Katero meso se splača kupit?
Poleti jemo večinoma piščančje, ribje, svinjsko meso ali pa mleto govedino, to pa zato, ker je hitro narejeno. Piščančje krače so super okusne in takoj narejene.
Pozimi pa delam veliko golažev – kupim goveje meso, ki ga narežem na koščke in delam počasi golaž na štedilniku na drva. Tam se meso dela samo in je tudi na koncu zelo okusno.
Golaž jemo s polento, z rižem, s krompirjem, s pašto, s kruhom, včasih naredim tudi njoke.
Če želiš, ti lahko mesar sfašira meso iz kosov, katere mu sama pokažeš. Tako delam jaz. Si izberem kos celega mesa, pa mu rečem, naj mi zmelje.
Drugače kupujem meso, ki je bilo vzrejeno in zaklano v Sloveniji, nočem uvoženega, ker našim proizvajalcem vseeno bolj zaupam. Piščanca iz Perutnine Ptuj, pa puranje, goveje in svinjsko meso slovenskih proizvajalcev.
Jaz včasih pomagam pri angusih, ko so še živi. Sam tok. ;)[/quote]
Tud jaz
Jaz včasih pomagam pri angusih, ko so še živi. Sam tok. ;)[/quote]
Tud jaz
https://www.youtube.com/watch?v=DA50zteAbeA%5B/quote%5D
Dobro veš, da je tu govora o mesu, ne ti meni tralala.
Angusa od blizu še videl nisi, edino mogoče kak anus. :)))