Forum.Over.Net

Starševski čvek

Težave s hormoni - prehrana?

Default avatar

hormonska zmešnjava

Kup težav imam s hormoni.
Preveč estrogena, premalo progesterona, policistični jajčniki, nenormalne menstruacije, ovulacijske krvavitve, težave s ščitnico (to jemljem tablete, tako, da so hormoni sedaj približno ok).

Je katera opazila, da je s spremembo prehrane kako izboljšanje dosegla? Po literaturi se najde kup nasvetov,ampak koliko je pa res pa ne vem. Nekaj sem že prakticirala pa nikoli ni bilo učinka.

Je katera ukinila meso, sladkor, mleko, mlečne izdelke ali kaj takega pa so se ji potem stvari uredile?
Default avatar

težave so torej:

hormonska zmešnjava je napisal/a:
preveč estrogena. Ukini sladkor, mleko (mlečne izdelke lahko uživaš zmerno) in ogljikove hidrate. Pa tudi pijače iz plastenk. Potem se ti bo presežek estrogena uredil in vse našteto prav tako.
Default avatar

hormonska zmešnjava

težave so torej: je napisal/a:
No ja, OH je nemogoče ukiniti, ker so to osnova prehrane, žitarice, sadje, zelenjava. Brez tega ne gre.
Drugače pa po koliko časa pa si ti opazila spremembe, kaj točno si ukinila pri prehrani in kakšne so bile potem spremembe?
Default avatar

MačkaRožaDrevo

težave so torej: je napisal/a:
Ja, bi znalo biti. Če zberem toliko volje, da pred menstruacijo zelo malo jem, predvsem pa ne sladkega, je dosti bolje. Samo kaj, ko bi v tistih dneh ubijala za makaronflajš in milko.
Default avatar

sigurno je na netu

Enkrat sem gledala na TV oddajo o ženskah z razno raznimi gin. težavami in veliko jih je bilo tudi s prekomerno težo. Šle so na nekakšen zdravstveni tabor za tri tedne, kjer so uživale samo dobro, kvalitetno hrano, uravnotežene obroke, primerne količine, plus gibanje. Ena je prvič v življenju spontano, brez tablet dobila menstruacijo.

Mislim, da se spremembe lahko pokažejo zelo hitro, samo kaj, ko ljudje ponavadi nimamo volje vztrajati. Čez noč seveda ne, ampak po enem tednu bi že splošno počutje moralo biti opazno boljše. Že če boš izločila sladkor, sladkarije in ves možen junk food, si kuhala sama iz svežih sestavin, pa seveda normalne količine, bi to moralo nekaj pomeniti. Pravijo tudi, da se menstrualne krvavitve in težave zmanjšajo, če ukineš meso. No, če tega ne zmoreš vsega naenkrat, lahko za začetek kupuješ bio meso (Hofer ima zdaj mleto meso in piščance, drugače so v Mercatorju v Šiški imeli kar dobro izbiro bio mesa, ne vem, ali to še drži, ker ne kupujem več, bolj zdravo je tudi konjsko meso), sladkarije pa temno čokolado s čim manj sladkorja ali pa si sama peci bolj zdrave piškote iz dobrih sestavin.
Moraš se zavedati, da je vse, kar kupiš gotovo narejeno v trgovini, od jedi do piškotov, polno nekih nepotrebnih dodatkov, ki jih sicer pri kuhi in peki ne uporabljamo.
Aja, pij vodo, zeliščne čaje brez sladkorja in podobno.
Pa vsak dan vsaj na en daljši energičen sprehod, tudi v mrzlem vremenu. Naj ne bo izgovorov.
Default avatar

Hormoni,estrogen, ogljikovi

hormonska zmešnjava je napisal/a:
sadje čim manj sladko (jabolka, kivi, pomaranče, mandarine, jagodičevje je ok); OH: ne riža, moke (kruha, testenine), tudi žitarice niso ok..posebej ne sladke ala kosmiči; lahko MALO polente, kvinoje, prosa, ajde. To je to. Zelenjava je vsa ok..seveda če ne ješ v vseh obrokih kuhan krompir in korenje, ki sta oba med sladkimi. Poiskusi a ne? Je težko, je pa tudi rezultat.
Default avatar

hormonska zmešnjava

Ja, na netu marsikaj piše. V revijah tudi.
Ampak mene zanimajo osebne izkušnje.

Mleto meso v trgovini naj bi bilo zdravo? Nikoli ne kupim mletega mesa, ker to je najslabše meso. Vedno, če rabim mletega, zberem kos mesa in ga zmeljejo pred mojimi očmi, brez dodatkov.
Pijem samo vodo in čaj, brez sladkorja.
Športam vsak dan uro ali dve, ob vikendih še več.
KOnjskega mesa ne jem in ga ne bom jedla.
Ne bi rada sprožila mensturacijo, ampak ustavila.
Default avatar

hormonska zmešnjava

Hormoni,estrogen, ogljikovi je napisal/a:
Kakšen rezultat je? Kako se ti je spremenilo? In seveda kaj? Kako je bilo prej in kako potem, ko si tako spremenila prehrano?
Default avatar

OH-ji

hormonska zmešnjava je napisal/a:
Ukinitev OH ni mišljena tako, da jih popolnoma ukiniš, dovolj jih vneseš že z zelenjavo. S sadjem ne pretiravaš.
Predvsem črtaš vse belo. Košček polnozrnatega kruha sem in tja ne bo vplival....
Default avatar

hormonska zmešnjava

OH-ji je napisal/a:
In kake spremembe si opazila pri sebi?
Kako je bilo prej in potem z menstruacijo, količina, dolžina, druge spremebe, mozolji, izpadanje las in take zadeve?
Default avatar

sigurno je na netu

hormonska zmešnjava je napisal/a:
Joj ženska, to je bil samo primer, kaj naredi prehrana. Nimaš zmožnosti abstraktnega razmišljanja, da en primer preneseš na splošno pravilo?

Bio mleto goveje meso iz Hoferja je gotovo boljše od najboljšega hormonsko antibiotično spitanega govejega kosa, na katerega pokažeš s prstom.
Default avatar

hormonska zmešnjava

sigurno je na netu je napisal/a:

Brez zamere, ampak najslabše je kupit mleto pakirano meso, čeprav piše,da je bio.

Ampak temo sem odprla iz drugega razloga. Zanimajo me IZKUŠNJE, kako ste ve spremenile prehrano in kako so se težave s hormoni spremenile. Kako je bilo prej in kako potem.
To, kar piše na netu, znam sama prebrati. Zanimajo me vaše osebne izkušnje.
Default avatar

z zelenjavo bolj težko

OH-ji je napisal/a:
Zelenjava razen stročnic, krompirja in koruze nima veliko OH - večinoma jih ima manj kot 5 procentov, kar je čisto premalo za normalno prehrano.

Za avtorico: "slaba" hrana so tudi razne salame, sadni jogurti, dietni izdelki, mešanice žitaricev za zajtrk, pripravljene omake, kečap, majoneze in podobno. Čim več pripravljat iz nule, torej iz osnovnih živil.
Default avatar

hormonska zmešnjava

z zelenjavo bolj težko je napisal/a:
Nič od naštetega ne jem.
Default avatar

khad

nimam konkretnih nasvetov, a si kaj brala Čudež bioidentičnih hormonov, tam omenja Atkinsovo dieto- tisto ki lahko vključuje nekaj OH (ne moreš bit brez)
Default avatar

zmešnjava hormonov

Nobena nima lastnih izkušenj :(?
Default avatar

nasvetna2

Iz prehrane poskušaj izločiti mleko in vse izdelke iz mleka. Za prvo silo kravje mleko nadomestiš s kozjim ali ovčjim, če to ne pomaga, pa poskusi uvesti izključno rastlinsko mleko (ne sojinega, ker ga ne smeš zaužiti v kombinaciji s ščitničnimi tabletami). Sama imam s tem pozitivne izkušnje, prav tako znanci- presnova se pospeši, brez težav shujšaš, akne izginejo... Preberi literaturo na to temo. Prav tako izloči sladkor in sladkarije- dovolj ga dobiš s sadjem. Koža se bistveno izboljša. Menstruacije pa bi se mogle skrajšat z jemanjem ščitničnih tablet. Mogoče še vedno nimaš prave doze.
Default avatar

Louro.

Priporoc g. Tatiano Gregoryevo.
Default avatar

zmešnjava s hormoni

nasvetna2 je napisal/a:
Menstruacija se ti ni spremenila?
Menstruacija se mi je podaljašla od kar jemljem ščitnične hormone :(. In to za 3 dni.
Default avatar

zmešnjava s hormoni

nasvetna2 je napisal/a:
In po koliko časa se ti je kaj poznalo?
Sem bila že en čas brez mleka, mlečnih izdelkov pa ni bilo nobenega učinka.