Starševski čvek

los angeles življenje

Default avatar

ula67282

Mi lahko kdo pove ali je Los Angeles oz kakšen je Los Angeles kot mesto?Bi šli živet tja? Kakšno je življenje tam?
Default avatar

Yo_

ula67282 je napisal/a:
Jaz ti lahko povem, da je. Tja sicer ne bi šla živet, če je ta podatek bistven. Življenje tam je enako kot povsod - kakršnega si ustvariš.
Default avatar

Američanka

Zivijo
Vem da pozna sem
Jaz se iz los Angelesa preselila v Ljubljano z mamo,ki je slovenskih korenin. Amerika biti zelo lepa Los Angeles je veliko mesto problem pa je voda, ki jo je potrebno nakupiti. Tukaj teci kar iz pipe to zelo dobro je. Navade pa so drugacne tukaj opažam lahko pečti na žaru na dvorišču pri nas to prepovedano. In tam ljidje jedo več hitre hrane kvalotetna hrana draga. Tukaj imeti tudi vi boljši zrak. V new yorku se najdejo stanovanja, ki nemajo kukin. Slovenia je zelo lepa in tukaj zelim ostati.
Default avatar

haa

Američanka je napisal/a:
Zanimivo, a zamenjaš državljanstvo? slovensko za ameriško :D Že dolgo čutim, da je moje srce tam doma, v Kaliforniji=)
Default avatar

Marko

Odvisno od posameznika. Vprašaj kakšno je življenje v MB, pa boš dobila različne poglede.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

gapštz

Živjo, Američanka.

Hočem samo sporočit, da ta forum ni prikaz splošnega stanja :)
Default avatar

A tako

Prodal si nas! Navadna RIT si!
gapštz je napisal/a:
Default avatar

gapštz

A tako je napisal/a:
O tem govorim.
Default avatar

A tako

Tujka nam je v bistvu prišla povedat, da živimo v raju, čeprav se tega najbrž niti ne zavedamo. Ampak na naše oblastnike se lahko vedno zaneseš, da nas bodo prodali. Vse fabrike, banke, trgovine, naravne vire, zemljo in na koncu tudi PITNO VODO, ki je trenutno skoraj zastonj in na voljo vsakomur.
gapštz je napisal/a:
Default avatar

gapštz

A tako je napisal/a:
Ukrepaj.

Zmerjanje neznancev na forumu je kar dober začetek.
Default avatar

Replika

Ne, ne bi živela tam. Mi ne odgovarjajo ne vreme, ne vročina, ne ogromnost mesta, ne obala, nič. Malo boljši je San Francisco, pa še to samo severni del, kjer je že malo zelenega.
Default avatar

Kriminal

LA ima visoko stopnjo kriminala, celo med prvih 5 mest v zda menda sodi po kriminalu (,info nekaj let nazaj).
To bi mene najbolj odvracalo.
Default avatar

haa

Replika je napisal/a:
Mene ravno LA zelo fascinira, ker je tam zagotovljenih 350 sončnih dni na leto. Tudi puščava. Zelo redkost snega. Ma, svetovno=)
Default avatar

haa

Kriminal je napisal/a:
Ja, tako kot v vseh drugih velemestih je stopnja kriminala zelo visoka. Nič novega pod soncem.
Default avatar

To ni evropa

haa je napisal/a:
Lej, iz prve roke. Sredi dopoldneva, v gužvi, na eni od mondenih ulic LA, je tip izrtgal ženski zraven mene torbico iz rok in ni nihče niti mrdnil ali stekel za njim. To doživiš večkrat v parih dneh. Ne vem, če si predstavljaš. Pa je že kar nekaj let nazaj. Res nič novega, a si tudi jaz nisem predstavljala. Ampak ker si že vprašala, sem ti povedala.
Default avatar

San diego

Ma ne vem, LA res deluje precej zanemarjeno, ogromno ljudi tudi kampira :). Tezavo bi mi verjetno predstavljala tudi voznja, 8 pasovnice in tisto divjanje. San Diego je meni precej bolj vsec, pa tudi ta mala mesteca med LA in SD so res prav lustna.
Default avatar

Replika

haa je napisal/a:
Mene pa ravno ta enoličnost ubija. Ko je vsak dan enaka temperatura 😓 dež skoraj ne obstaja, kaj šele sneg. Ma ne vem. Če že, potem bi šla raje nekam v trope, kot v tisto rjavo mrtvilo.
Default avatar

haa

To ni evropa je napisal/a:
Ne boš verjela, tudi v našem bloku je moja mama pred leti sredi dopoldneva na lastne oči na balkonu videla tipa kako je iztrgal ženski torbico iz rok. Je ženska tekla za njim, samo je bil tip hitrejši. Ja tudi se dogaja v naši ''varni'' Sloveniji ne samo v Ameriki.
Default avatar

Polpismene mone

Avtorica sprašuje, kako je v LA in kaj mislimo. Tisti, ki so bili, so napisali. Kaj ima tvoja mati s tem ne vem, ker nihče ne pravi, da kriminala tukaj ni. Samo 5 umorov na dan povprečno pa tudi nimamo, je tak?
Default avatar

haa

Replika je napisal/a:
Če pomislim, sem bila vedno zamorjena ko je zapadel prvi sneg. Na death valleyju šele vidiš pravo puščavo. Res čudež narave.
Kako smo ljudje različni! In prav je tako =)