Forum.Over.Net

Starševski čvek

Fantovi starši nočejo na obisk

Default avatar

ena vever'ca

Med prazniki smo povabili fantove starše k nam domov na obisk. Zavrnili so obisk, češ da oni neradi hodijo po obiskih, in da smo sedaj mi na vrsti da pridemo tja, ker so nazadnje (pred enim letom) bili oni pri nas. Mi (moji starši) smo čakali, da jih povabijo in ker jih niso so jih pač oni. Meni je pravzaprav vseeno, ali pridejo ali ne, žalostna sem, ker se sedaj moja starša počutita kot da nista dovolj vredna, da pridejo oni k nam. Sem videla pri očetu, ko me je spraševal zakaj ne pridejo, da mu ni bilo vseeno. Pa živimo manj kot 10 km narazen. Zdi se mi res grdo, fant pa jih brani, da onadva pač nerada hodita naokoli.
Default avatar

odlična lekcija!

Tole je odlična lekcija za mlad par - o sprejemanju razlik!

Nisem nedružabna, prej obratno, ampak meni je doma fantastično in poleti oziroma v bolj toplem času leta, še grem rada kam, pozimi pa sploh ne maram hodit okoli in z veseljem sprejmem vse obiske, ampak na vabila se pa teko odzovem in ponavadi večino zavrnem.

Merjenje naklonjenosti v frekvenci obiskov je bedarja. Obstajajo ljudje, ki so enostavno sami sebi dovolj, pa to ne pomeni, da nimajo radi bližnjih, ampak enostavno niso družabni, ne potrebujejo druženj. Sicer v vašem primeru, bi se jaz vabilu odzvala zavoljo sina, ker vem, kako zgleda, ko ima nekdo željo počastit starše in jih zato povabi. Drugače pa bi raje videla, da me sin s partnerko in družino obišče na mojem domu.
Zakaj pa vi ne greste k partnerjevim staršem na obisk?
Default avatar

ena vever'ca

Saj niso povabili, ne moremo se kar sami povabit. So celo leto govorili, da so zdaj oni na vrsti da povabijo, bi že poleti morali priti, pa ni bilo nobenega povabila, mi smo pa zdaj med prazniki povabili. Tudi jaz nerada hodim po obiskih, ampak nikoli pa ne odklonim povabila, razen če imam kaj druga v planu.
Default avatar

Hmmmmmmm

Realnost je taka kot je... in ni druge kot da jo sprejmeš. Grdo ali ne grdo ... Oni se ne bodo spremenili kar tako. Ti to dobro veš zato si ne delaj iluzij.
Default avatar

odlična lekcija!

ena vever'ca je napisal/a:
ena vever'ca je napisal/a:

Kaj zdaj, niso povabili ali so povabili?

Tvoj dečko se vidi s starši 1x na leto?
Čaka povabilo staršev, da gre na obisk?

Sori, ampak še nikdar nisem slišala kaj bj čudaškega, mi (midva z može in vsi najini prijatelji in znanci) hodimo k staršem nepovabljeni, s partnerji in družinami ali brez, mislim, da greš k staršem na pol domov, ne pa na uradni obisk!
Default avatar

tetamici

Ne sekiraj se.
Manj se boste videli- raje se boste imeli.
Default avatar

ojojno

odlična lekcija! je napisal/a:
ojoj no ženska, ti pa očitno ne razumeš o čem piše avtorica, ker čist nekaj mimo sekaš z odgovorom.
Default avatar

Caki mal

odlična lekcija! je napisal/a:
Avtorica govori o obisku starsev fanta pri njenih starsih, ne pa o obiskovanju svojih starsev. To je cisto nekaj drugega in seveda ne morejo njeni starsi kar uleteti nepovabljeni, sploh ce se vidijo 1x/leto in ocitno nimajo lih nekih tesnih odnosov. Meni se zdi to preprosto stvar vljudnosti in spostovanja do sina in druzine njegove izbranke, ne glede na to, a se jim da ali ne. Pac, se spodobi, ce hoces ohraniti neke normalne odnose.
Default avatar

odlična lekcija!

ojojno je napisal/a:
In o čem piše avtorica?

Tvoja komunikacija je pa res na visokem nivoju, neprekosljiva. Ko skritiziraš človeka, da ne razume, je edino prav, da se mu razloži tisto, kar ne razume. A s svojimi doma tudi tako komuniciraš? Žalostno, zelo!
Default avatar

ajejjej

Tvojim staršem povej, naj nehata biti taka kalimerota.

Če mi gre kaj na živce, je pa nos do podna, ko kaj ni po tvoje, čeprav niti pravice nimaš, da bi bilo po tvoje. Živi in pusti pri miru ostale, da to delajo po svoje. Če ne marajo obiskov, jih pač ne.
Default avatar

ojojno

odlična lekcija! je napisal/a:
Poglej svojo komunikacijo. kako me napadaš in nekaj sodiš samo zato, ker sem te opozorila,da ne razumeš...
res to je primer po tvoje vzornega komuniciranja... ti je zgornji post nad tvojim lepo razložil, kaj in kje narobe razumeš... na mestu bi bilo opravičilo avtorici s tvoje strani, ne ti raje kot tipični obrambni mehanizem mene napadeš... priznala pa pač ne boš, da si se ti zmotila, zdaj sem jaz kriva in grda in vse... samo ti nisi naredila napake ane, kaj šele,da bi se zanjo opravičila. če pa potrebuješ 10 razlag kje si zgrešila v razumevanju, pa tudi napiši. Ti bom še enkrat napisala, če ti zgornja razlaga s strani @čaki mal ni dovolj.
Default avatar

tako nekako, ja

ajejjej je napisal/a:
Tako nekako bi tudi jaz rekla. Nismo vsi za obiske in če nismo, to še ne pomeni, da drugih ljudi ne maramo. Zgolj zato, ker "se spodobi" pa je najbolj neumen razlog za nekam it ali za povabit.
Pač jim ni. Torej opustite idejo o druženju širše familije.
Vidva pojdita k enim in drugim in to je to.
Default avatar

ajejjej

ojojno je napisal/a:
Tudi ti nehaj bit užaljeni kalimero in pusti ljudem, da povedo svoje mnenje. Če se ti zdi, da česa ne razumejo, jim pa razloži, česa ne razumejo, ne pa, da jih napadaš. Ali pa vsaj ne pričakuj, da se ne bodo branili.

Gornji post ni ničesar razložil glede razlaganja svojih mnenj, je pa razložil glede užaljenega napadanja ostalih, ko kaj ni po tvoje.
Default avatar

krena...

Meni kot starš, mi pa res ni jasno zakaj bi se starši morali srečevati??? Če še ni vnukov in ničesar, kar bi nas povezovalo, res ne vidim smisla. Kaj pa če sin ali hči zamenjata partnerja, naj se potem spoznavam in prijateljujem spet z neko novo mamo in atom??
Brez veze,..
Default avatar

odlična lekcija!

Caki mal je napisal/a:

Kolikor razumem, avtorica i fant živita v isti hiši kot njeni starši in oni (avtorica in starši) bi, da fantovi pridejo na obisk.
Zakaj bi se pa morali staši obiskovati? Valjda si vsak sam izbira prijatelje in družbo, zakaj bi se morali zdaj starši enega pari družiti?
Default avatar

odlična lekcija!

ojojno je napisal/a:
Že druga replika, pa še vedno nisi nič razložila.
Default avatar

Caki mal

odlična lekcija! je napisal/a:
1x na leto ni lih neko druzenje, je vljudnostni obisk. Tudi najini starsi se vidijo cca 1x/leto, ceprav so njegovi bolj zapeckarji, sploh oce. A se potrudijo in potem vedno recejo da je bilo fajn.
Default avatar

odlična lekcija!

Caki mal je napisal/a:
Najini se vidijo 5x letno, ob naših rojatnih dnevih ali kakem drugem praznovanju. Ni to dovolj?

Sploh pa, saj so jih povabili, so rekli, da je zdaj vrsta na njih, da pridejo na obisk, ker so bili oni lani.
Default avatar

nič posebnega

ena vever'ca je napisal/a:

Tvoja starša travmirata zaradi tega in ker si prava hči svojih staršev , seveda travmiraš tudi ti.Če so starši lepo povedali, da neradi hodijo na obiske, spoštujte njihovo odločitev.So ljudje, ki so jim obiski veselje in so ljudje, ki so zapečkarji in se najbolje počutijo doma.Pa zaradi tega niso nič slabši.
Prav nič ni grdo , če ne želita po obiskih.To je pač vaše mišljenje.Dopustite, da drugi mislijo drugače, kar ni nič narobe.
Default avatar

Afta

odlična lekcija! je napisal/a:
Zgoraj ti je nekdo vse razložil ti pa se zmer ne štekaš?