Starševski čvek

Snežne kepe....

Default avatar

Mačka

... pa ne tiste iz snega :)

Že drugič sem poizkusila narediti snežne kepe iz beljakov, pa mi ne rata. Delam točno po receptu. Točno odmerim sladkor, naredim zelo trd sneg, da na metlicah stepalnika ostane kapica, umešam sladkor po delih - vse lepo rata. Dam na pekač, potem pa katastrofa. Pečem po navodilih 1,30 h, na 110 stopinj, vendar se mi vedno beljak polula in tako se kepe sesedejo, prilepijo na peki papir in zadeva ne uspe.

Kje delam napako, oziroma imate vi kakšen drugi recept, ki zagotovo uspe? Zelo rada bi, da mi to uspe, ker imajo naši zelo radi to sladico, še rajši imajo šamšnito, vendar tudi ta mi ne rata.

Prosim za pomoč.


Hvala.
Default avatar

peces vse

Si ti tista, ki peče tiramisu ali ti je kakšna privoščljiva soseda dala ta recept?
Default avatar

ajojjj

Ti mislis spanske vetrce ali beljakove poljubcke ne vem kaj delas narobe, mogoce v vroco pecico na manj stopinj in za dalj casa, da se posusijo. Poglej na net se druge recepte in potem pa probaj, pa bos videla, ker vaja dela mojstra.
Default avatar

ti si ena kepa

Mačka je napisal/a:
Če delaš po receptu za snežne kepe, lahko, da se ti zjebe, poskusi delati po receptu za poljubčke, ali španske vetrce, pa ti mogoče rata. ;)
Default avatar

poglej

peces vse je napisal/a:
Sem se tudi smejala takrat, ko sem brala o pecenem tiramisuju, ampak potem sem pa na kulinarika.net res videla recept za pecivo, ki se mu rece peceni tiramisu in sem si mislila, da clovek res vsega nikoli ne ve.