Starševski čvek

Gravža se mi, ko vidim kako ateisti na FB objavljajo slike božične večerje

Default avatar
Kaj ima en ateist za imet BOŽIČNO večerjo? Halo a sploh razumete, kaj je Božič???

Božič je rojstvo BOŽJEGA sina! Če ne verjameš v BOGA potem nimaš kaj jest BOŽIČNE večerje!

Zelo enostavno za skapirat. Vam bo šlo v možgane?
Default avatar
A večerja je danes samo za verujoče?
Sploh pa, ker ravno praznuješ - kaj pa brskaš po profilih na fb? A ni to družinski praznik, pa to?
Default avatar
hinavci ste je napisal/a:
Ni res, Jezus po Bibliji sodeč ni bil rojen decembra. Je večja hinavščina, da se imajo kristjani za neke vernike, praznujejo pa dejansko poganske praznike in na silijo tlačijo zraven neke dolgolasce, ki sploh veze nimajo.
Default avatar
Katere možgane imaš v mislih? Tiste, ki verjamejo v brezmadežno spočetje (torej brez penetracije, vaginalnih sokov, oploditve jajčeca po spermiju, ampak BUMF! spočeto je iz zraka!), v hojo po vodi in letenje po zraku in vstajanje od mrtvih? V take možgane verjamem, da bi še marsikaj šlo, ja. Recimo kurjenje grmad, grabljenje zemeljskega bogastva, spolno nadlegovanje in prikrivanje spolnega nadelegovanja. Pa še kaj, ja.
Default avatar
Če bi radi kristjani praznovali rojstvo božjega sina, bi torej morali praznovati septembra. In namesto smreke po bajti posuti pesek, puščava je namreč bolj značilna za kraje, kjer je hipi živel.
Default avatar
Lepota ateizma je v tem, da je lahko božična večerja (večerja pred božičem, je dan, ki je v koledarju tako opisan, nič ne piše, da je samo za vernike) karkoli želiš.
Lahko je celonočna orgija hrane in seksa.
Lahko je čisto navadna večerja (toast s sirom in pomaranča).
Lahko je... karkoli se odločiš.
Jaz imam rada svobodne odločitve.
Ti ne?
Default avatar
ob rojstvu jezusa niso imel časa večerjat sploh pa ne v hlevu... pa še nekaj me zanima, če naj bi ateisti danes moral bit brez večerje, zakaj vi niste na neverske praznike?
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Sicer pa, zakaj bi ateisti imeli danes zapovedan post, če so že posiljeni od vseh božičnih traparij od tv in tako naprej?
p.s. Glede na vse sovražne izpade verujočih se mi vedno bolj dozdeva, da je veliko več "božičnega duha" v negorečih vernikih...
Default avatar
Meni se obrača ko kristjani vsak praznik obračate po svoje in se ven mečete kako imate edino vi prav , zraven pa pozabite na vse vrednote ki vas uči vaša lastna vera. Praznike ste ukradli in priredili! Pa vas zato nihče ne ganja...
Default avatar
Vsak dan jem. Tudi danes sem jedla. Kje je problem?
Default avatar
hinavci ste je napisal/a:
Gravža se ti,gledaš pa vseeno.Sestradano iščeš prav take. Ful hinavsko od tebe.
Default avatar
24. decembra je požrtija za ateiste

25. decembra pa za verne

Problem rešen.
Default avatar
Hecno je, ko v en glas tulijo, da jim ti prazniki nič ne pomenijo, potem se pa obdarujejo za božič, jedo bacalar, za veliko noč šunko in jajca. Tu ne vidim logike, da ta istih reči ne počnejo na druge dneve...ampak priznali pa ne bodo, da pač praznujejo krščanske praznike....raje vlečejo ven poganske inše kake druge izgovore. Smešno. Pač ljudje brez identitete in lastnega jaza.
Default avatar
Ufufuf je napisal/a:
Še bolj hecno je, če sledilci religije, ki je po koščkih napaberkovana iz raznih mitov, od egiptovskih do staroevropsih poganskih, in ki si je nacepila čisto vse svoje praznike na staroevropske poganske, očitajo komurkoli pomanjkanje identitete.
Default avatar
Nisem vedel da za bozic ne smem vecerjati.

Dobro da sem na monu, se kaj pametnega clovek zve.
Default avatar
Presidente Kučan je takole govoril leta 1987:

»Božič je že praznik za tiste, ki jim ta dan s svojo kulturno in drugo vsebino pomeni praznik. Mislim, da ni potrebe, da bi bil dela prost dan.«

Nič čudnega, da folk ne ve niti kdaj se je božično večerjo. Komunjare so uničile vso tradicijo. Ljudje so zmedeni in pobebavljeni. Otroci adijo, samo da prihajajo darila 3x v enem mesecu.
V medijih pa se o teh stvareh ne govori. Samo o tem, kako je božič komercialen.- Samo to cele dneve gledam na poročilih!
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
To je RKC UDBA!
Default avatar
Ufufuf je napisal/a:
Resnica ni še nikoli bila izgovor. Dolgolasi puščavnik se je pač rodil septembra, smrek pa tudi ni bilo blizu, ker je tip bil iz puščave. To je vsa resnica. December je maškaram bil všeč samo zaradi tega, ker so poganski prazniki bili pač najboljši, pa so si prisvojili zadevo. Najboljše pa je itak za veliko noč, ko se katolibani bašejo s svinjino, čeprav je v Bibliji prepovedana, med goltanjem pa cvilijo, kako je to krščansko. Oz. še maškare so si potem izmislile, da je šunka Kristusovo telo, kar pomen, da je očitno bil ******. :)))))))))))
Default avatar
Ufufuf je napisal/a:


Ja za božič grem k družini na požrtijo, ker je pač tak dan. Potica, jajca šunka in ostale zadeve mi žena pripravi ko mi paše. Mislim, da že več kot 10 let nismo barvali jajc tudi potica je na mizi ko ima navdušenje za peko. In ja dol mi visi za te praznike. Zaradi mene lahko država ukine vse praznike in mi omogoči 10 dni dopusta več, bom še najbolj vesel, ker jih bom lahko izkoristil ko bo meni prijalo.
Default avatar
komaj je napisal/a:
Samo malo te popravim, da ne gobacaš bedarije. :-)

Glej, brezmadežno spočetje imaš malo narobe nastavljeno. MARIJA je bila brezmadežno spočeta. Se pravi ob oploditvi - ja, penetracija, spermij, jajčece in vse kar sodi zraven, je bila obvarovana izvirnega greha. Noseča ni bila pol Marija, ampak Ana. Z Joahimom. To praznujemo 8.12. Njen rojstni dan pa praznujemo 8. septembra.
Verjetno ti misliš na Jezusovo spočetje oz. ko naj bi Marija zanosila. To pa je tist, brez penetracije, in vse kar sodi zraven, ko angel pride, Sveti duh...
To praznujemo 25. marca. Rojstvo pa 25.12.

Za naslednjič, ko boš spet mal povzdignil glas. :-)

Sicer pa ja, točno v to, kar sem jaz napisala, verjamemo. Z vso dušo in telesom. In nas čisto nič ne moti, da nas imate zaradi tega za bedake. Pa kaj? Kaj pa jaz moram, če ti ne veš, kaj je in kaj ni. ;-)

Božične večerje me pa ne zanimajo. PA naj jih ima, kdor hoče. Bistva praznika redki dojamejo. Če nisi samo na tem, kaj boš jedel, potem tudi nekaj imaš od praznika. Sicer ti pa ostane samo tiščanje v želodcu in maček.

In še to, mi božične večerje sploh nimamo. Mi praznujemo 25.