Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Po novem v hotelih praškaste kave? Zanič!

Default avatar

Zanič kava

Sem po dolgem çasu malce plavala v enem slovenskem hotelu s štririmi zvezdicami in ugotovila, da ob zajtrku ne dobiš vec tiste dobre stare kave iz ročk ali takih malih loncev, ki zgledajo kot silosi. To so bile okusne kave. Tokrat pa sem morala iz avtomata piti kavoiz praška, fuj. No, saj potem sem raje čaj, ampak sem kofeman. Sicer se mi je zgodilo isto lani v Parizu, pa sem menila, da gre le za nizkocenovno varianto, ke r je bil hotel bolj tako. Zdaj pa še pri nas. No, očitno bo treba pred rezervacijami še to preveriti..
Default avatar

Kakoti

Kako ti je lepo!!! Preživela si vikend v toplicah, tebe pa moti kava...in to je tvoj edini problem! Kako ti zavidam!
Default avatar

pomojihaa

Po mojih izkušnjah ne boš več v hotelu dobila kave v vrču na mizi. Vse je na aparatih. Bi ti pa v hotelu s 4* morali pri zajtrku po naročilu skuhati pravo kavo. Če le imajo bar, ni problema. Še vedno smo jo dobili.

Me pa blazno moti v kavarnah, naročiš kakav, pa dobiš spenjeno mleko in zraven vrečko Benquicka. Hvala lepa, ne.
Default avatar

Zanič kava

Kakoti je napisal/a:
Kako ti je lepo!!! Preživela si vikend v toplicah, tebe pa moti kava...in to je tvoj edini problem! Kako ti zavidam!

Seveda je bilo fino, saj letos nisem videla morja niti od blizu. Pariz je bil pa že dolgo nazaj. In če sem že sla, bi rada dober kofe, na pa un prašek neskafejev, bljak. No, saj sem sla pol v bar na ekspreso, ampak vseeno.

Zajrtk je bil pa bife, ne po narocilu, tako da sploh ne vem , če obstaja opcija za naročit posebej kavo pri fruštku. No, saj sem preživela, ane.
Default avatar

tudi jaz :)

Tista klasična hotelska kava v tistih ročkah je zakon !! Ne maram hotelov preveč. Če pa grem, mi je zajtrk s tisto kavo nekaj najboljšega....
Default avatar

kave bi, natakar

Kave ne pijem nikoli, zato mi je tuje tvoje razmišljanje.

Hotelski zajtrki s 4 zvezdicami pri nas so ponavadi super. Imaš vse, kar želiš, če pa česa ni, ti pa pripravijo. In če že tako omedlevaš, ker nisi dobila šalce kofeta, bi pa stegnila jezik in bi ti skuhali tisto kavo. Še vedno so ustregli takim zoprnim gostom, kot si ti.
Default avatar

veliko dam na/za dobro kavo

hja - po sloveniji po hotelskih kompleksih res že strežejo kufe , da si sam pritisneš na knof in se cmari iz praha ( tako kot na Petrolu ali na avtomatih po bolnišnicah in drugih javnih ustanovah). To res ni pravi kufe, žal.

Jaz to zagato rešim tako: prinesem si od doma svoj kufe avtomat, mali profesionalec je od zrna do kave, pa samo 9 kg tehta, pa zrnje kave, ki je preizkušeno, da kava ni kisla in precitrusnih arom - v primeru, da tudi v celi hiši ( hotelu)nimajo spodobne kave, sploh če ne znajo naredit tapravega takratkega epsressa ali pa v okolici kuhajo prežgan kufe, potem laufa naš barista od doma. Meni pomeni dobra kava toliko, kot nekomu dober kozarec žganega, vina, dobra cigareta. Če ni, pa svoje uporabim, da zadovoljim svoje brbončice.

aparatek, ki ga trogam s seboj po Evropi ( vedno prostor v avtu):

https://www.amazon.de/DeLonghi-23-420-S ... eemaschine

Vse to zato, ker praškastih zadev ne ijem -nobenih, Ker to zame ni kufe.
Default avatar

sarkazem off

kave bi, natakar je napisal/a:
Kave ne pijem nikoli, zato mi je tuje tvoje razmišljanje.

Hotelski zajtrki s 4 zvezdicami pri nas so ponavadi super. Imaš vse, kar želiš, če pa česa ni, ti pa pripravijo. In če že tako omedlevaš, ker nisi dobila šalce kofeta, bi pa stegnila jezik in bi ti skuhali tisto kavo. Še vedno so ustregli takim zoprnim gostom, kot si ti.
grem stavit, da imaš tudi ti kak svoj "fetiš" pri nastanitvah po hotelih , toplicah, apartmajih, za katerega želiš imet tiptop uslugo - eni smo "skromni" s kufetom, ti pa morda pričakuješ kaj drugega - posesano pod posteljo, ker se plaziš po kolenih in čekiraš, če je vse posesano, pa da so zavese brez madežev, da ni umazanih krvavih flekov od komarjev po stenah, da v posteljah ni kakšnih kocin na rjuhi in da so fuge po kopalnici neplesnive, pa da ni sramnih dlak vseh sort po kotih od prejšnjih gostov, ker je slabo popucano.... Mene to ne moti, samo zanič kufe me pa moti.

No, za nastanitev s 4* človek pričakuje tudi solidno, pravilno skuhan kufe, ne pa neko praškasto nadomestilo - vsaj v tujini so standardi v kategoričnih 4* nastanitvah dandanes taki, da dobiš taprau kufe.
Default avatar

leelee_nepr.

Jaz se sicer strinjam, da tiste instant zadeve niso nobena kava, ampak sem pa prepričana, da naši hotelirji to, da si gost lahko zjutraj naredi ameriško kavo, kapučino, kavo z mlekom, dolgo kavo, kratko kavo,... smatrajo kot velik civilizacijski napredek napram tistim črnim vrčem. Čeprav bi gosti, ki radi pijemo dobro kavo, raje imeli vrč. :)
Default avatar

Ena gostja

Sama redno zahajam v terme, na vse konce Slovenije. Tudi, ko gremo poleti na dopust na morje, skoraj vedno izberemo kakšen hotel s 3* ali 4*. Kava za zajtrk iz tistega avtomata mi je dobra, včasih celo zelo dobra. Sama sicer zjutraj za zajtrk doma pijem turško z mlekom, ampak mi je tista v hotelih iz avtomatov čisto OK.

Ali pa samo nisem tako zelo tečna:))
Default avatar

Blue Red

veliko dam na/za dobro kavo je napisal/a:
hja - po sloveniji po hotelskih kompleksih res že strežejo kufe , da si sam pritisneš na knof in se cmari iz praha ( tako kot na Petrolu ali na avtomatih po bolnišnicah in drugih javnih ustanovah). To res ni pravi kufe, žal.

Jaz to zagato rešim tako: prinesem si od doma svoj kufe avtomat, mali profesionalec je od zrna do kave, pa samo 9 kg tehta, pa zrnje kave, ki je preizkušeno, da kava ni kisla in precitrusnih arom - v primeru, da tudi v celi hiši ( hotelu)nimajo spodobne kave, sploh če ne znajo naredit tapravega takratkega epsressa ali pa v okolici kuhajo prežgan kufe, potem laufa naš barista od doma. Meni pomeni dobra kava toliko, kot nekomu dober kozarec žganega, vina, dobra cigareta. Če ni, pa svoje uporabim, da zadovoljim svoje brbončice.

aparatek, ki ga trogam s seboj po Evropi ( vedno prostor v avtu):

https://www.amazon.de/DeLonghi-23-420-S ... eemaschine

Vse to zato, ker praškastih zadev ne ijem -nobenih, Ker to zame ni kufe.
A ni moka bolj praktična? Predvsem manjša, kava pa ravno tako dobra, če ne še boljša. Svoje mašince seveda ne bi mogel nesti v Ameriko in tam mi je ravno moka skoraj dobesedno resila zivljenje.
Default avatar

@BlueRed

Blue Red je napisal/a:
veliko dam na/za dobro kavo je napisal/a:
hja - po sloveniji po hotelskih kompleksih res že strežejo kufe , da si sam pritisneš na knof in se cmari iz praha ( tako kot na Petrolu ali na avtomatih po bolnišnicah in drugih javnih ustanovah). To res ni pravi kufe, žal.

Jaz to zagato rešim tako: prinesem si od doma svoj kufe avtomat, mali profesionalec je od zrna do kave, pa samo 9 kg tehta, pa zrnje kave, ki je preizkušeno, da kava ni kisla in precitrusnih arom - v primeru, da tudi v celi hiši ( hotelu)nimajo spodobne kave, sploh če ne znajo naredit tapravega takratkega epsressa ali pa v okolici kuhajo prežgan kufe, potem laufa naš barista od doma. Meni pomeni dobra kava toliko, kot nekomu dober kozarec žganega, vina, dobra cigareta. Če ni, pa svoje uporabim, da zadovoljim svoje brbončice.

aparatek, ki ga trogam s seboj po Evropi ( vedno prostor v avtu):

https://www.amazon.de/DeLonghi-23-420-S ... eemaschine

Vse to zato, ker praškastih zadev ne ijem -nobenih, Ker to zame ni kufe.
A ni moka bolj praktična? Predvsem manjša, kava pa ravno tako dobra, če ne še boljša. Svoje mašince seveda ne bi mogel nesti v Ameriko in tam mi je ravno moka skoraj dobesedno resila zivljenje.
misliš kafetjera, ala Bialetti? Ja, za izhod v sili je to seveda super rešitev - samo problem je v dolžini iztekanja vroče vode skozi kavo - pri mašinci je to pod pritiskom za espresso nekje 7-15 sekund max, pri moki pa traja kar dve , tri minute -potem so tudi že kisline bolj izločene , pa aroma kave je potem drugačna :) Ja, moka je seveda tudi opcija ko mašine ne morem s seboj nesti, na avjon :)
Default avatar

Zanič kava

kave bi, natakar je napisal/a:
Kave ne pijem nikoli, zato mi je tuje tvoje razmišljanje.

Hotelski zajtrki s 4 zvezdicami pri nas so ponavadi super. Imaš vse, kar želiš, če pa česa ni, ti pa pripravijo. In če že tako omedlevaš, ker nisi dobila šalce kofeta, bi pa stegnila jezik in bi ti skuhali tisto kavo. Še vedno so ustregli takim zoprnim gostom, kot si ti.

Miška/o,narobe si razumel/a. Bom probala še enkrat. Ne maram kave iz praška, ki je pa bila edina na razpolago. Če je tam ni nobene druge, verjetno stegovanje jezika ne pomaga, ker imajo le une nagravžne, ki meni niso k od kave. Kako pa veš ti, srček, da so še vedno ustregli takim zoprnim gostom? Si kdaj to doživel/a? Ja,no, pa,tudi če so, meni niso, ker ustrežejo samo zoprnim. To pa veš iz lastnih izkušenj .Pa saj bo, no, za vse sonce kdaj posije.
Default avatar

Razumem

Zanič kava je napisal/a:
Sem po dolgem çasu malce plavala v enem slovenskem hotelu s štririmi zvezdicami in ugotovila, da ob zajtrku ne dobiš vec tiste dobre stare kave iz ročk ali takih malih loncev, ki zgledajo kot silosi. To so bile okusne kave. Tokrat pa sem morala iz avtomata piti kavoiz praška, fuj. No, saj potem sem raje čaj, ampak sem kofeman. Sicer se mi je zgodilo isto lani v Parizu, pa sem menila, da gre le za nizkocenovno varianto, ke r je bil hotel bolj tako. Zdaj pa še pri nas. No, očitno bo treba pred rezervacijami še to preveriti..
Jaz te pa razumem. To, kar imajo zdaj kar po večini hotelih pri nas, sploh ni za piti. Jaz še espresso težko pijem, če ni res dobro pripravljen (sem pač pristaš turške kave), ampak tile aparati zdaj so pa pod kritiko.
Default avatar

Mačka

O madona, kaj tako cudaskega pa se nisem dozivela, da bi kdo nosil kavni avtomat xxl velikosti s sabo v hotel. Ok, na vikend za 14 dni nespreso masino, ker je majhna, samo tisto veliko skatlo v hotel. Veliko bolj prirocno bi bilo it v bar na en pravi espreso oz karkoli ze pijete. Ce reces se, da tovoris to tudi v hotele v Italijo, moram res rect adijo pamet.
Default avatar

Žogca iz ofsajda

Sama ne pijem turške kave, ampak če je res, kar pišeš (pa nimam razloga, da ti ne bi verjela), se mi pa res zdi nedoumljivo, da v državi, kjer večina ljudi pije turško kavo, te v hotelu ne moreš dobiti.
Default avatar

Tara_S

Jaz jih imam pa v hotelih vedno na sumu, da če mi prinesejo kavo v vrčku, da je proja. Grem že kar preventivno na avtomat.
Default avatar

jožeg

Tara_S je napisal/a:
Jaz jih imam pa v hotelih vedno na sumu, da če mi prinesejo kavo v vrčku, da je proja. Grem že kar preventivno na avtomat.
Se strinjam s tabo. Ker je res dostikrat mešanica prave kave s projo. Doživeto.
Default avatar

pametna podgana

Mačka je napisal/a:
O madona, kaj tako cudaskega pa se nisem dozivela, da bi kdo nosil kavni avtomat xxl velikosti s sabo v hotel. Ok, na vikend za 14 dni nespreso masino, ker je majhna, samo tisto veliko skatlo v hotel. Veliko bolj prirocno bi bilo it v bar na en pravi espreso oz karkoli ze pijete. Ce reces se, da tovoris to tudi v hotele v Italijo, moram res rect adijo pamet.
Hja, ti trogaš morda s seboj kak drug "fetiš" ( naprimer, kot primer: posebno vrsto cigaret, svoj povšter, svojo posebno vrsto hrane, posebno kozmetiko, šampone, gele, ipd ipd ipd), eni pa smo ljubitelji dobrega kufeta in ja, trogamo s seboj tudi mašinco :) Živi in pusti živeti tudi drugim :P
Default avatar

kavoljub

Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Sama ne pijem turške kave, ampak če je res, kar pišeš (pa nimam razloga, da ti ne bi verjela), se mi pa res zdi nedoumljivo, da v državi, kjer večina ljudi pije turško kavo, te v hotelu ne moreš dobiti.

Turška kava je priljubljena pri Balkancih, večinoma tudi slovenskih Balkancih -nismo vsi ljubitelji turške kave, ker nismo po slogu življenja in tradiciji Balkanci ( čeprav smo živeli včasih v bivši balkanski državi, to seveda drži). Osebnone maram turške kave- ker se za moj okus predolgo "praži v džezvi in potem še kuha, da trikrat "kipne. Preveč kisline iz kave se izloči na tak način, to je pa strup za želodec. Čez kavo mora voda iztekat hitro, mad 30-50 sekund.
Osebno zameni boljšega kufeta, kot dober kratek espesso ali pa ristretto iz prave kave, iz nekislih zrn necitrusnih arom, neprežgano praženih, ni. Taka bolj zemeljska, oreščkasta po okusu - zmaga!
Pa potem naredim še cafelate iz tega espressa ali belo kavo, karkoli, samo v osnovi mora bit pa espresso tisti tapravi "ruker", temelj.
Samo pri nas v Sloveniji zelo težko dobiš dobro skuhan espresso, na mejiz Italijo že morda, čez mejo zagotovo. Pri nas ga marsikje ne znajo pravilno skuhat ( podaljšujejo iztek vode, da je še čisto tamala šalčka polna oprane kave, ker pr Slovencu mora vse čez gledat, da je taprava oblina porcija :). v bistu mora bit pa "pljunek" dobrega espresa).

l

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net