Forum.Over.Net

Starševski čvek

SOCIALNA FOBIJA IN PANICNI NAPADI. SE JE KDO RESIL TEGA?

Default avatar

Brezmocna in obupana

Poznate koga,ki se je odresil socialne fobije in panicnih napadov v druzbi? Grem v trgovino, zagledam znanko in zbezim in se skrijem kolikor je mozno. Ker se zacnem total trest,komaj hodim in diham,pulz cez 200. Zavestno se je ne bojim,nikogar podzavestno pa ne vem. To se mi zgodi vedno ko se moram z kom pogovarjat ali koga srecam. Da bi sla na kaksen druzabni piknik bi mi od hudega srce ze tri dni prej odpovedalo. Sedaj jem Paroxat in sem na tricetrt. Je to komu pomagalo?
Default avatar

gola resnica

Joj boga! Poznam huda reč!

Sam jest sem tko rešila, da sem šla na en znan forum kjer psiotne zmerjam z bebci in idioti. Sedaj ko vidim da mi to pomaga, oz da mi nihče nič noče, se pripravljam da pojdem v nabito polno Cerkev in bom na sred nje z dvignjenimi rokami vzklikaka HVALJEN NAJSVETEJŠI!!!

sam še ne vem kje to bo...
Default avatar

Gunnar

menda to znajo reševat psihiatri in njihove ustanove...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

How long has this been going on?

Brezmocna in obupana je napisal/a:
Koliko časa pa že jemlješ Paroxat?
Default avatar

samo fprašam

a res tablete pomagajo ali jih dobite le zato, da se vas dr. hitro reši?
Default avatar

napačen forum

Glede na to, da že imaš dovolj težav, še rineš na ta beden forum, kjer je prepolno idiotov. Tukaj je zagotovljeno, da dobiš vsaj nekaj totalno neumnih odgovorov.

Imaš veliko izbirno forumov, kjer se zbirajo ljudje, ki imajo podobne težave in tam boš sigurno dobila veliko informacij. Sicer pa je treba ugotoviti, kaj je podzavesten problem, ki se na zunaj kaže kot strah pred ljudmi. Ker to racionalen strah ni, torej za njim nekaj skriva. Psihoterapija je sigurno nujna.
Default avatar

tečbna tašča

samo fprašam je napisal/a:
Ne pametuj, ker sploh ne veš kako to izgleda v resničnem življenju, sam imeti tako težavo, ali biti samo poleg.
Default avatar

kar odloči se

svetujem ti,da se pogovoriš z osebnim zdravnikom naj ti pomaga,pa ne z pomirjevali,le tako boš ZMOGLA.Ne bo ti rešitev prišla čez noč,a bo,verjemi.lp
Default avatar

Cipralex jemljem

Jemljem ad enega na dan.panicni napadi so se umirili le ena panika se ostaja-ne morem(ne upam)si k frizerju totalna groza :(
Default avatar

molitev

Pomaga molitev, le tako sem se je rešila.
Default avatar

Naj te pomirim!

kar odloči se je napisal/a:
Paroxat je antidepresiv in antidepresivi niso pomirjevala (pomirjevali sta npr. Apaurin in Valij, pa tudi anksiolitiki imajo podoben učinek kot pomirjevala, to je npr. Xanax).
Default avatar

najboljsa metoda

Jaz sem jih imela, a v milejsi in hujsi obliki, kot ti opazujes, odvisno od situacije, toliko, da me je oviralo v zivljenju in med solanjem. Brez vsakih tablet sem si zacela dopovedovati, da moram med ljudi, da se ne bo nic zgodilo, da me ne bo nihce pojedel. In je slo, zelo pocasi, ampak sigurno. Vcasih sem malo nazadovala, a sem se spet vzela v roke in se je situacija spet zacela boljsati. Sicer ne bom nikoli tako druzabna kot nekateri, ampak ne paniciram vec in vcasih se mi zdi, da imam precej samozavesten nastop.

Sooci se s svojimi strahovi in s situacijami, ki se jih bojis. Pojdi v druzbo, na piknik, cetudi samo za 5 minut. Cim veckrat, tudi ce se bos cela tresla in ti bo srce skocilo iz grla. Najprej samo opazuj, nato dober dan je dovolj za zacetek, toliko, da zacnes vzpostavljati stik z ljudmi. Kasneje se zacni pogovarjati z ljudmi. Cas postopno podaljsuj. To je edina res ucinkovita metoda. Ce vidis znanko, se moras enostavno prisiliti, da ne pobegnes. Saj se ti ni treba pogovarjati z njo. Pokimaj z glavo ali pozdravi in pojdi naprej. Veckrat bos to naredila, vec samozavesti bos dobila in samo tako bos zacela premagovati paniko. Druge resitve na dolgi rok ni. Samo tvoja zavestna volja proti tvojemu strahu.
Default avatar

moja izkušnja

najboljsa metoda je napisal/a:
Jaz sem se te metode šla od male šole do poznih dvajsetih. Ni učinkovala, oz. je bilo še slabše, ker sem se vsakič osmešila, ko sem se recimo skušala pogovarjat, vendar nisem mogla govorit normalno (preveč potiho, tresenje glasu, jecljanje, pozabila kaj sploh hočem povedat zaradi panike ...). Tako sem samo še bolj tonila. Ozdravela pa sem po treh letih psihoterapije. Ni vsaka metoda za vsakega.
Default avatar

ignoriranje problema in molitev

Brezmocna in obupana je napisal/a:
To je to.Po dveh letih bo minilo samo od sebe.
Default avatar

minečezčas

bo minilo,ampak čez par mesecev,vztrajaj,zelo pomaga paroxat,ker si hiperstimulirana,preveč dražljajev,zate ne upaš do frizerja,paroxat popravi ravnotežje med neurotransmiterji,imaš še kako pomirjevalo,ki deluje na gaba receptorje? alprazolam,diazepam,clonazepam?
Default avatar

najboljsa metoda

moja izkušnja je napisal/a:
Seveda se vse to dogaja se nekaj casa in si dopovedujes, da se nima smisla truditi. Ampak to je najslabse. Moras vztrajati. Cim si enkrat reces, da ne bo nikoli bolje, si se avtomaticno postavila nazaj na zacetek borbe. In to se dogaja, tudi meni se je. Sploh na zacetku, prve mesece, prvo leto, ko se trudis, je vcasih res hudo. Ampak ce vztrajas zadosti dolgo, je tega postopno vedno manj, dokler nisi en dan cisto sokirana, ko ugotovis, kako v redu je slo, ne da bi se tresla kot trepetlika na vodi, ne da bi se ti glas tako tresel, da ne bi mogla dokoncati stavka, ne da bi bila vsa zaripla v obraz in ne da bi se hotela pogrezniti v zemljo in nikoli vec prilesti na plano. Do te tocke prides zelo pocasi, pri meni je trajalo nekaj let, ampak ko jo dosezes, se ti zdi, kot da si na vrhu sveta. Takrat bi najraje objela ves svet. Nepozaben obcutek zadovoljstva. Ker sem sama prisla do tega, ker sem koncno ugotovila, da sem jaz mojster svojega zivljenja. Ko prides sama do te tocke, si prakticno na konju, ker ti da toliko samozavesti kot nobena tableta ali psihiater, ker ves, da si ti sama to dosegla. Od tu naprej gre veliko lazje.
Default avatar

moja izkušnja

Več kot 20 let dopovedovanja, da bo šlo ni dovolj? Bi morala še 20? Življenje je prekratko, da bi ga metala stran. A če bi si poškodovala nogo, bi tudi zavračala fizioterapijo, ker si mojster svojega življenja? Ni dovolj, da nas ostali diskriminiramo, se moramo še sami med sabo? Zakaj bi se moral nekdo, ki obišče strokovnjaka za svojo težavo, podcenjevat? Sama dosegam cilje na svojem področju. Seveda sem delala sama na terapiji (psihoterapiji, ne pri psihiatru), če bi gledala v zrak, ne bi pomagalo, tam se trdo dela na sebi. Tudi jaz objemam svet od sreče.
Default avatar

to sem bila jaz

Potem sem ugotovila, da ce sem ''glasna'' se drugi bojijo mene:-). Resno. Fake it to make it. Glumi,igraj..pretvarjaj se,da si ful odprta oseba. Hodi pokoncno,smej se,hecaj,ljudje bodo ocarani. Vaja dela mojstra. Prislo ti bo v kri. Jaz se v trgovino in na avtobus nisem mogla. Vsaka socialna interakcija je bila ''travma''. Posledica nizke samopodobe,vzgoje s sramotenjem ipd. Nic hudega. Kar nas ne ubije nas ojaca. Ko sem imela dost sem zacela prebijat led. In ko sem dobila ''zagon'' sem dnevno prebijala svoje tabuje. No,na nov.zabave se danes ne grem ampak zato ker mi je skoda casa za brezvezna hahljanja ne pa ker bi se koga bala. Vse to brez zdravil. Vse je v glavi in sama si gospodar le-te. Prevzami krmilo,razjezi se,postani trmasta,sama sebi ne bos ovira. Cas je,da gres odloceno proti zmagam. Bo neprijetno,ne bo te pa pobralo zato se ne skrivaj in ne izogibaj. Z vsako novo ''prisilno''izkusnjo bos mocnejsa,ponosnejsa nase,dvignili se bosta samozavest in samopodoba kar je tudi prav. Kaj te briga kdo si kaj misli,stejejo le dobri ljudje,drugi so se vecji revezi kot ti saj so zrtve svoje lastne umazane negative,predsodkov,obsojanj ipd. Teli niso pomembni..nikoli. Pomembna si ti,nove zmage in vsi srcni ljudje na tvoji poti. Ni jih malo. Kar pogumno in radostno. Vsekakor imas to moc da se nehas izogibati problemom,igrati zrtev ''neznane'' bolezni ampak prevzames krmilo svojega zivljenja v svoje roke. Vaja dela mojstra. Razturi :-)! Vem da bos ko bos le imela dovolj tega stopicanja na mestu. Potem pa te nihce ne ustavi. Ze vnaprej ti recem: tako se dela in bravo!
Default avatar

samo fprašam

tečbna tašča je napisal/a:
pa kaj je s tabo? jaz samo vprašam, ne pametujem ... ne poznam zadeve, a rad bi vedel, če samo tablete pomagajo ali moraš imeti še kakšne pogovore
Default avatar

bujnan

to sem bila jaz je napisal/a:
ž

se strinjam, sama skušam delat podobno..in sploh ne veš, koliko je takih, ki bi se skrili v mišjo luknjo, delujejo pa kot najsamozavestnejše osebe na tem svetu..potrudi se in se ti postavi nad njih, da ne bodo oni nad tabo..potem vidiš, da je vse brezevez in je čisto izi...vsi smo isti..vse je v glavi...upaj si..ker marsikdo ki se pogovarja s tabo in je ful samozavesten, ga je strah tako kot tebe, ampak igra, se obvlada..in ti bo pršlo v kri, igra bo postala tvoja nova navada. podoba..
brez zdravil seveda, ker ne vidim smisla v uporabi zdravil kar se tiče psihe...vse kar je, da ti čustva potlači, te zrobotizira..