Forum.Over.Net

Starševski čvek

Malo Nežo odpeljali na zdravljenje v Padovo!

Default avatar

Žogca iz ofsajda

MOJI?? je napisal/a:
In kako misliš, da s temi konstrukti (ja, konstrukti) pomagaš otrokom, katerih starši morajo zbirati zamaške? Ali pa kako pomagaš Nežinim staršem? Staršem drugih na srcu bolnih otrok? Kaj res narediš ali samo napletaš teorije zarote po forumih?
Default avatar

MOJI??

Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Da se pristriže perutnice ZZZS!
Da se zrihta za vse UKC-je in bolnice en normalen nabavni sistem! DA SE ODFUUKA lobiste! STARO BANDO, ki molze!! To se ve povsod v krogih dohtarjev (noooo, celo mladi so se oglasili)
In da gre končno denar in ČAS (dohtar nima kaj delat v isti oradinaciji dopoldan + popoldan kasira) ....

To vemo VSI - ne samo ti! In oprosti - če nisem tiho, ker so nam vse pokradli, uničili!!!

Meni nič ne manjka - se samo borim za vas!! Ker nočem bit hlapec!!
Default avatar

Žogca iz ofsajda

MOJI?? je napisal/a:
Za Nežin primer ni kriv ZZZZ, lobisti pa tudi ne.
Default avatar

kjer je dim...

Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Kje je v dotičnem komentarju z besedico o kakem preprodajanju, razen, da je zraslo na tvojem zeljniku.

Če si pa take že brisala, čemu si jih?
Cenzura?
Ali tvoja tema le pobira klike?
Ker tvoja cenzura resnici ni v korist.

Torej, bo še kako res!
Default avatar

ša manj pa narod - obubožan

Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Ja kdo pa je? Ti? Vidva? MI? Plus tvoj čas, benz. Kaj pa en, ki živi 85 km stran??
Da pol ure terapije na žogi stane 40 €?? Nooo saj baje stane tudi toliko ena ura mehankarja! Z vsemi davki. Brez računa pa pol manj :-))!!

Daj priznaj da so gobezdala preveč plačana! Da denar odteka.... SLABO NAM BI BILO, da vidimo, kam gre vse naš keš!

Da je ves narod znerviran! V strahu. Kaj bo jutri s službo? Kaj jutri z migranti?!! Kaj šele z zdravjem!
Da ne smemo delat! Da je vse pripravljeno za musliće!
Lahko pa dela in muti oblast, prfoksi in dohtarji :( !! Bankirji so sploh kasta zase! + Politikanti isti!!

NIKOLI se ne bomo pomirili, dokler bo banda kradla, ščitila in ne zasegla vsaj 80 milijard NAŠEGA , delavskega slovenskega premoženja!!
Prodala vse, kar je bilo vrednega - kje je denar?? Uničila vse.....in še se podreja!

Ne ti meni - kaj sem dala!! Jaz vam privoščim VSEEE in še več! 40 let plačevanja - nikoli pri dr!
To je ene 260 000 €!! Samo JAZ! Kje je keš od nekoga, ki plačuje isto in umre pri 55-tih??

V jahtah in bajtah in vikendicah novodobnih prascev!! SLO prašičev!!

A razumeš ali si čist aut? In veš koliko je še nerešenega? Ker nihče več nič ni odgovoren!
Pa sem siva miš - kje je ves intelektualni folk, ki je to dopustil? Kje so vojaški strokovnjaki??

In ti si kar hvaležna? Jaaa, ker si uspela! Si uspela ožet 'limono' v kolapsu naše družbe!

In naj NIHČE več ne reče: "odvisni ste od sebe!" :((( NEEEE! MUZLARJI BODO VRNILI VSE!!
Default avatar

f342

ša manj pa narod - obubožan je napisal/a:
Pa daj nehaj s temi 260.000 euri... saj ostalo se lahko strinjam s tabo, samo 540 evrov na mesec 40 let pa za zdravstvo v Sloveniji ni plačal nihče !
Default avatar

pusti kiny

f342 je napisal/a:
Pusti kiny, ženska ni ravno domača v matematiki. Najbrž meša pokojnino in zdravstvo, pa še ne verjamem, da je kot upokojena čistačica fata toliko prispevala.
Default avatar

a vi bi postrelili upokojence

Kaj a vi bi postrelili upokojence in invalide, takšne kot je mala Neža. Temu se reče invalidni otrok. In Kuštrinovi zdravniki bi jo kar lepo pustili umreti (evtanazija), ker ima poškodovane možgane, čeprav so za poškodbe krivi čisto sami, ker se jim ni dali čistiti tistih strdkov.
https://www.youtube.com/watch?v=aitowjjjfko
Nimajo dovolj visoke plače.
Default avatar

Imejmo zaupanje

Pa kaj je zdaj s to Nežo?
Default avatar

vzgajanje nesposobnežev

Imejmo zaupanje je napisal/a:
Nič. Delajo neke terapije, ki so za njen hipotonus, ki nastane ob cerebralni paralizi zaradi krvavitve v možganih, nujno. Pred časom je celo nekdo zganjal lažni alarm, češ da se uči govoriti. Ko je po slikah iz 2017/18 jasno, da se punca sebe zaveda samo na primarni ravni dojenčka. Tole bo sicer zdajle grdo, ampak dejansk obi to dekle in njena družina imela več, če bi jo takrat pustili v miru umreti. Tako pa imajo otroka doma, ki vegetira in ga bo treba nositi po rokah in vozičkih do smrti.
Default avatar

če zdravniki ne bi igrali bogov

vzgajanje nesposobnežev je napisal/a:
Seveda. Zdravniki so se izredno potrudili, da so uničili vse, kar se uničiti da, kar dejansko deluje in ozdravi na višji ravni, tudi nekatere neozdravljive bolezeni, samo zato, da so oni dokazali, da so edini bogovi in da nihče drugi ni bog, razen njih. In da če oni rečejo,da se ne da ozdraviti se ne da, pardon se ne sme dati. Storili vse, da se res ne da. Misliš, da naključno eni otroci spregovorijo v angleščini, po ne vem kakšnih stanjih, četudi še niso slišali za angleščino?
Če ne bi bili tako prekleto vase zagledani dohtarji, bi bil cel svet lepši, ampak očitno je to del slovenskega sindroma.
Če že ne priznavaš, TI VSAJ UNIČITI NI TREBA. Ampak ne, oni morajo, si ne morejo pomagati.
Default avatar

vzgajanje nesposobnežev

če zdravniki ne bi igrali bogov je napisal/a:
Ne zavajaj. Zdravniki je niso pohabili. Pohabil jo je hud miokarditis in 3x oživljanje. Pojdi brat članke, kjer so celo starši lepo povedali, kaj se je dogajalo. Ko so zdravniki rekli, da naj pustijo Nežo umreti, je Neža imela že zdavnaj poškodovane možgane in srce oboje hkrati. Tudi če bi ji takrat takoj začeli zdraviti srce, bi bila Neža nezavedna. Ker se je škoda zgodila že prej.

Neža je avgusta prišla v jeseniško bolnišnico zaradi težkega dihanja. Že tam so jo vsaj enkrat oživljali. Težko dihanje je bilo posledica hudega prehlada. Žal so prehladni virusi napredovali na srce in povzročili miokarditis - vnetje in s tem pešanje srca. Redek zaplet, ampak se žal zgodi. Opešano srce, ki je v nekem trenutko delovali z nekje 16% samo, ni zmoglo zagotavljati telesu dovolj kisika in drugega. Neža je bila prepeljana v UKC Ljubljana, kjer sta sledili še vsaj dve oživljanji. Že med oživaljnji prihaja do hudega odmiranja možganskih celic. Nemalo otrok na posebnih šolah je bilo rojenih normalno, pa so zaradi (avtomobilske in druge) nesreče klinično umrli in jih je bilo potrebno oživljati. Pri nekaterih ni nobenih posledic, so pa žal pri drugih. Sem videla vsaj dva primera dveh zelo nadpovprečno sposobnih otrok, obe deklici. Ena je preživela družinsko nesrečo z avtom, druga je zbolela in je virus prešel direktno na možgansko ovojnico. Obe sta bili tekom zdravljenja oz. reševanja oživljani iz stanja klinično mrtev. Nežini možgani so bili skoraj kompletno zaliti s krvjo, kar je bil dodaten zaplet. Namreč zaradi opešanja srca, so jo po zadnjem oživljanju morali priključiti na zunanji krvni obtok, sicer bi srce kolapsiralo brez pomoči aparata, ki črpa kri. Žal tudi tukaj obstaja možnost hudega zapleta in to je strjevanje krvi, ko kri zapusti krvni obtok. Neža je sicer dobila zdravila proti strjevanju krvi, ampak žal teh zdravil ne moremo dajati neomajno. En strdek je povzročil razpok žile v možganih in s tem hudo krvavitev. Taka poškodba je zelo huda in konkretno vpliva na kognitivne sposobnosti človeka. Kot možganska kap. Če se ne motim so menda tudi povedali, da je možgansko mrtva po tem zapletu.
Neža je v bistvu čakala na presaditev srca, ker je srce bilo tako slabo. Vmes so jo na zunanji obtok priključili, ker bi sicer srce kolapsiralo. Po tem, ko je zaradi hudih krvavitev prišlo tudi do hude poškodbe možgan, pa so zdravniki rekli, da je bolje zanjo, da gre.
Ampak starši tega niso hoteli sprejeti, punca res ni takoj umrla. Dejansko so ji zdravniki do tega trenutka naredili vse, kar so lahko, da bi preživela. Tudi 3x oživljali in če se ne motim, je bilo eno oživljanje zelo konkretno dolgo, poslužili so se vseh možnih postopkov, da bi jo obdržali pri življenju.
Celo italijanski zdravnik je lepo povedal, da so ljubljanski zdravniki po njegovem mnenju naredili vse kar bi lahko pravilno po uradni medicini (oživljanje, čakanje na presaditev srca, priključitev na obtok). Itak ji je on dal zdravila za srce, nato pa poslal v rehabilitacijski center, ker ji več ni mogel pomagati. Rehabilitacijo menda nadaljujejo. Žal pa gre za običajen postopek pri tako hudo poškodovanih.
Tukaj imaš: https://www.24ur.com/novice/slovenija/i ... -nezi.html

Pri Neži je tako, če je ne bi dali na zunanji obtok, potem bi srce dokončno kolapsiralo. To pomeni smrt. Kar bi spet vsi uporabili za namen, da bi kričali, kako nestrokovne zdravnike imamo. Ker pa so ji zdravniki ponudili zadnjo šanso za preživetje, in to je priključitev na obtok, so s tem žal hkrati reskirali stranske učinke. Vsako zdravljenje ima stranske učinke in tukaj so strdki. Zgodil se je črn scenarij in je prišlo spet do zapleta. Pa tudi po tem so vsi vpili, kako so zdravniki nemarni. Zdravniki nimajo čarobne palice kot Harry Potter.
Default avatar

vzgajanje nesposobnežev

če zdravniki ne bi igrali bogov je napisal/a:
Če ne poznaš avtizma, se ne vsajaj z angleščino. Eni znajo zapletene matematične račune reševati na pamet. Drugi so sposobni prebrati cel telefonski imenik in si vsa imena in telefonske zapomniti. Pa to še zdaleč ne pomeni, da so opravilno sposobni. In ne, Neže ni nihče uničil kot virus in oslabitev njenega srca. Še italijanski zdravnik je povedal, da so ljubljanski zdravniki naredili vse, kot bi tudi on sam naredil. Zapleti pri zunajtelesnem obtoku so znatno visoki. Je seveda hudo, ko do tega pride. Brez zunajtelesnega obtoka bi pa Neža umrla praktično takoj. Saj so jo pred priključitvijo na zunanji krvni obtok oživljali, ker je srce kolapsiralo. Samo brez pomoči Nežino srce takrat ne bi več bilo.
Default avatar

Lucidno

če zdravniki ne bi igrali bogov je napisal/a:

Pa si ti totalno zmesana? Kaj mislis da so zdravniki neki psihopati, ki zanalasc unicijo otroke...Ti si totalno nora.. Moj sin je imel hudo prometno, polomljeno skoraj vse, mozganske poskodbe, bil v komi.. Nimam besed kako sem hvalezna doktorjem v kcju. Is tega, da smo mislili da bo umrl, je danes srecen in zdrav mlad moski. Prestal je ogromno operacij, zanj so se trudili kot za lastnege sinove. Tako da prosim, nehajte zalit doktorje. Brez njih, bi nas bilo pol manj. Pa se nekaj me zanima, zakaj pa ti nisi sla na medicino in studirala 12let, zato da bi lahko resevala zivljenja? Sama sem spoznala veliko kirurgov, srecavali smo se skoraj leto in vsi so 1a ljudje. Medtem ko ti pijs za novo leto, oni dezurni resujejo vase pijane otroke. Medtem ko ti prids domov in se zleknes na kavc, oni pridejo in gledajo operacije, se izobrazujejo... Res is pokvarjena dusa, da take pises. Kaj pa bos, ce se ti kaj zgodi? Si bos sama operirala recimo zelodec, scre (aja, itak ga nimas...).
Default avatar

Pojma nimas

Lucidno je napisal/a:
Pojma nimaš o čem govorim, ne pametni če ne dojames na kaj se nanaša.
Default avatar

Ni slo

vzgajanje nesposobnežev je napisal/a:
Saj so jo pustili umreti. Pa ni umrla. Kaj naj bi jo potem ubili po tvoje?