Starševski čvek

Jutri shod pred Pediatrično v podporo Neži

Default avatar
Jutri ob 11.00 se zberemo starši v podporo Neži pred Pediatrično kliniko v Ljubljani! V oporo družini in predvsem željo, da se Neži nujno pomaga. S pozitivnimi mislimi, upanjem in dobrimi željami za njeno čim boljše okrevanje
Vas lahko vse prosimo, da za 24ur spremenite naslovnico in profilno sliko v znak podpore Neži in njeni družini? Hvala, ker vam je mar. Vsi smo lahko Neža jutri...naj se zadeve uredijo, kot je prav.
VABLJENI VSI!!!!! DOVOLJ NAM JE!!!! JUTRI JE NA NJENEM MESTU LAHKO NAŠ OTROK!!!!
Default avatar
Namesto kritiziranja naj se usmerijo pozitivne misli nas vseh. Pred leti je ravno tukaj bila taksna "akcija" za fantka, ki je sedaj ze kar korenjak, takrat se je boril za zivljenje.
Default avatar
Puncki in starsem je popolna, ce bi bila iz lj, bi jutri vsekakor obvezno prisla...jo bom pa tukaj se enkrat izrazila, ker se strinjam da rake tragicne zgodbe in se vec taka ignoranca strokovnjakov z zivljenji bolnikov...to je nekaj najbolj groznega in se ne sme vec dopustiti...
In se ne strinjam z zgoenjim komentarjem, da naj kritike utihnejo, ja na prvem mestu vsi s pozitivno zelimo puncki popolno ozdravitev, samo hkrati pa je potrebno z glasnimi kritikami opozoriti in ustaviti zdravnike pri takem neodgovornem ravnanju odnosu do bolnikov in starsev. Odgovorno in strokovno zdravljenje in pomoc bolniku.in tudi iskrenost v informacijah s strani zdtavnikov je temelj vsega. In zdravniki bi morali to v temelju upostevati in.tako ravnati.
Default avatar
Ne morem si sploh predstavljat, kaj prestajajo starši že od vsega začetka ... da se vsak dan zbudiš s cmokom v grlu in ti je prva misel, kaj je z otrokom.

Želim staršem, da bi se zgodil čudež.
Default avatar
Sem vesela, da je preživela smrt. Sicer bi bili njeni organi že prodani, kar je bil prvotni namen UKC.
Default avatar
Rada bi vedela, katera "zdravnica" jo je zdravila? Samo prvo črko priimka.
Default avatar
Moja podpora je napisal/a:
Jaz tako cinična ne želim biti, vseeno pa ... V zapisu, ki sem ga pravkar prebrala in v katerem zdravniki razlagajo, da Neži ni pomoči in zakaj ji ni pomoči ... Nekako mi ni dano razumeti, kako je otrok hospitaliziran zaradi slabega počutja, naenkrat prepeljan v Ljubljano zaradi srčnega popuščanja in potem kar naenkrat čaka na presaditev srca. Nisem zdravnik, ampak srčno popuščanje ne nastane od danes do jutri, sploh pa ne takšno, ki zahteva presaditev srca. Je nekdo tukaj čakal, čakal, čakal, dokler ni bilo prepozno?

Prijateljičin vnuk se je rodil s hudo srčno napako. Seveda so najprej čakali, da malo zraste, da bi srček bil malo večji. Potem se je pa videlo, da veliko ne mogli čakati, ker so šle stvari že zelo narobe, ampak oni so še vedno čakali, debatirali o tem, ali ga bo nekdo prišel operirat v Ljubljano, ali pa bodo njega peljali v Prago ali Munchen. In ko so se menili, je otrok že padal v neke šoke (mogoče je izraz nepravilen), bil že popolnoma otečen, modrikast in pristal na morfiju. Da so ga potem čez noč v tistemu famoznemu falconu tako na morfiju prepeljali v Prago, kjer je bil istega dne operiran. In kjer kirurg ni mogel verjeti, da so tako dolgo čakali. Bi kmalu bilo prepozno.

Jaz sem pripravljena verjeti, da deklici ni pomoči, če je res prišlo do tako hudih nevroloških poškodb, ampak nisem pa pripravljena verjeti, da oni tukaj niso nekaj zelooo hudo zamočili.
Default avatar
Mene je zbodlo nekaj drugega:

Mama te punčke pravi, da je prišla Neža v Lj v dokaj dobrem stanju (glede na okoliščine), skratka, bila je živahna, pri zavesti... kar kažejo tudi slike.

Po drugi strani pa izjava:
Predstojnik KO za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Ivan Vidmar je po poročanju POP TV povedal, da je bilo dekličino stanje ob prihodu v UKC Ljubljana tako kritično, da so jo tudi oživljali. Njena pljuča in srce umetno so ohranjali do presaditve. Pričakovali so, da bo umrla, vendar so se zmotili. Po hudi možganski kapi pa deklica pogojev za presaditev srca ni več izpolnjevala.

Kaj zdaj???

Je bila Neža ob prihodu napol mrtva ali je sedela v posteljici in se igrala???

W-T-F?!
Default avatar
Pošiljam misli podpore mali Neži in njenim staršem!
Upam, da se bo v zdravstvu stanje čimprej premaknilo na bolje, da bomo zdravnikom lahko spet zaupali!
Default avatar
Neža, želimo ti, da okrevaš, tvoji družini pa veliko moči in optimizma pri tem! Srečno, mala srčica!
Default avatar
a se delajo norca?! je napisal/a:
V medijih sem videla sliko, kjer ob prihodu v bolnišnico sedi na posteljo...Kdo bi še verjel tem bogovom v belem? Očitno je stanje na otroški kirurgiji neverending story:

https://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=mv8 ... ja&start=0
Default avatar
Vsa podpora tudi z moje strani. Držite se.
Default avatar
Podpora tudi z moje strani za mlado družinico.
Default avatar
Človek res ne more verjet, koliko zdravnikov kirurgov/nevrologov/pediatrov je tukaj na forumu!
Ki vse vedo o medicini, operacijah, srčnem popuščanju, postavljajo diagnoze, se brigajo za druge, so firbčni in obenem se naslajajo nad tujo nesrečo.
Neža ne bo imela ( če bo preživela) nikoli normalnega življenja, vedno bo bolj rastlina kot človek. To želite njenim staršem - 24 urno skrb za deklico! In zdaj boste nekateri stali na cesti in vpili - ?????
Default avatar
sami dohtarji je napisal/a:
in zaradi koga trpi zdravstvene posledice - zaradi neodgovornih dohtarjev. Da te ni sram take pisati... in ja take izgovore medle dajejo tudi dohtarji, ko se izgovarjajo kao na nepoznavanje drugih ipd. in to izkoriščajo tuidi ko delajo napake in ko je pacient v podrejenem položaju in namenoma delajo napake zaradi lastnih koristi zraven tudi pa tupijo saj nisi strokovnjak nič ne veš... to je izraba položaja a veš in izkoriščanje odvisnega položaja bolnika. Pa četudi nismo strokovnjaki, osnovne stvari pač so nekako tudi logične in ti ni treba biti strokovnjak,da vidiš kadar lažejo ali delajo narobe zavajajo, napačno in neodgovorno zdravijo bolnika.
Zdravnikov dolžnost je uporabiti svojo strokovnost za iskreno in pravilno in odgovorno pomoč bolniku, ter inskrenon in pošteno tudi obveščanje o njegovem stanju, potrebnih zdravljenih, o katerih odloča bolnik sam - in ne zdravniki, ne pa povzročanje škode.
Default avatar
sami dohtarji je napisal/a:
Na podlagi česa si postavil/a to diagnozo?
Default avatar
UKCLj nima srca! je napisal/a:
Zakaj bi zivahnega in zdravega peljali na urgenco?
Moj moz se je krasno pocutil, nobenih zdravstvenih tezav. En vecer je tezko dihal in sva sla na urgenco. Sam ne bi sel, sem jaz vztrajala, ravno zato, ker je drugace zdrav in to ni bilo zanj normalno stanje. Na urgenci sva tistih 6 ur normalno presedela, takoj so mu dali inhalacije in pocutil se je odlicno, je hotel kar domov. No, potem so ga pa poklicali, izvidi katastrofalni, hudo popuscanje srca, huda infekcija srcne misice, srce je delalo le se 6%, skratka v nekaj urah je od cilega in zdravega moskega pristal na aparatih in se je boril za zivljenje.
Zelim povedat, da tak preobrat ni nic nenavadnega.

Druga stvar je, da si vsak stars zeli zivega otroka in ima veliko upanje, dokler otrok diha! Starsi te deklice niso zdravniki in delujejo custveno, kar je povsem normalno in razumljivo.
Koliko je pa to realno ali ne, nihce od nas ne ve, ker nismo ne zdravniki, niti nimamo vpogleda v dejansko zdravstveno stanje in izvide deklice.

Pri vsem skupaj mene osebno moti le birokracija in to odlasanje s konzilijem in posvetovanjem. Mislim, da je v takih primerih potrebno delovati takoj, ne pa da se po nekaj dni ali celo teden, 10 dni ne morejo specialisti sestati in resevati primer.

Bog ne daj nobenemu starsu kaj takega!
Si zelim, da se zgodi cudez nad cudezi in da deklica popolnoma okreva. Mislim, da si vsak stars zasluzi tak cudez.
Default avatar
diagnostik? je napisal/a:
To so bile besede nevrologa. Si mislim, da na podlagi tega.
Default avatar
kaj je s tabo? je napisal/a:
Slovenski zdravniki bodo morali predvsem začeti brzdati svoj ego. Čeprav si mogoče domišljajo, da so nekaj več, v resnici niso, so le strokovnjaki za svoje področje, tako kot je veliko ljudi. Morali se bodo naučiti drugače komunicirati z bolniki, drugače razmišljati in predvsem kdaj tudi priznati, da je njihovo znanje izčrpano.

Zakaj ne bi dovolili, da deklico pride pregledat strokovnjak po izbiri staršev? Koliko lahko to stane? Verjetno staršem cena ne bi bila previsoka, če bi bil kdo pripravljen to narediti. Jaz razumem njihovo nezaupanje. Tudi, če imajo zdravniki glede Neže prav (in bojim se, da imajo), je bil očitno ves odnos tak, da starši ne vedo več, kaj naj si mislijo. To, da odnos ni bil primeren, zlahka verjamem, veliko lažje kot to, da niso delali strokovno. Imam namreč to izkušnjo - ko ti dopovedujejo, da imaš visok pritisk, čeprav ga nimaš. Imel si ga, ker je bilo celo telo v agoniji. In ti tudi potem, ko je konec te agonije, dopovedujejo, da si imel že prej visok pritisk, samo da tega nisi vedel, čeprav si bil vsako leto na preventivnem pregledu, kjer so ti izmerili normalen pritisk. In ti vsilijo tablete za visok pritisk. Ki ti pritisk tako znižajo, da si na robu omedlevice ... Preprosto zato, ker ne verjamejo ne tebi, ne tistim zdravnikom, ki so te obravnavali prej, ampak samo sebi in svojemu egu. To je bilo v Sloveniji.
V tujini, kjer sem nekaj časa živela, mi je specialist rekel: glejte, jaz sem zagovornik te metode, pojdite še h kolegu, ki je zagovornik druge metode, in se potem sami odločite. Nobenega forsiranja, nobenega ega, nobene vzvišenosti. Samo priznanje, da morda pa kdo drug ve nekaj, česar on ne ve. To je vsa skrivnost.
Default avatar
Kaj se dogaja s slovenskimi dohtarji!??! Niso zadovoljni z kešem, hočejo še?! In še?!