Neplodnost

IVF-ICSI DECEMBER 2016

Default avatar

Aurora75

Drage punce!
S partnerjem se trudiva zanositi skoraj dve leti in sva sedaj po vseh preiskavah tik pred postopkom ICSI. Ko berem ta forum me po eni strani žalosti, da ima vedno večje število parov težave z neplodnostjo, hkrati pa me nekako potolaži, da človek ni sam s tem problemom in da lahko preko foruma izmenja mnenja, izkušnje, spodbude... Vsi pari, ki se odločijo za postopek OBMP, so po mojem mnenju vse pohvale vredni, ker vse skupaj res ni enostavno...
Bila bi vesela, če bi lahko z vami, drage punce, izmenjala izkušnje, skrbi, napotke...tako s tistimi, ki že imate za sabo kakšen postopek, kot tudi s tistimi, ki ste tako kot midva s partnerjem tik pred samim postopkom... Midva sva jutri 1.12. naročena na prvi ultrazvok po hormonskih tabletah, predvsem me skrbi, ali bova zmogla sama si pravilno dajati injekcije...in bolj ko se bliža ta trenutek, več imaš vprašanj...

Vsem, ki ste prebrale moje misli in ste ali boste šle skozi ta postopek, želim, da se vam želja po otroku čim prej izpolni!
Default avatar

KATKICa

Pozdravljena! Sama sem dala čez 2 IUI, 1 IVF in pa en transfer z dvema eskimčkoma. Sedaj pa čakam na rezultate.
Naj te pomirim, da imaš na youtubu veliko posnetkov, kako si aplicirati injekcijo, če bi imela pa še vedno težave s tem, mislim da ti jo dajo tudi v kakšni zdravstveni ustanovi. Tako, da so te skrbi čisto odveč, če imaš pa še kakšno vprašanje, pa kar vprašaj, ti bom z veseljem odgovorila.
Je pa res, vedno več je neplodnosti..in ženske smo res močna bitja ;)
Default avatar

Aurora75

Hvala ti za nasvet, sama se na YouTube ne bi spomnila. Si v MB ali v LJ? Kako pa si ti preživljala ta čas do prenosa, si na kaj posebnega pazila?
Upam, da ti uspe!
Default avatar

KATKICa

Nisem na kaj posebnega pazila..bodi le sproščena in ne razmišljaj toliko kaj bo. Bolj se pazi po transferu in si vzami obvezno bolniško. Jaz sem šla kar v tujino, ker so v najinem primeru predolge čakalne vrste.
Default avatar

12katja34

Nič skrbeti za injekcije, tega je bilo tudi mene najbolj strah, ampak po 2-3 dneh si že čisto zverziran in ti je to kot neko vsakdanje opravilo.
Jaz trenutno čakam na krvnega, sem pa v MB :)
Default avatar

Aurora75

Res hvala za spodbudo. Prva injekcija je že za mano in res ni tako hudo. Tudi jaz sem v MB. Kako se počutiš?
Veliko sreče!
Default avatar

12katja34

Vidiš, sva ti rekli, le pogumno naprej :) Boš videla, tole špikanje bo en-dva-tri minilo!

Jaz se sicer počutim kar v redu, precej sem utrujena in imam bolečine tako kot pred menstruacijo, upam seveda, da je ne dobim. Zadnja dva dni mi je nenormalno slabo, ampak ne vem če od psihe ali od simptomov...
Default avatar

KATKICa

No vidiš, niso injkecije tak bau bau. Res ti pa polagam na srce, da pojdi v postopek cimbolj sproščeno in optimistično.
12katja34 kdaj pa imaš krvnega? Jaz ga imam v petek. :) Boš delala prej kak test?
Default avatar

12katja34

Lucky you, jaz ga imam šele 13., ampak saj bo hitro minilo. Ja, sem se odločila, da bom delala test na 12. dan, pa kar bo, bo.
Pa ti, imaš kakšne simptome?
Default avatar

[email protected]

Pozdravljene,
mene pa zanima kak je postopek po neuspelem IVF? Se spet postaviš v vrsto h ginekologinji?
Hvala za odgovor in vsem veliko sreče
Default avatar

Aurora75

Poskušam bit sproščena in pozitivna kolko se da, a živčki gredo včasih malo po svoje...
Naj nam letošnji decembrski dobri možje izpolnijo našo željo!
Default avatar

KATKICa

Verjamem, da zivcki naredijo svoje. Sama pri sebi si reci, da zmores, da bo uspesno in pika! In bos vidla, da bo. Vem pa, da zna biti pravi custveni vihar.
12katja34 tudi jaz sem skos utrujena, vceri mi je prvic zasmrdela hrana, skos me mrazi, vsake tok cajta me spikne v jajcnikih, kaj pa vem, bodimo optimisticne. Bom pa tudi jaz naredila kak dan prej test..ker sem ze cisto nestrpna :)
Naj bo december caroben tudi za nas borke ;)
Default avatar

Medana

Zdravo punce.
Tudi jaz že nestrpno čakam dan, ko bom po femodenu začela s postopkom v mb.
Avrora glede na to,da si tudi ti prvič v mb, me zanima, kako dolgo si čakala ta termim, ki si ga imela 1.12., da si dobila injekcije oz. začela z injekcijami? Mislim, kako dolgo je trajalo od tistega datuma, ki ga dobiš na dom, da si s tem datumom vpisan na čakalni listi?
Mogoče ve katera druga,ki je sedaj prišla na vrsto,kdaj je bila vpisana na čakalni seznam?
Upam,da bo v tem mesecu na forumu več punc,ki so v mb, da bomo lahko malo več klepetale po žensko :-)
Vsem želim,da bi vam uspelo že kar sedaj,da bomo tudi me,ki še čakamo imele več upanja... :-)
Default avatar

Aurora75

Zdravo Medana!
Konec septembra sem dobila obvestilo, da sem vpisana v čakalno vrsto, potem pa sem relativno hitro dobila termin, in sicer 7.10.2016 sva se potem morala s partnerjem zglasiti na UKC, da so nama razložili nadaljnji postopek. Takrat je tudi zdravnica preverila, kdaj bom imela naslednji ciklus, da bom lahko začela s femodenom. No, novembra sem potem začela s tabletami femodena, četrti dan po zadnji tableti, to je bilo 1.12. pa sem imela UZ, kjer mi je zdravnica določila odmerke gonala in CTX-a. Naslednji UZ imam ta petek. Torej vsega skupaj je od dopisa, da sem vpisana v čakalno vrsto, pa do termina z UZ trajalo dobra dva meseca. In čeprav se mogoče dosti sliši, hitro mine, samo ne smeš preveč razmišljat samo o tem, čeprav vem, da to ni prav nič enostavno...

KATKICa in 12katja34, kako sta? Držim pesti!
Default avatar

12katja34

Pozdravljene punce, še en teden me loči od testa, jaz pa sem vsa neučakana. Sicer se probam zamotiti s kakšno peko piškotov, ampak imam ful slabosti, tako da mi večino hrane smrdi, tudi apetita nimam, tudi krči kot pred menstruacijo so še prisotni.
Pri meni je bilo tako, da sem dobila pošto, da sva na čakalni listi nekje julija, prvi datum pregleda (ko dobiš tisti list) je bil v sredini septembra. Ker sem malo dlje čakala na menstruacijo, sem z injekcijami začela nekje sredi novembra. Tako da ja, od tistega prvega posveta mine približno dva meseca, da se začneš pikati.

Ena je še spraševala, kako je po neuspelem poskusu, to ne bi vedela, ker je to zame prvič :)
Default avatar

Aurora75

Katja, upam, da ti prvič uspe in glede na simptome, ki jih opisuješ, se že meni kar zdi, da bo :). Tudi jaz se že vidim, kako bom vsa neučakana in živčna...
Kako pa si se počutila med samimi injekcijami? Mene vmes kar precej zbada v jajčnikih in včasih imam krče kot pri menstruaciji. Ponoči sem se zbudila in mi je bilo tako slabo kot že dolgo ne. Upam, da je to v tej fazi normalno...
Default avatar

Medana

Pozdravljeni,
hvala obema Aurora75 in 12katja34.
Aurora75, ali te smem vprašati, si mogoče rojena leta 75? Jaz sem namreč tudi že med starejšimi :-(
lp
Default avatar

Aurora75

Medana, sem letnik 75, ampak tudi če sva obe med starejšimi, ne bova obupali, to sploh ne pride v poštev! Boš videla, vse bo ok!
Default avatar

Medana

Hvala Aurora75, da sploh si :-) in za dobre misli.
Zame bo to prva nosečnost, pa zate?
Glej, jaz bi bila skoraj rajši, če bi mi odgovorila kot zasebno sporočilo.
Saj bi ti že takoj pisala tja, pa ne vem, če to gledaš. Mogoče bi lahko malo še počvekale o kakšnih zdravnikih, kar si skoraj javno ne upam...
Če želiš, mi lahko kar odgovoriš kot zasebno sporočilo...
Na koliko pa si nastavljaš te injekcije, in ali imaš gonal? Seveda ti želim čim manj stranskih učinkov...
Lepo bodi in lep pozdrav!
Default avatar

KATKICa

Pozdravljene, punce! Včeraj sem naredila testek, na 10. dan po ET. Sem bila že čisto neučakana in končno se je pokazal magični plusek! Od sreče so se mi vlile solze... Zdaj pa samo še počakam do krvnega, da mi (upam) potrdijo.
Drage punce, nikoli ne obupati in vedno bodite optimistične! Za vsako od nas bo posijalo sonce sreče! Včasih se res zdi krivično, kaj vse moramo prestajati ampak ko 1x rata, pozabiš na vse hudo. Tako, da držim pesti za vse vas...12katja34, zdaj si najprej ti na vrsti, za katero stiskamo pestke ;)