Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Kje kupujete perutnino - bedra?

Odgovori Nova tema
Default avatar kri pri kosteh 13 Jan 2017 20:59

Mi lahko poveste, kje kupujete na primer piščančja bedra, perutničke, prsne dele - pač dele mesa, kjer so zraven kosti?

Danes sem kupila 4 kom piščančjih beder (Perutnina Ptuj), ko sem ji spekla, sem videla, da so bila pri kosteh čisto črna od krvi. Torej neužitna, vsaj zame.
Izogibam se sicer perutnini v Sparu (italijanski), tista je tudi večinoma krvava.

Kje kupujete, katera perutnina je čista, brez tiste razlite krvi ob kosteh? Katere znamke - Pivka, pakirano meso pri Leclercu, Hoferju, Lidlu? Kakšna mesnica?

Tisti, ki kupujete pri sosedovem kmetu, seveda obvoz, razen če nima ta kmet uradno registrirane proizvodnje in prodaje in je meso dostopno vsem kupcem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Gost♥ 13 Jan 2017 21:03

Prikaži citatkri pri kosteh je napisal/a:
Mi lahko poveste, kje kupujete na primer piščančja bedra, perutničke, prsne dele - pač dele mesa, kjer so zraven kosti?

Danes sem kupila 4 kom piščančjih beder (Perutnina Ptuj), ko sem ji spekla, sem videla, da so bila pri kosteh čisto črna od krvi. Torej neužitna, vsaj zame.
Izogibam se sicer perutnini v Sparu (italijanski), tista je tudi večinoma krvava.

Kje kupujete, katera perutnina je čista, brez tiste razlite krvi ob kosteh? Katere znamke - Pivka, pakirano meso pri Leclercu, Hoferju, Lidlu? Kakšna mesnica?

Tisti, ki kupujete pri sosedovem kmetu, seveda obvoz, razen če nima ta kmet uradno registrirane proizvodnje in prodaje in je meso dostopno vsem kupcem.
Pri "mojem" kmetu.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo_ 13 Jan 2017 21:21

Krvava bodo ob kosti vsaka, če jih ne pravilno in dovolj dolgo pečeš.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar milomater 13 Jan 2017 21:21

haha, zdaj je perutnina ptuj kriva, če ti ne znaš bedra spečt?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar PismoRosno 13 Jan 2017 21:27

Bedra pred pecenjem zarezi po pregibu z notranje strani do sklepa, peci pocasi in kar dolgo. Lahko tudi kosti poberes ven, potem je hitreje peceno. Podplutbe pa itak vidis, ko kupujes, in tistega kosa pac ne vzames.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tsj 13 Jan 2017 23:09

Kupujem v Sparu, ko imajo akcijo, kar je itak pogosto. Ne vem, o kakšnih krvavih kosteh govoriš.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo_ 13 Jan 2017 23:11

O takih, pri katerih lahko še salmonelo fašeš - premalo pečeno meso pač.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Je razlika,velika 14 Jan 2017 00:32

Prikaži citatkri pri kosteh je napisal/a:
Mi lahko poveste, kje kupujete na primer piščančja bedra, perutničke, prsne dele - pač dele mesa, kjer so zraven kosti?

Danes sem kupila 4 kom piščančjih beder (Perutnina Ptuj), ko sem ji spekla, sem videla, da so bila pri kosteh čisto črna od krvi. Torej neužitna, vsaj zame.
Izogibam se sicer perutnini v Sparu (italijanski), tista je tudi večinoma krvava.

Kje kupujete, katera perutnina je čista, brez tiste razlite krvi ob kosteh? Katere znamke - Pivka, pakirano meso pri Leclercu, Hoferju, Lidlu? Kakšna mesnica?

Tisti, ki kupujete pri sosedovem kmetu, seveda obvoz, razen če nima ta kmet uradno registrirane proizvodnje in prodaje in je meso dostopno vsem kupcem.
V Leclercu, Pivka piščanci. Tudi sicer vso meso nabavljamo v Leclercu. Med Pivko in Perutnino Ptuj je razlika,velika razlika.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo_ 14 Jan 2017 00:36

A če kupiš od Pivke kje drugje kot v E.Leclercu, pol so bedra bolj krvava :))))))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jaz vse - v akciji 14 Jan 2017 00:39

Jaz pokupim vsa bedrca, če so v akciji. :)
Ker ne verjamem nobenemu, da je SLOVENSKO res gut. :)
Vi res verjamete, da je SLOVENSKO bolj zdravo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jaz tudi 14 Jan 2017 07:25

Kupim kjer je v akciji, v tušu navadno ne, ker pri nas nimajo svežega mesa.

Krvavo ni nikoli, ker pečem, da je prepečeno. Ko sem bila "šrišna" kuharica sem pa imela tudi s tem probleme. Vaja dela mojstra.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar QBR 14 Jan 2017 07:39

Nihče ne bere in posledično nakladanje postov za brez veze.
Avtorica ne jamra, da je premalo spekla piščančja bedrca, temveč, da je bila ob kosteh razlita kri. Ta pa, (potpludbe), nastane pred klanjem, zaradi surovega ravnanja z živalmi.

In ja, zelo pogost pojav. Je pa takšno meso zares neužitno.

______________________
QBR vas lepo pozdravlja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Brallka 14 Jan 2017 08:03

Prikaži citatQBR je napisal/a:
Nihče ne bere in posledično nakladanje postov za brez veze.
Avtorica ne jamra, da je premalo spekla piščančja bedrca, temveč, da je bila ob kosteh razlita kri. Ta pa, (potpludbe), nastane pred klanjem, zaradi surovega ravnanja z živalmi.

In ja, zelo pogost pojav. Je pa takšno meso zares neužitno.
Končno eden, ki zna pre-brati! Za avtorico pa: žal nimam pametnega odgovora. Jaz osebno imam sicer občutek, da je ravno obratno. Da je bilo teh "črnih" beder včasih, ko smo pri nas jedli več domače perutnine več, kot zdaj ko jemo samo industrijsko. Me je že kot otoka motilo in so mi takrat govorili, da se kokoši tepejo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar čikn 14 Jan 2017 08:59

Prvi post, ki sem ga danes, ko sem se lotila SČ, prebrala. In spet, kot vedno - ne razumem, kako me to sploh še čudi, ugotavljam, da je 80 % tu pišočih funkcionalno nepismenih. Avtorica povsem jasno opiše svoj problem in nanjo se, kot je tu navada, vsuje ploha sodb o tem, kako ne zna speči mesa in vse skupaj najdlje eskalira pod prsti zatežene Yo, ki ponoči ni nataknjena, pa je zato podnevi.

Avtorica, jaz podplutega mesa še nikoli nisem dobila, vztrajam pa pri pakiranih kosih PP. Morda tudi zato, ker vedno kupujem manše kose, pripravljene za paniranje ali fileje, tam je možnost, da podplutb ne opaziš, zanemarljiva. Akcijskega mesa ne kupujem, pač pa tisto,ki ima označenega rejca ali pa tisto iz linije natur.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar avtoricaa 14 Jan 2017 09:02

Prikaži citatBrallka je napisal/a:
Prikaži citatQBR je napisal/a:
Nihče ne bere in posledično nakladanje postov za brez veze.
Avtorica ne jamra, da je premalo spekla piščančja bedrca, temveč, da je bila ob kosteh razlita kri. Ta pa, (potpludbe), nastane pred klanjem, zaradi surovega ravnanja z živalmi.

In ja, zelo pogost pojav. Je pa takšno meso zares neužitno.
Končno eden, ki zna pre-brati! Za avtorico pa: žal nimam pametnega odgovora. Jaz osebno imam sicer občutek, da je ravno obratno. Da je bilo teh "črnih" beder včasih, ko smo pri nas jedli več domače perutnine več, kot zdaj ko jemo samo industrijsko. Me je že kot otoka motilo in so mi takrat govorili, da se kokoši tepejo.

Točno tako, o tem sem pisala. Ne gre za premalo pečeno meso. Zarezovanje mesa vse do kosti ne spremeni ničesar, meso se sicer lepo zapeče, tista kri pa tudi in postane črna :-)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar teta fani 14 Jan 2017 09:04

Jaz sem pra prišla do ugotovitve, da če vzamem zmrznjena bedra so res ko jih spečem ob kosteh črna, če vzamem sveža pa se OK. Tako da po mojem je krovo, da je bilo meso prej zmrznjeno.
Kar se tiče pa akcij pa vsaj jaz nikoli ne kupujem meso iz akcije še posebno če je zmrznjeno ker ne verjamem več v kvaliteto in rok le tega. V akcijo dajo meso ki je pred iztekom roka pa vsi vemo da je bilo zaklano že leto prej. Tako da če nimam denarja pač ne kupim sicer je pa trenutno meso bistveno cenejše od zelenjave.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar johana .. 14 Jan 2017 09:16

Perutnicke bedricke ki so bile v skrinji ko jih pripravim imajo temno kost . Sveže meso pečeno imajo belo kost.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar PismoRosno 14 Jan 2017 09:34

Zanimivo. Imam se par kosov domacega piscanca v skrinji in bom naslednjic pozorna na barvo kosti.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar OranzenDolenc 11 Jul 2017 11:30

Jst vedno v Merkatorju. Zakaj? Ker mi v šparu ni kul, zato

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Po domače 29 Avg 2017 10:24

Pri nas ni težav imamo svoje domače piščance,zredim jih sama kar je viška brez težav prodam.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh