Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Po novem v hotelih praškaste kave? Zanič!

Default avatar
Sem po dolgem çasu malce plavala v enem slovenskem hotelu s štririmi zvezdicami in ugotovila, da ob zajtrku ne dobiš vec tiste dobre stare kave iz ročk ali takih malih loncev, ki zgledajo kot silosi. To so bile okusne kave. Tokrat pa sem morala iz avtomata piti kavoiz praška, fuj. No, saj potem sem raje čaj, ampak sem kofeman. Sicer se mi je zgodilo isto lani v Parizu, pa sem menila, da gre le za nizkocenovno varianto, ke r je bil hotel bolj tako. Zdaj pa še pri nas. No, očitno bo treba pred rezervacijami še to preveriti..
Default avatar
Kako ti je lepo!!! Preživela si vikend v toplicah, tebe pa moti kava...in to je tvoj edini problem! Kako ti zavidam!
Default avatar
Po mojih izkušnjah ne boš več v hotelu dobila kave v vrču na mizi. Vse je na aparatih. Bi ti pa v hotelu s 4* morali pri zajtrku po naročilu skuhati pravo kavo. Če le imajo bar, ni problema. Še vedno smo jo dobili.

Me pa blazno moti v kavarnah, naročiš kakav, pa dobiš spenjeno mleko in zraven vrečko Benquicka. Hvala lepa, ne.
Default avatar
Kakoti je napisal/a:

Seveda je bilo fino, saj letos nisem videla morja niti od blizu. Pariz je bil pa že dolgo nazaj. In če sem že sla, bi rada dober kofe, na pa un prašek neskafejev, bljak. No, saj sem sla pol v bar na ekspreso, ampak vseeno.

Zajrtk je bil pa bife, ne po narocilu, tako da sploh ne vem , če obstaja opcija za naročit posebej kavo pri fruštku. No, saj sem preživela, ane.
Default avatar
Tista klasična hotelska kava v tistih ročkah je zakon !! Ne maram hotelov preveč. Če pa grem, mi je zajtrk s tisto kavo nekaj najboljšega....
Default avatar
Kave ne pijem nikoli, zato mi je tuje tvoje razmišljanje.

Hotelski zajtrki s 4 zvezdicami pri nas so ponavadi super. Imaš vse, kar želiš, če pa česa ni, ti pa pripravijo. In če že tako omedlevaš, ker nisi dobila šalce kofeta, bi pa stegnila jezik in bi ti skuhali tisto kavo. Še vedno so ustregli takim zoprnim gostom, kot si ti.
Default avatar
hja - po sloveniji po hotelskih kompleksih res že strežejo kufe , da si sam pritisneš na knof in se cmari iz praha ( tako kot na Petrolu ali na avtomatih po bolnišnicah in drugih javnih ustanovah). To res ni pravi kufe, žal.

Jaz to zagato rešim tako: prinesem si od doma svoj kufe avtomat, mali profesionalec je od zrna do kave, pa samo 9 kg tehta, pa zrnje kave, ki je preizkušeno, da kava ni kisla in precitrusnih arom - v primeru, da tudi v celi hiši ( hotelu)nimajo spodobne kave, sploh če ne znajo naredit tapravega takratkega epsressa ali pa v okolici kuhajo prežgan kufe, potem laufa naš barista od doma. Meni pomeni dobra kava toliko, kot nekomu dober kozarec žganega, vina, dobra cigareta. Če ni, pa svoje uporabim, da zadovoljim svoje brbončice.

aparatek, ki ga trogam s seboj po Evropi ( vedno prostor v avtu):

https://www.amazon.de/DeLonghi-23-420-S ... eemaschine

Vse to zato, ker praškastih zadev ne ijem -nobenih, Ker to zame ni kufe.
Default avatar
kave bi, natakar je napisal/a:
grem stavit, da imaš tudi ti kak svoj "fetiš" pri nastanitvah po hotelih , toplicah, apartmajih, za katerega želiš imet tiptop uslugo - eni smo "skromni" s kufetom, ti pa morda pričakuješ kaj drugega - posesano pod posteljo, ker se plaziš po kolenih in čekiraš, če je vse posesano, pa da so zavese brez madežev, da ni umazanih krvavih flekov od komarjev po stenah, da v posteljah ni kakšnih kocin na rjuhi in da so fuge po kopalnici neplesnive, pa da ni sramnih dlak vseh sort po kotih od prejšnjih gostov, ker je slabo popucano.... Mene to ne moti, samo zanič kufe me pa moti.

No, za nastanitev s 4* človek pričakuje tudi solidno, pravilno skuhan kufe, ne pa neko praškasto nadomestilo - vsaj v tujini so standardi v kategoričnih 4* nastanitvah dandanes taki, da dobiš taprau kufe.
Default avatar
Jaz se sicer strinjam, da tiste instant zadeve niso nobena kava, ampak sem pa prepričana, da naši hotelirji to, da si gost lahko zjutraj naredi ameriško kavo, kapučino, kavo z mlekom, dolgo kavo, kratko kavo,... smatrajo kot velik civilizacijski napredek napram tistim črnim vrčem. Čeprav bi gosti, ki radi pijemo dobro kavo, raje imeli vrč. :)
Default avatar
Sama redno zahajam v terme, na vse konce Slovenije. Tudi, ko gremo poleti na dopust na morje, skoraj vedno izberemo kakšen hotel s 3* ali 4*. Kava za zajtrk iz tistega avtomata mi je dobra, včasih celo zelo dobra. Sama sicer zjutraj za zajtrk doma pijem turško z mlekom, ampak mi je tista v hotelih iz avtomatov čisto OK.

Ali pa samo nisem tako zelo tečna:))
Default avatar
veliko dam na/za dobro kavo je napisal/a:
A ni moka bolj praktična? Predvsem manjša, kava pa ravno tako dobra, če ne še boljša. Svoje mašince seveda ne bi mogel nesti v Ameriko in tam mi je ravno moka skoraj dobesedno resila zivljenje.
Default avatar
Blue Red je napisal/a:
misliš kafetjera, ala Bialetti? Ja, za izhod v sili je to seveda super rešitev - samo problem je v dolžini iztekanja vroče vode skozi kavo - pri mašinci je to pod pritiskom za espresso nekje 7-15 sekund max, pri moki pa traja kar dve , tri minute -potem so tudi že kisline bolj izločene , pa aroma kave je potem drugačna :) Ja, moka je seveda tudi opcija ko mašine ne morem s seboj nesti, na avjon :)
Default avatar
kave bi, natakar je napisal/a:

Miška/o,narobe si razumel/a. Bom probala še enkrat. Ne maram kave iz praška, ki je pa bila edina na razpolago. Če je tam ni nobene druge, verjetno stegovanje jezika ne pomaga, ker imajo le une nagravžne, ki meni niso k od kave. Kako pa veš ti, srček, da so še vedno ustregli takim zoprnim gostom? Si kdaj to doživel/a? Ja,no, pa,tudi če so, meni niso, ker ustrežejo samo zoprnim. To pa veš iz lastnih izkušenj .Pa saj bo, no, za vse sonce kdaj posije.
Default avatar
Zanič kava je napisal/a:
Jaz te pa razumem. To, kar imajo zdaj kar po večini hotelih pri nas, sploh ni za piti. Jaz še espresso težko pijem, če ni res dobro pripravljen (sem pač pristaš turške kave), ampak tile aparati zdaj so pa pod kritiko.
Default avatar
O madona, kaj tako cudaskega pa se nisem dozivela, da bi kdo nosil kavni avtomat xxl velikosti s sabo v hotel. Ok, na vikend za 14 dni nespreso masino, ker je majhna, samo tisto veliko skatlo v hotel. Veliko bolj prirocno bi bilo it v bar na en pravi espreso oz karkoli ze pijete. Ce reces se, da tovoris to tudi v hotele v Italijo, moram res rect adijo pamet.
Default avatar
Sama ne pijem turške kave, ampak če je res, kar pišeš (pa nimam razloga, da ti ne bi verjela), se mi pa res zdi nedoumljivo, da v državi, kjer večina ljudi pije turško kavo, te v hotelu ne moreš dobiti.
Default avatar
Jaz jih imam pa v hotelih vedno na sumu, da če mi prinesejo kavo v vrčku, da je proja. Grem že kar preventivno na avtomat.
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
Se strinjam s tabo. Ker je res dostikrat mešanica prave kave s projo. Doživeto.
Default avatar
Mačka je napisal/a:
Hja, ti trogaš morda s seboj kak drug "fetiš" ( naprimer, kot primer: posebno vrsto cigaret, svoj povšter, svojo posebno vrsto hrane, posebno kozmetiko, šampone, gele, ipd ipd ipd), eni pa smo ljubitelji dobrega kufeta in ja, trogamo s seboj tudi mašinco :) Živi in pusti živeti tudi drugim :P
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:

Turška kava je priljubljena pri Balkancih, večinoma tudi slovenskih Balkancih -nismo vsi ljubitelji turške kave, ker nismo po slogu življenja in tradiciji Balkanci ( čeprav smo živeli včasih v bivši balkanski državi, to seveda drži). Osebnone maram turške kave- ker se za moj okus predolgo "praži v džezvi in potem še kuha, da trikrat "kipne. Preveč kisline iz kave se izloči na tak način, to je pa strup za želodec. Čez kavo mora voda iztekat hitro, mad 30-50 sekund.
Osebno zameni boljšega kufeta, kot dober kratek espesso ali pa ristretto iz prave kave, iz nekislih zrn necitrusnih arom, neprežgano praženih, ni. Taka bolj zemeljska, oreščkasta po okusu - zmaga!
Pa potem naredim še cafelate iz tega espressa ali belo kavo, karkoli, samo v osnovi mora bit pa espresso tisti tapravi "ruker", temelj.
Samo pri nas v Sloveniji zelo težko dobiš dobro skuhan espresso, na mejiz Italijo že morda, čez mejo zagotovo. Pri nas ga marsikje ne znajo pravilno skuhat ( podaljšujejo iztek vode, da je še čisto tamala šalčka polna oprane kave, ker pr Slovencu mora vse čez gledat, da je taprava oblina porcija :). v bistu mora bit pa "pljunek" dobrega espresa).

l

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net