Starševski čvek

Za zrelo kožo-hialuronska kislina,Q10 ali kolagen?

Default avatar
Prihajam v 50 .leta. Malo gubic, malo povesena koža ipd. Kakšne imate izkušnje z nastetimi dodatki v kremah? Kaj je za tako kožo najbolje? Pustimo prehrano, vodo, pa da iamjo ene mame z niveo pri 70. Kožo kot breskev...
Default avatar
Stara recept:Vsak dan domača juha,ki vsebuje antioksidante,vitamine,kisline,kolagen,... in seveda umirjeno življenje,veselo.

A za tvoje vprašanje sta obe vredu kot kislina,tako kolagen.
Default avatar
Jaz bi rekla oboje, oz. vse troje.

Bi pa vzela kolagen in hialuronsko posebej, ne v kremi, ker tisto ni vse skupaj nič. Potem pa čez kakšno kremo z Q10.
Default avatar
Če imaš slabe gene, ti vse troje skupaj ne bo kaj prida pomagalo. Pri dobrih genih je pa tudi kaka bolj navadna kremica dovolj.
Imam prijateljico, ki je zelo pri denarju, tam nekje od 30. leta (se pravi več kot 20 let) hodi redno h kozmetičarki, kupuje drage in še dražje kreme, pa je dosti bolj zgubana in s povešeno kožo kot jaz, ki sem bila pri kozmetičarki ene trikrat v življenju in uporabljam kremico iz Lidla za 3 evre.
Default avatar
tkole je napisal/a:

Stres,slabo življenje,slaba prehrana,vsi vemo,da ogromno ljudi,ki imajo denar,se zelo slabo prehranjujejo,saj ves denar porabijo za materializem.Gibanje,umirjeno življenje,prehrana,že samo gibanje,kopičenje telesa s kisikom,oksodanti očisti telo in kožo.

Moja prijateljica je do 40 leta kadila kot turk2 do 3 škatle na dan.Koža,celo obraz kot da bi bila babica,ko je nehala je čez nekaj let se dobesedno pomladila.Šport,napeta koža,brez gub,bolj vesela,več je dajala za hrano,prej pa cigareti,konzerve,fast food...