Forum.Over.Net

Starševski čvek

veliko jeze pred prazniki, vedno isto

Default avatar

samo gledam

Razporedi v službi za drug teden so bili narejeni že s sredini novembra. Narejeni so bili glede na prejšnje praznične razporede. Tako naprimer tisti, ki je koristil 1. majske, bo drug teden kak dan ali 2 v službi. No teden pred realizacijo, pa sami problemi. Ena ne bi delala, ker bi šla z novim tipom smučat, komaj sta se poznala, da je tudi me 1. majskimi bila doma, pač pove, da ji je takrat pripadalo, druga se buni, da je prikrajšana, ker nima otrok in kao mora delati, da je bila doma lani med božičem in novim letom, ter tudi med 1. majskimi, je pozabila, tretja mora k sorodnikom na jug in spet ne more, da je bila tam konec oktobra in začetek novembra je že pozabila, kot tudi, da je za 1. majske obljubila, ker je takrat izsilila fraj, da bo delala med temi prazniki. Tako smo spet ostali mi štirje, ampak tokrat se pa ne grem, dva sodelavca sta že povedala, da bosta z bolniško izsilila fraj, jap delata petek in svetek, kljub temu da sta oba mlada očka, evo tudi moja najstnika si že končno želita moje družbe, in seveda sodelavka, ki ima dva šoloovbezna otroka ima problem, saj organizirano z možem krpata te medpraznične dni, enkrat eden drugič drugi. Sveta jeza me grabi, ker so nekateri tako žleht in vidijo le sebe, tukaj je dostikrat prebrati, kako se morajo tisti kao brez otrok prilagajati, ampak resnica je daleč od tega, tudi pri možu je tako, najbolj neorganizirani in nerazumevajoči glede dopustov so ravno tisti, ki nimajo družin! Ali vam se sploh sanja, kako težko je nekomu uskladiti termine dopustov in fraj dnevov, sploh ko gre za firme kolektivnih dopustov in praznikov?
Default avatar

BonicaMellucci

Kdo te je pa prisilil imeti družino? Prej je treba razmišljati.
Default avatar

miladonamata

BonicaMellucci je napisal/a:
Bolj butast odgovor težko najdeš!
Default avatar

dzilč

Krasen nasvet Bonica, res. Avtorica je kriva, ker ima družino - ne pa ******.are, ki mislijo, da je cel svet njihov? Napisala je, da sta obe brezotročni sodelavki že pokoristili svoj bonus, želita si vzeti več kot jima pripada - si se našla v tem, ne?
Default avatar

evidenca narejena

evidenca dela je narejena, nimate se kaj pregovarjati zadnji teden.
Default avatar

BonicaMellucci

miladonamata je napisal/a:
Zakaj? Ona pravi, da jo tisti brez družin vedno dobro odnesejo. Odgovor je bil primeren trditvi.
Default avatar

ma ja!

Sit lačnega ne razume! Za kaj takega je potrebna visoka empatija, ki pa jo ima razvito vsak..hm..tisoči? Tudi mene, sodelavci ne razumejo, da sem ženska, mama in da bom doma ko otrok zboli. Da je za otroka najpomembnejša mama. Da nimamo nobenih starih staršev, ki bi otroka lahko pazili. Da nego tj bolniško za otroka povrne država in ni strošek delodajalca. In to razloži kretenom, ki se jim nikoli ne mudi domov (da prevzamejo otroka), ki nikoli ne vzamejo bolniške za otroka (ker to naredi žena ipd)..ker po njihovem mnenju sem "luftar" jaz. Jaz, ki ne hodim na pavze in malice po uro, dve kot oni zato, da ne gre to v škodo otroka niti za minuto dalj.
No, jaz jih z lahkoto razumem, da so tako zabiti, da niso sposobni vživljanja v drugega in da so čisti egoisti..doma in v službi in jim empatija ni dolžnost niti cilj (če si egoist tako je).
Vem, tudi jaz si želim idealnega sveta. Nisem sprejela, samo getting by, da zaradi tega ne zbolim. Lahko se jezim, doživljam kot krivico/bolečino. Lahko pa sprejmem, da so njihovi starši v svet poslali "polizdelek" in od takega/takih seveda ne morem pričakovati, da bodo delovali kot izdelek brez napak.
Default avatar

moje mnenje

V kolikor niste gostinstvo, turizem ali trgovina, vam bo vsem najbolj koristilo, ce zaprete za en teden.
Default avatar

BonicaMellucci

[quote="dzilč"želita si vzeti več kot jima pripada - si se našla v tem, ne?[/quote]
Nisem. Jaz delam vse praznike, tudi prvomajske. In vse avgustovske kao šolarske počitnice. Praktično vsako leto. Na lastno željo.
Default avatar

točno tako

evidenca narejena je napisal/a:
Lani ni bilo problemov, vedelo se je kdo dela in kdaj, ampak letos pa so, le zakaj?
Default avatar

o34qtz

Če radodajke sodelavke izkoriščajo sistem daj pa še ti - pa pojdi na bolniško. Če si res pogumna pa s sodelavci, ki so vas namočili, pojdite do organizatorja delovnih razporedov in povejte, da boste zlepa ali zgrda upoštevali vnaprej narejen razpored. Pol naj se pa on/a ukvarja z luftarskimi uslužbenkami.
Default avatar

crna_vrtnica

Pri nas je letos isto. Jaz že vsa leta delam ta teden se me niti ne vpraša, če bi bila pa mogoče doma. Ostale so se skoraj steple, na koncu je obveljalo pravilo "močnejšega" tako da je slaba volja na višku. Da pa tudi me ostale, ki smo se zmenile ne bi ostale preveč dobre volje, nam je bilo očitano, da itak nismo zanesljive (čeprav ne vem zaradi česa, ker smo vedno bile tam če je bila katera določena).
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar

evo točno to je problem

crna_vrtnica je napisal/a:
Trije smo delali že 3 leta zapored po predhodnem dogovoru in to naj bi bila kar stalna praksa! Pa niti me ne jezi toliko to, kot pa dejstvo, da smo se v izogib kregu in slabi volji vse dogovorili in napisali že sredi novembra!
In pol smo mi z družinami neprilagojeni in nerazumevajoči.....pa
Default avatar

no-ja

Meni je pa ta zadnji teden prav luštno biti v službi - vsi tečni sodelavci oz. sodelavke so doma, strank v glavnem ni, če pa so, so samo luštne, tako da ja...mi ni težko. Si pa vzamem frej potem prvi teden januarja.
Default avatar

je tako

ma ja! je napisal/a:
Se strinjam, zato sem trdno prepričana in naredila bom vse, kar je v moji moči, da v svet ne pošljem polizdelka!
Default avatar

excell

Plan je narejen, kaj sedaj komplicirate?
Default avatar

kaj misliš kdo bo delal

excell je napisal/a:
če bodo te tri perle na bolniški?
PS
Pa toliko smo brali o neupravičenih bolniškah na račun otrok!
Default avatar

Blue Red

Ohoho, poznamo te fore....poleti delal skoraj tri tedne brez enega dneva prosto, frčafela brez vsakih obveznosti pa prileti s tritedenskega dopusta na Mallorci, maršira v pisarno in začne šefu ukazovati katere dneve oba MORA biti prosta, ker je pač zmenjena. In on ji piše fraj, saj je tu pač nekdo, ki bo cel september dr.kal kur.ca v ZDA. Pa mu je vseeno dalo misliti, ko sem mu rekel, da sem globoko razočaran nad njim in da se mi ne zdi prav, da nekaterim izpolni vsako željo, drugi pa je.bemo ježe.

Mislim, draga avtorica, da bi vi morali to doreči na timskem sestanku in tako kot bi bilo rečeno naj bo tudi zapisano in izvedeno, razen v primeru bolezni ali smrti. V primeru, da gre nekdo potem na bolniško, v resnici pa na smučanje, sledijo sankcije.
Default avatar

Žogca iz ofsajda

Pri moje možu, kolikor jaz vem, ni nikoli veljajo pravilo, da se je treba prilagajati tistim brez otrok, ampak so si vedno praznike pošteno delili. Je pa po navadi veljajo, da so se tisti, ki niso verni, javili za delat za božič. Moj mož vsako leto dela (po navadi nočne) od 24. decembra do 26. decembra. Ker pač ne praznuje božiča. In odkar ga jaz poznam, dela vsako drugo leto silvestrovo (v bistvu od 24. decembra do 2. januarja). Vedno pa prosi, če je lahko prost za 1. maj. Ne cele prvomajske praznike, samo za 1. maj. Včasih dobi prosto, včasih ne. Če ne, ni nobene drame.
Default avatar

excell

kaj misliš kdo bo delal je napisal/a:
Na eni strani imaš ljudi, ki se hočejo planom izognit na drugi pa ljudi, ki izsiljujejo z bolniškami. To je posledica neodgovornih in neodraslih oseb. Majhni otroci mali problemi, veliki otroci veliki problemi.