Forum.Over.Net

Starševski čvek

50€

Default avatar

Kako

Sem zaposlena za 5.stopnjo, 23 let delovne dobe. Plača 650€.
Ko pokrijem vse stroške mi ostane za življenje od 40 do 50€ mesečno za 2 osebi. V skrinji je hrane vedno manj.
Imam kredit za stanovanje, saj je isto, prej sem plačevala pa najemnino, nekje moraš biti.
Na obroke imam zavarovanje za avto, ki je star 11 let. Na obroke imam za pralni stroj.
Denarja za zimsko opremo za na avto ga nimam.
Nimam vrta.
Mi lahko kdo razloži, kako naj preživim vsak mesec z maksimalno 50€? Kje je kurjava, kje so obleke, kaj naj, če se kaj zlomi, kot se mi je pralni stroj.
Delam, a nimam.
Default avatar

Žalostno je

Žalostno da ljudje, ki delajo, nimajo.
Poskušaj čimprej najti kaj dodatnega, vsaj za v trgovino. Karkoli. Verjamem, da je hudo. Vse dobro ti želim.
Default avatar

treba je.

Treba se je organizirati in upreti. Z vso silo. V zdravstvu, pri javnih naročilih, Teš 6, bankah, Javnih službah, gradnji cestne in železniške infrastrukture, svetovalnih pogodbah za komunalo, in tako dalje, in tako dalje odtekajo v davčne oaze in na račune posameznikov stotine milijonov evrov.
Zakaj ?
Ker lahko.
Ker ste pripravljeni garati za denar, ki ne zadostuje za preživetje.
Ker sklonjenih glav vse prenašate.
Nekateri pa ne vedo več kam z denarjem. Vašim denarjem, ki vam ga neprestano kradejo.
Kje so upori ? Popolne stavke, pogromi ?

Za sužnje je bilo bolje poskrbljeno !!!
Default avatar

Barca

Kdo je druga oseba? Otrok,'partner?
Default avatar

Mogoče

Bi si še kakšno dodatno delo poiskala. Spravljanje,ččiščenje,peglanje..... po par ur na dan. Jaz sem v službi po 12 ur na dan in nekako speljem.
Default avatar

odg.za 50 evrov

Nima veze Barca s kom si deli stroške ,gospodinjstvo! Tebi itak ni jasno kako preživeti s tem denarjem,saj si primadona v javni upravi kolikor sem zasledila..pa o našparanem za življenje do enega leta če ostane kdo brez službe? Ne mi rečt..

Problem je naslednji.Ko se je 2008 začela kriza so namontirali minimalce.Te so delila podjetja,ki imajo in ki ne...Danes ko ni krize več-je minimalec za navadnega človeka ostal,javni uslužbenci si že višajo dohodke "ker krize ni več".Torej,minimalci bodo še pa vedno ostali? Ja ,do kdaj pa? Do naslednje krize?
Default avatar

Sem zaposlena za 5.stopnjo

Kako je napisal/a:
Ti pa res nimaš izobrazbe. Ali so ti pa podarili ocene.
Default avatar

Sem zaposlena za 5.stopnjo

odg.za 50 evrov je napisal/a:
:) Barca pa res ne zna preživeti.
Default avatar

okroglina

Priporočam ti, da greš v Murglje pa naj ti un da kej!
Default avatar

bibalezebib

Zakaj toliko posojil, če ni denarja? Razumem za stanovanje, to je kot najemnina, če sta dva, recimo z otrokom, kje je preživnina, otroški dodatek.......
Stroške zmanjšati na minimum, mobiji za nujno silo sicer naj vas kličejo drugi, ........
Gledam nemško oddajo - VEN IZ DOLGOV-, ko ekspert uči kako se da zmanjšati stroške, marsikomu pade tema na oči, a drugače ne gre. Vse je v stroških, ki jih je potrebno zreducirati, kupovati najnujnejše, da ostane več za hrano, ki jo je potrebno kuhati, kar ni tako drago, kot kupovati razna gotova jela, ki ne nasitijo a stanjšajo denarnico.
Default avatar

Sem zaposlena za 5.stopnjo

odg.za 50 evrov je napisal/a:
Kdaj je pa bila kriza v Sloveniji? Naj ugibam? Od 2004 - 2008, ane? Zdaj se pa cedita med in mleko. Hvala bogu za specialno vlado. Hvala bogu oz. volilcem.
Default avatar

Žogca iz ofsajda

bibalezebib je napisal/a:
Ekspert s plačo najmanj 5000 evrov uči tiste, ki za kruh nimajo? Po navadi je tako. Če ženski po plačanih računih za hrano (in vse drugo) ostane 50 evrov, potem je debatiranje o tem, ali je gotova ali negotova jela, brezpredmetno. Ona nima za hrano, pika.
Default avatar

ALbatros

Kako je napisal/a:

Gledam v našem bloku ene, ki so prišli iz "amerškega dela Srbije". Sociala s šajtergo!
Pojdi s samokolnico na center za razdeljevanje hrane. Kolikor to vidim, ni problemov s hrano.

kaj te še muči?
seks?
Default avatar

Jaz mislim, da ...

bibalezebib je napisal/a:
V Nemčiji se ni tak problem izkopati iz dolgov. Tam je osnovna hrana v primerjavi z minimalno plačo zelo poceni, ves ostali "luksuz" pa zelo drag. V takem okolju ni problem spraviti stroške na minimum in ostati živ.
Pri nas pa je že osnovna hrana v primerjavi z minimalno plačo draga, oziroma je minimalna plača tako nizka, da še za osnovne stroške ni. Žalostno, da nekdo, ki dela, ne more niti dostojno živeti.

Avtorica, premalo si napisala, da bi ti lahko kaj svetovali.
Če avto rabiš za prevoz na delo, razmisli o opcijah, da bi se vozila še s kom in si delila stroške, ali pa vožnjo z avtom zamenjala za javni prevoz, če je ta sploh cenejši. Brez avta lahko mesečno prišparaš 50-100 € (vštet nakup avta, letne dajatve za registracijo in zavarovanje ter manjša popravila, servis).
Tudi telefon je lahko cenejši, če ga nimaš na naročnino, in če kličeš samo v nujnih primerih. Imej ga samo, da te lahko drugi kličejo in da lahko pošlješ kak sms.
Drugo mi zdaj ne pade na pamet, ampak zagotovo je še kakšen način, kako zmanjšati stroške, da ti ostane za kaj drugega nujnega.

Kaj pa enkratna denarna pomoč, ki jo dobiš na CSD-ju? Si zaprosila zanjo? Ne vem točno, kako je s tem, ampak menda pripada 1x ali 2x na leto tistim z nizkimi dohodki. Gledajo pa dohodke cele družine in število družinskih članov, da izračunajo, koliko dohodka pade na člana. To je potem merilo, ali ti pripada enkratna denarna pomoč ali ne.
Default avatar

ne štima

Avtorica nekaj pri tebi ne štima, kajti stanovanjskega kredita pri plači 650 €, kot pišeš, ne moreš dobiti, saj ti po odtegljaju za kredit mora ostati 600 € plače.
Default avatar

PismoRosno

odg.za 50 evrov je napisal/a:
Vprasanje je cisto na mestu. Ce je drugi clan otrok, je tu se otroski dodatek ali stipendija in morala bi biti tudi prezivnina ali pokojnina, ker sam od sebe ta otrok ni nastal. Ce je drugi clan odrasla oseba, pa mogoce lahko tudi kaj doprinese k druzinskemu proracunu.
Default avatar

Barca

odg.za 50 evrov je napisal/a:
Se posteno motis, nimam niti dneva delovne dobe v javni upravi, ceprav nekateri veselo pisejo tule to (pa ceprav sem ze x-krat napisala, da nisem zaposlena v JU).

In kot pravi Pismo rosno, je pomembno, kdo je druga oseba.

Kake pa so place, kaj se dogaja pri zasebnikih, pa dobro vem. In vem tudi, kako je se kaj poceti poleg place, prakticiram tocno to, se popoldanski s.p.
Default avatar

štima, štima

Včasih si dobil kredit, če si imel plače če 400 evrov- še par let nazaj je bilo tako. Lahko, da je vmes avtorica izgubila službo in je zdaj v drugi.
Default avatar

Kako

50€ mi ostane za preživetje, ko poplačam vse stvari. Zakaj krediti, ker zavarovanje za avto nisem mogla plačati naenkrat, sem vzela na obroke. Avto moram imeti za službo. Pralnega stroja nisem mogla kupiti na enkrat, ampak na obroke. Kredit stanovanjski so gledali na priliv torej tudi potne stroške, morala sem se zavarovati, ker če ne kredita nebi dobila. Potne stroške dobim pa toliko, da pokrijem bencin, ker delam v JU in so nam potne stroške znižali za polovico. Nimam avtobusa do službe. Enostavno mi ostane okoli 50€ na mesec. Z menoj živi hčer, ki ne najde službe. Socialna ji ne pripada, ker imam jaz kao dovolj. Delo poleg ne najdem.

Sem zaposlena za 5. stopnjo to sem mislila, da opravljam delo, kjer so zahtevali 5. stopnjo izobrazbe.
Default avatar

no-ja

Kako je napisal/a:
No, tole pa definitivno ni res. Tvoja hčerka je očitno polnoletna in se ne šola več, kar pomeni, da je ti nisi dolžna preživljati in se torej tvoj dohodek niti pod razno ne upošteva v celoti, temveč le v nekem procentu. Moja prijateljica, ki ima kar nekaj večjo plačo od tvoje, z lastnim stanovanjem in svojim avtom, mlajšim kot je tvoj, je bila v podobni situaciji. Sin po zaključenem študiju ni dobil službe, je bil prijavljen na Zavodu in je prejemal denarno socialno pomoč. Ne polno, ampak nekaj zmanjšano (takrat je bilo okoli 180,00 EUR). Je bilo pa to kakšno leto, leto in pol nazaj.