
Default avatar

antilopa

Kaj se sekirate, važno je, da je naš premier spet zaljubljen. :))
Default avatar

fdse5665

Tisti,ki se sprašujete kdo in kdaj bo ta dolg odplačan.Ta dolg ne bo noben rod naših otrok in vnukov nikoli odplačal,ker se potroši vedno več kot se pa ustvari.Stiskali bodo ljudstvo,dokler ga bodo lahko,nato se bo pa enostavno tako kot v primeru Grčije del dolga odpisal,ker težko je verjeti da bi lahko v zameno za dolg neki državi vzeli ozemlje.Pač preveč je nepotrebnih poklicev na tem svetu,ki nič ne ustvarjajo,ampak samo trošijo.Prvi polic med temi,ki nič ne ustvarja je pa politika ne samo pri nas ampak povsod na svetu.
Default avatar

Barca

Del novega posojila gre za zmanjsevanje starega posojila, vec, kot bi po pogodbah morali, kar je tudi smiselno, ce so zdajsnje obresti samo 1/4 tistih, ki bi jih morali placati po starem posojilu.

Tudi osebno je smiselno kredit po 10% obrestni meri odplacati z novim kreditom po 2% obrestni meri (ce seveda ni obcutnih drugih stroskov predcasnega odplacila in najema nivega posojila
Default avatar

razlika je bila

Yuga Zakon je napisal/a:
Pa je bila veliko manj zadolžena, pa smo tudi navadni državljani imeli kaj od teh pufov.
Default avatar

effenberg

Katastrofa! Mediji o tem minimalno poročajo..se pa delajo norca iz poslanca, ki je bil v ZDA pri Melaniji, pa nekaj športa mečejo v ospredje....kriv bo pa Janša.
Default avatar

blagor ubogim na umu

Oliva 2 je napisal/a:
Kaj trobezljaš? Sploh veš koliko da država raznoraznim gospodarskim podjetjem in s.p-jem denarne pomoči?
Med njimi je tudi Revoz prejel 2 milijona evrov,od države-davkoplačevalski denar. Zato se pa lahko zadložujemo?
Na leto gre 130 milijonov davkoplačevalskega denarja samo v gospodarske panoge.