Starševski čvek

afnaste mlade mamice v soseski

Default avatar
Z možem sva zrelih let, živiva v soseski z veliko mladimi družinami. Sva v pritličju in nehote slišiva veliko, ker poteka sprehajalna pot v bližini najinega atrija.
Jaz res ne vem, kaj je s temi mladimi! Večina žensk doma, možje pa po službah cele dneve. Večina pogovorov teče samo o tem, kako je tradicionalna hrana slaba, kako je treba jesti bio organsko eko (pri tem, da same sploh ne kuhajo kaj dosti, ampak hodijo ven jest, za moža pa tudi nič ne kuhajo, ker - "veste, on se drži posebnega režima pa si raje sam skuha"), kako so oblačila škodljiva, ker so barvana s strupenimi barvami, kako je treba jesti prehranska dopolnila, če ne umreš pri 50 ali dobiš demenco pri 40, v isti sapi pa pripovedujejo, kako je bilo v solariju, kako se je "prijel" botoks v ustnicah. V tem obdobju jih je kar nekaj nosečih in lahko si mislite koliko je komplikacij okoli tega - prehrana, porodne spremljevalke, porod po "meri" itd.
Soseda je rodila kak mesec nazaj. Zanjo je bil porod ena grozna izkušnja, ker ji zdravnik ni hotel "prisluhniti", babica je bila "nečloveška". Pa tudi tako zelo je bolelo, da je bilo treba vzeti epiduralno. Tako proti zdravilom, a ko je pa enkrat treba potrpet pa kaj? Da ne omenjam, da v tem mrazu še voziček ven pa po ledeni poti na sprehod, da se ja vsem pokaže, katero znamko voza ima. Pa seveda se že meni z osebnim trenerjem za hujšanje.
Čisto so zafnane! Pa da jih možje gledajo....
Default avatar
Oprosti, ampak kar si naštela, ne gre skupaj. Kdor živi za to, da bo jedel organsko, ta ne hodi veliko ven jest, ampak kuha sam, ker v restavracijah ne veš, kaj je organsko in kaj ni (večinoma ni). In če kuha zase, skuha tudi za moža. Ne gre skupaj tudi zato, ker s samo eno plačo (vemo, kakšna je povprečna plača), se tudi ne naješ veliko po restavracijah. Solarij je že pase, za botoks takšne, ki ne delajo (če ravno ni mož veliki kriminalec), nimajo. In spet, s samo eno plačo če že zbereš za ultradrag voziček, potem pa za osebnega trenerja ne.

Totalno si zapretiravala.
Default avatar
Veš, ravno ta dvoličnost mi ne gre v glavo. Ne pretiravam, tako je.
Default avatar
Ne skrbi, ločitev je tako rekoč pred vrati, pozneje pa jo bodo le izkoriščali samski iztirjenci, ki se bojo na začetku pretvarjali, da jim je mar tudi za otroke.
Default avatar
sory, jaz ji verjamem, ker ene tamlade so res zblojene, enna drugi nakladajo in živijo v oblakih...
take gosi sploh ne kuhajo samo filozofirajo kaj ke kul.
Default avatar
mah ne razumem teh sodobnih žensk je napisal/a:
Za to, kar si ti tukaj navedla, preprosto ni denarja. Če ne delajo, si z eno plačo vsega tega ne morejo privoščiti in pika. Naštela si organsko hrano v restavracijah, osebne trenerje, solarije, botoks, najdražje vozičke ... So vsi njihovi možje kriminalci? Poslanci? Vodilni slovenski podjetniki?

Pa ne pravim, da ene punce niso popolnoma zblojene in skregane z realnostjo, ampak če ti misliš, da je en moški s povprečno ali pa tudi dobro plačo sposoben vse tole financirati, potem si tudi ti skregana z realnostjo.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:

Očitno je nekomu dolgčas, hehe. Logike pa v tem zapisu ni, se strinjam.
Default avatar
Kako imaš avtorica čas nastavljati ušesa za vse to?
Default avatar
Si ti med porodnisko hodila v sluzbo :-) ?
Default avatar
Organsko hrano kupujejo, ven pa hodijo v eminentne ljubljanske restavracije. Zunaj najbrž ne jedo organsko. Ali pač, ne vem. Ogromno je zavržene hrane v smetnjaku za organske odpadke - velikokrat še ne "uporabljena" zelenjava - cele solatne ali zeljne glave, nagnito korenje....

Ne trdim, da so vse takšne in še manj, da si to lahko vsi privoščijo - tak luksuz si privoščijo na oko 4 pari, ostale pa jim sledijo in jih posnemajo, pač po svojih zmožnostih.

Ne zastopim tega, da me na hodniku, ko nosim lekarniško vrečko, ustavi 30letnica in naredi pridigo o toksičnih zdravilih in pohlepni farmacevtski industriji, poroda pa brez epidurale, ki bi po tej logiki spada v kategorijo smrtonosnega, ne zmore prebrodit.
Default avatar
Kaj je dejansko cilj teme? To da ne razumeš teh novih in mladih mamic?
Saj ti jih ni potrebno razumeti. Njih naj razumejo njihovi dedci.
Ti moraš razumeti samo svojega dedca in otroke ki jih imaš. Basta.

Evo, takoj imaš en problem manj.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
There are only five things we need in life:
- good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK
(whatever you thinking is right)

Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.
Default avatar
Smetnjaka za organske odpadke v Ljubljani nimamo, imamo ga za biološke odpadke. In tja noter jaz mečem tudi neorgansko pridelano zelenjavo, olupke te zelenjave. Kaj mečejo noter moji sosedi, ne vem. Na srečo mi ni treba brskati po smetnjakih.

No, smo že pri štirih parih, ki si to privoščijo, druge so pa wannabes.

Na tvojem mestu pridig o tem, kaj kupuješ v lekarni, ne bi poslušala. Ne od mladih afn ne od koga drugega.
Default avatar
V restavaracijah dobre hrane ni! je lahko ousna, zaćimbe naredijo svoje in pa znanje kuharja..sestavine so pa slabe ali povprečne..iščejo najceneje.
Drgač ima pa avtorica tele teme prav, govori se samo o dietah,vadbah, sončenju, dopustu...voda in kruh sta pa draga potem.
Default avatar
mah ne razumem teh sodobnih žensk je napisal/a:
Kaj pa je namen vašega pisanja in kaj od nas sedaj pričakujete?
Default avatar
Kmalu bo vojna in takrat bomo videli, kako daleč vas bo pripeljalo afnanje.
Default avatar
mah ne razumem teh sodobnih žensk je napisal/a:
preveč ti je dolgčas v življenju,da maš časa poslušat o čem se pogovarjajo tisti ,ki ti hodijo mimo okna.
Default avatar
med vojno je napisal/a:
Kaj zdaj s tem? Katera normalna oseba sploh hoče vojno? Kako ste se vi pripravili na vojno? Kaj je vaš problem, če se kdo drug afna? Pometajte pred svojim prepragom. Svoj strup pa zadržite v sebi.
Default avatar
Zamašena čakra je napisal/a:
Jaz si vojne seveda ne želim, a vojna bo, to je dejstvo. Nehajte si zatiskati oči.
Default avatar
med vojno je napisal/a:
ti si očigledno zamešal temo ali si falil portal?
Default avatar
med vojno je napisal/a:
Pa kaj koga briga. Na tem forumu je očitno neka hudo motena oseba javlja se kot feministka, senza, general glanzkopf, mogoče yo in podobno. Njen/njegov edini namen je provociranje. Nauk zgodbe: postavljajte sami sebi meje in predvsem kritično razmišljajte. Od čustvenih vampirjev bežite, sploh pa ne dovolite da v vaše življenje vstopajo zaradi tega ker se sami sebi smilijo in z manipulacijo. Bežite tudi od oseb z akviziterskim in nakladalskim obnašanjem, ki v vas kar silijo. Pa tudi če na prvi vtis delujejo še tako karizmatično, prijazno in vam laskajo. Jaz zdaj resnično zapuščam forum, mogoče bi to priporočal tudi vam.

Watamaro, Teta, Tara S, Danes neprijavljena. Do sedaj sem pisal pod vzdevkom Zamašena Čakra, Mandroljina, Surikata, Režija človeštva, Trosed, Estetska inteligenca, Oksidativni stres Čaplji, Kobiletina, Akviziterka.
Če bo ta osebek pisal takšne provokacije pod temi vzdevki si zapomnite, da to nisem jaz. Mislim, da ste dobri ljudje in vam v letu 2017 želim, čim manj osebkov kot je ta.
Zogica s ofsajda, to dajem v vedenje tudi tebi za vsak slučaj. Sem pa pod temi vzdevki podal primere kako take ljudi uloviti v laži in kako neosebno in brezčutno odgovarjajo ko jih razkrinkate. Lahko vam tudi grozijo na razne načine. Posmehujejo se namerno na vaše dvome in nesigurnosti in jih koristijo proti vam.