Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako speči krompir v pečici, da

Kako speči krompir v pečici, da

ne bo masten? Običajno naredim to jed takole. Krompir najprej nekoliko pohuham, nato pa dam v pečico peči na olje. Ker olja res ne more biti zelo malo, je ta ta krompir zelo masten. Prosim za nasvet. Kako vi pečete krompir, da ni masten?

Brez olja. A ni to logično?

Narežem surov krompir v skledo, posolim, nalijem v dlan samo 2 žlici olja, dobro premešam krompir in razporedim po peki papirju.

Krompirjeve krhlje zložiš na peki papir, zraven ne daš nič olja.

Tako kot je nekdo zgoraj opisal – narežem na željene rezine, kocke, karkoli – v skledi zmešam z žlico olja (ali dve) in dam na peki papir.
Drugače pa naprava za pečenje od Tefala naredi božanski krompir z minimalno olja.
Pa dober tek 🙂

Jaz sem v Leclercu kupila pekač za 20 eur (ni teflon, nekaj drugega) in je super. Nič se ne prime, olja dam čisto malo, krompir krasno pečen.

Iz vec kot 10letnih izkusenj: dobra teflonska malce globja, vok stil posoda s pokrovom odlicno hrustljavo spece tako mladi, kot starejsi olupljeni nakockani krompir. Ampak takole:

Narezan krompir je treba najprej osusit( s papirnato brisaco), premesati s samo max 2 zlicama olja, ga pokriti in tako peci cca pol ure na vecjem ognju(da se podusi v lastni vodi, ki izpari in hrati zapeka na hrustljavo), nato pa se dokoncno zapece. Pecica dostikrat prevec zasusi in zmanjka pare, da se krompir pravilno skuha kljub pecenju. Zato metoda pokrova in najprej peke pod pokrovom……

New Report

Close