Starševski čvek

Malo Nežo odpeljali na zdravljenje v Padovo!

Default avatar
Potem ko je bila dveletna Neža Arnolj od 27. septembra v paliativni oskrbi in je, kot so prepričani starši in tudi zdravniki, po čudežu preživela, sta se starša odločila, da jo na lastno odgovornost in s svojim prevozom odpeljeta iz UKC Ljubljana. Tam namreč Neži kljub izboljšanemu stanju, niso nudili zadostnega zdravljenja.

Starša sta Nežo odpeljala v bolnišnico v Padovo, kjer so deklici takoj pregledali srce in uvedli zdravila. Potrdili pa so, da je bilo do sedaj narejene že veliko škode, ker toliko časa ni prejemala zdravil.

http://radio.ognjisce.si/sl/184/slovenija/22300/
Default avatar
fino..padova tud ni prav daleč (nizki stroški transporta, pa tudi namestitev za starše je iz tega vidika več kot prijazna), tko da končno neki pametnega.
__________________________________________________
Default avatar
Bravo, starši. Neža, drži se. Padovanski zdravniki, vsa čast.
Default avatar
Bog daj, da bo Neža ozdravela.
Default avatar
Drzim pesti za 100% okrevanje, ker vse, kar je manj kot to, je zame travmatsko!
Neza bo popolnoma zdrava, samo to pricakujem!
Vsa skrb, ljubezen, znanje in pozornost zdravnikov v Padovi ki je pri slovenskih zdravnikih ni prejemala, se ji naj obrestuje v njenem totalnem okrevanju in popolni ozdravitvi in normalnem prihodnjem razvoju!

Zakaj imam slab obcutek glede te Padove, nezadenibog
Default avatar
ČČČ je napisal/a:
Zdajle nima časa. Ji bom skušal kar jaz pomagat.
Default avatar
zdaj drzimo pesti! je napisal/a:
Ne nosi nesreče.
Sicer pa, bodimo realni. Kot so rekli tudi zdravniki v Padovi: Potrdili pa so, da je bilo do sedaj narejene že veliko škode, ker toliko časa ni prejemala zdravil.

Največ škode je bilo že narejeno kar lepo doma, v tej naši skorumpirani Sloveniji.
Default avatar
zdaj drzimo pesti! je napisal/a:
Kot prvo; ne dramatiziraj o skrbi, ljubezni, znanju in pozornosti, ki je kao ni prelemala bl bla bla
Kot drugo; stopi na realna tla. Zdrava in neprizadeta pač ne bo nikdar več, saj niti ni bila pred vsem tem - čakala je na presaditev srca, še veš?
Default avatar
Ne vem sicer zakaj je bilo storjeno že veliko škode, očitno pa naši zdravniki niso ustrezno usposobljeni. Glede na podatke iz včerajšnje Tarče, pa je v našem zdravstvu možno čisto vse.
Default avatar
Upajmo na najboljše. Neži želimo , da bi se vse lepo izšlo.
Default avatar
Uboga punčka, upam, da ji bodo lahko pomagali in naredili vse, kar se po napakah naših muzlarjev še narediti da! Da realno ocenijo prizadetost srčka in morda spravijo glavo v red.

Drži se mala borka!
Default avatar
No, tole okoli zdravil je pa meni malo bisa!
Ce je ali ni prejemala zdravila, novinarji sigurno ne vedo, kaksna zdravila je pa prejemala, je pa tudi vprasanje in se vprasanje je, koliko so starsi dovolili zdravila, po vsem kar se je zgodilo.
Mislim, da tu niso zamocili samo zdravniki, ampak tudi starsi!

Glede zdravil pa toliko, moz ima kronicno bolezen, redni spremljan pri specialistu, ki mu je predpisal kup zdravil, s katerimi se mozev osebni zdravnik ne strinja, ker ena vpilvajo na to, druga na drugo, tretja spet nekaj tretjega...
Specialist zdravi samo svoje podrocje, druga ga ne brigajo. Osebni zdravnik ima pa potrm kup pacientov, ki imajo poleg osnovne kronicne bolezni se kup drugih tezav... Mi smo dosegli, da sta se ta oba uskladila in sodelujeta v dobro in zdravje moza. Marsikdo nima tako dobrega osebnega zdravnika ali pa se ne pobriga zase.
Vsak specialist ima svoje metode in prisega na dolocena zdravila, pa ni receno, da so boljsa ena ali druga, odvisno je samo od vsakega posameznika kako reagira.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Temu se reče "ut aliquid fieri videatur".
Default avatar
ni prejemala zdravil? je napisal/a:
V paliativni oskrbi je bila, torej je niso zdravili in tukaj ni nič bosega.
Default avatar
Mene je pa Padova (oh, kako slovensko ime) spomnila na molitev dveh Hrvatov: "O sveti Anton de Padova, pomagaj, da kaj ukradeva .....". :).
Default avatar
Močno dvomim, da bo oskrba kaj boljša pri nas. Vprašanje je tudi resničnosti tega, kar pove mama in očitno gre tu še za kaj več v povezavi z vero.

Ostali pa, za" padovanske zdravnike" ne vem, je pa bilo pred leti objavljeno , da je Italija daleč najslabša država, kot je itak v marsičem in da dnevno zaradi zdravniških napak umre 90 ljudi, na letni ravni od 14000 - 50000, toliko o tem , ko čredno pljuvate po naših zdravnikih.


In sploh se ne zavedate, da vas večina piše, kot da je otrok šel zdrav v bolnico.
.
.......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet...
...........................................................................................................................................................................................
Default avatar
na žalost je napisal/a:
Če je, je to zdelo drag ut aliquid fieri videatur.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Za starše, ki bodo krili stroške "zdravljenja", zanesljivo.
Default avatar
modrival je napisal/a:
Ti, ki itak vse veš, boš znal prebrati tudi ta članek-

http://www.quotidianosanita.it/studi-e- ... o_id=23729
Default avatar
na žalost je napisal/a:
Če nisi osebno vpleten, pa tega ti ne moreš vedeti.

Sicer pa že to, da izjaviš ta stavek v tem kontekstu, kaže na pomešane pojme. Pomirjenje bolnika ali svojca je prav tako ena od ključnih zadev kot zdravljenje. Samo pri nas se zdi, kot da je pomirjenje svojca nekaj , kar je zdravnikom pod častjo.

Ne morem pozabit tistega naduteža zraven Kende, ki je mamicam na protestu v UKC začel sikati skozi zobe: "Za-u-pal bi. ZA-U-PAL BI!"

Na sestanku oz tiskovki pa "jah če pravijo da je slaba komunikacija, je to treba upoštevat".

A dej! Kaj je zdaj res? So zdravniki slabo komunicirali ali jim je treba 100% zaupat?

Ker, s slabo komunikacijo se zaupanje poruši. En študiran človek bi moral to vedet.