Starševski čvek

Božična večerja z novim partnerjem

Default avatar

Ločena

Pozdravljeni

Prosim za vaša mnenja ker ne vem več kaj naj. Sem ločena in živim s hčerko staro 14 let. Starejša hči živi sama ima 20 let. Ločena sem dve leti, zadnje leto imam novega partnerja. Partner in dekleta se ne razumejo najbolje večinoma se dobivava pri njemu. Doma sem omenila da bo prišel na božično večerjo. Sedaj sta me dekleti napadli da če on pride da njiju ne bo. Ne vem kaj naj storim?

Ali naj bom dobra mama in se odpovem njemu ali kaj bi bi bilo prav?

Hvala za vaša mnenja
Default avatar

Julij Cezar

Ločena je napisal/a:
bodi pametna mama in se sprijazni s tem, da če želiš mir pri hiši ne boste skupaj za večerjo; božič preživi s hčerama naslednji dan pa z novim partnerjem; ne rini z glavo skoz zid ker boš vsem uničila praznike
Default avatar

dve stvari

Kaj pa bivši in božična večerja, so punce vedno pri tebi?
Naj novi partner kuha in naj kuha pri sebi doma.
Default avatar

flexibility wins

24.12. večerjaj s hčerkama, 25.12. pa z novim tipom (ali pa obratno), pa bo volk sit in vse tri koze cele :-))
Default avatar

Vesel oče

Božični večer je DRUŽINSKI PRAZNIK. Takrat se ne obiskuje-mo.

Če živita ločeno to ni noben partner!

In zakaj si se sploh ločila? Si se skregala z belim kruhom in vnašaš prepir v dom!?

Vesel oče
Default avatar

Nmmn

Jaz bi tako rekla, ce ste dovorjene s puncami, da imate skupno bozicno vecerjo, potem jo imejte ve skupaj... potem sta pa dve moznosti ali se s tvojim dobita in gresta na polnocnico in kuhancka skupaj inimaza skupno vecerjo samo vidva na bozicni dan. Ce pa imate obicaj da ste s puncami cel bozicni vecer skupaj tudi za polnocnico, potem bodite cel vecer skupaj ve in bodi s tvojim samo na bozicni dan in si takrat naredita lep praznicni dan sama, vecerjo skupno, pa kaksen sprehod po mestu in kuhancka in kaksen koncert, al pa tud vecerja in samo vajino poezavanje na kavcu ...tako boste imele cas s puncami zase in tudi vidvacsamo za vaju.. imamo sreco, da je tudi se sestindvajseti potem praznik in se da te božične praznike malo raztegniti in se da lazje zorganizirati za vse med vse tri dni... tako predbozicni dan, bozic in se praznicni dan po bozicu, ko je sicer dan samostojnosti.
Default avatar

milomater

ma jjeeebo vas božič ... samo sranje vam prinaša ... boljše bi ti blo, če bi ga vzela kot vsak drug dan ... za večerjo namazan kruh, vsak vzame iz hladilnika, kar si želi
Default avatar

The best

milomater je napisal/a:

Tezko povedati bolje!
Default avatar

Nmmn

Vesel oče je napisal/a:
No to je pa cisto odvisno kako si ti to interpretiras... zame je ta cas lepo, da ljudje niso sami in osamljeni in ko sem se bila doma smo na vecerjo povabili eno gospo druzinsko prijateljico, ki sicer zivi sama, in da ni bila na bozicni vecer sama smo vedno z veseljem v druzino sprejeli njo na vecerjo in skupno vecerno druzenje, potem smo sli skupaj k polnocnicam in jo peljali nazaj domov, kjer nas je ona prijszno pogostila se stredi noci in smo klepetali... lepi spomini so na to... danes vem, da je pri starsih atova sestra, ki sicer zivi zdaj sama in da na bozicni vecer ni sama, je vedno vabljena na bozicni. vecer na vecerjo in ostane do naslednjega dne. Tako da odvisno kako to ti razumes in moliko si tog v tem. Meni pa je lepo ce v druzino sprejmes in povabis nekoga za katerega ves, da bi sicer bil sam, pa cetudi niclan ozje druzine. Mi je to tudi bistvo bozica. Toplina doma in tudi v clo eskih odnosih, da se ljudi ne pusca same osamljene. To mi je pomembnejse sporocilo kot pa kao stroga zrafivija, da je to cas za strogo ozko druzino, ki zivi skupaj.
Default avatar

SRAM TE BODI.

nimaš pravice siliti mladoletnih otrok, da sprejmejo v svoj dom nekega tujega moškega, tvojega novega jebača. Vprašaj center za socialno delo, NIMAŠ pravice siliti otroka, da sprejme v lastnem domu nekega moškega. NIMAŠ te pravice. Center za socialno delo vse pojasni, so prijazni, kar pokliči.
Default avatar

vsak dan božič

Vesel oče je napisal/a:

Božični večer je zame kot vsak drug večer v letu.Ko se mi ne da nikamor in zakaj bi se na ta večer obiskovali, tudi ne vem.
Seveda je partner, tudi če še živita ločeno.Kaj pa je potem? Fant?

In zakaj si se ločil ti?
Si se skregal s potico?


Avtorica, če tvoji hčeri še ne sprejemata novega partnerja, ju ne sili, naj bosta skupaj z njim.Vsaka stvar rabi svoj čas in mora dozoreti.Tudi ta.
Default avatar

Mislim takole

Ločena je napisal/a:
Povej da dečko pride, onidve pa lahko preživita večer s svojim očetom in njegovo tanovo ali pa z babicami. Ne dovoli si, da ti odrasla hči, ki je že odselhena, kreira življenje. Tamlajša pa ima zgornjo izbiro.
Tudi nam niso vedno všeč njihove izbire, pa smo tiho.
Default avatar

it'sme

SRAM TE BODI. je napisal/a:
Dvomim, da je stanovanje last hčerk. Ona ima vso pravico pripeljat v SVOJE stanovanje, kogar želi.
Če je pa to pametno, je pa čisto druga zadeva.

Avtorica, imejte s hčerama svoj večer, s tipom pa kak drug dan svojega, da bo mir.
Default avatar

pa tudi

The best je napisal/a:
pa tudi hčerk ni treba več obremenjevati s temi gnilimi prazniki!
Default avatar

Yo_

Če ga hčerki tako zelo odklanjata, je ena neumna večerja še najmanjši problem.
Ali pač?
Default avatar

ce ga ne marata

Jima ga ne vsiljuj ravno za bozic.
Default avatar

ja in

Ločena je napisal/a:
Zakaj ga pa ne marata?
Default avatar

Tisa_R

Tu ne gre samo za božični večer. Gre za to, kaj ta partner tebi predstavlja in kako si predstavljaš nadaljnje življenje in zvezo z njim. To je tisto, kar bo vplivalo tudi na življenje tvojih hčera, predvsem mlajše.
Če ste božični večer do sedaj vedno praznovali v krogu družine, ti s svojim vabilom sporočaš, da tudi novega partnerja dojemaš kot del svoje družine. Tvoji hčeri ga seveda ne, zato se tudi upirata tej spremembi. Verjetno se tudi bojita, da se bo začelo z božično večerjo, nadaljevalo pa z njegovo vselitvijo k vam. Koliko je njun strah upravičen? Ali sama sploh poznaš odgovor na to vprašanje?
Default avatar

Vesel oče

Postavil sem vpr., zakaj si ločena pa ni bilo odgovora. Zato domnevam, da imati hčerki svojega očeta zelo radi, kar je lepo. A da si ju z ločitvijo zelo prizadela, seveda, to se ne dela. Si bila iskrena do sebe, do moža, do hčerk?

Vedno mi je hudo, ko berem ali slišim - ta in ta se je ločila*. Seveda sledijo problemi.

Hudo mi je, kako grdo pišete o Božiču. Jaz ga spoštujem in to želim tudi vam.

Nekaj čudnega le mora biti na novem partnerju, ki to sploh ni, da ga hčeri odklanjati. Tu je spet na preizkušnji tvoja iskrenost.


Jaz nisem ločen, saj nikoli nisem bil poročen. Ne moreš nekoga prisiliti, da te bo imel rad, če ima rad tvojo "denarnico" ...

Lepo sobotno jutro želim,

Vesel oče

* Pravzaprav za ločitev krivim duhovnika, ki je par pripravljal na Sveti Zakon. Očitno je slabo pripravil, da je prišlo do razveze.


Par pa je kriv sam, če:

- priprave sploh ni bilo

- ni poročil drug drugega pred Božjim služabnikom (vsaj upam, da vam je to jasno, da
zaročenca poročita drug drugega in ne duhovnik, on je le priča ... )

- je kdo od obeh pri pripravi kaj namerno "preslišal"

- je kdo od obeh kaj prikrival

- se ne ravnata po Božjih zapovedih

Da ne pišem o "konzumaciji", kjer ste ženske tisti pasivni člen.
Default avatar

To je družinski hec

Skupinski v državi tudi, ki se obravnava. Kjer se vsi lahko spet združijo, ker ne ljubijo sprememb, kot pravi tudi Oče oz. otroc bodo razumel kot fotr, kot Marijo pa, da je brezmadežna mati, kjer je na koncu le fotr vse na robe storil, tega pa vi, ki nist ene fotr ali marija po cerkvi, delate na tem, da manci in jakobu poveste, da se fotr in mat imata rada, le da ne bosta ždela več v isti bajti. Namesto, krav, teličkov, jajc, naskakovalcev itd.. kr neki. Otroc bojo odšli, ti pa ostaneš. Je vseeno, kako to poveš, lahko tudi čisto slovnično in čistjo jasno. S popotnico, da niso zanemarjeni ali da jih kdo ne bi imel rad. Ker imate problem, da kdo komu reče vsaj, da ga ima rad, še predno zgajsne. Pa to ni moj problem, vprašajte koga.

Ti spodnji, ki veselo razpredaš le v smer, kot da je kriv samo eden ... ker verjetno z odzivom, kako se moraš zahaklati, le bolj potenciraš v negiranje, da se je celo zmožno skregati. Česar ne želiš, če to namerno delaš.