Forum.Over.Net

Starševski čvek

Relativno: lepim ženskam je v življenju laže

Default avatar

menda tudi lepa

Opazila sem temo o tem, kako je lepim ženskam po eni strani lažje, po drugi strani pa težje, saj so mnogi žleht do njih. Sama pa menim, da tudi tukaj zadeve niso črno-bele in da je mnoge splošne teze potrebno dopolniti, relativizirati. Res pa je, da se od nekdaj bolje razumem z moškimi, ženske so do mene na začezku zelo zadržane, moja najboljša prijateljica, ženska zaupnica, pa je biseksualka.

Sama se nikoli nisem pretirano ubadala z videzom in gledanjem v ogledalo, pravzaprav sem bila kot otrok buhteljček, na osnovnošolskih slikah sem najdebelejša od deklet, s polnimi lici in gnezdom na glavi. V srednji šoli sem skoraj čez noč dobila postavo "vitke" peščene ure, dolgimi nogami glede na višino (tega se sploh ne bi zavedala, če ne bi poslušala komplimentov prodajalk in drugih). Sicer še vedno z gnezdom na glavi. Da pa ne bi preveč hvalila same sebe, sicer košarico B, ampak v splošnem naj bi bila moja postava lepa. Vsaj tako mi govorijo moški in tudi ženske.

Bolj kot sem se bližala 20-im, bolj mi je bila narava naklonjena. Nekoč zelo polna lička so uplahnila in na mojem obrazu so izstopile zelo izrazite, svetle oči, ter lepe ustnice. Obraz se mi je precej spremenil - na bolje, deloma tudi zaradi pričeske, saj sem se naučila svoje suhe lase negovati in dobili so povsem drugo podobo. Do tega ne bi prišla, če ne bi dnevno poslušala komplimentov ljudi, tako žensk (predvsem starejših ali precej mlajših, ker vrstnice so bile z izjemo lezbijk in biseksualk precej nezaupljive, zadržane do mene). Kožo sem imela od nekdaj lepo, sijočo.

Moja opažanja (da razbijem mite):
- Kot lepa ženska zagotovo pri večini žensk potegneš kratko (sama sem iskala službo v stroki, kjer prednjačijo ženske, in zagotovo ni lahko). Strinjam se s tem, da se moramo ženske v splošnem veliko bolj dokazovati, a lepe ženske pred ženskami pa še bolj.
- Kot lepa ženska nimaš v strokah, ki nimajo veze z lepoto (izjema so kelnarjenje, hostese in drugo), nobenih prednosti pri moških. Večina moških je navadnih uslužbencev in nimajo nobenega vpliva na to, koga bodo zaposlili. Tisti, ki pa lahko (so)odločajo, pa so večini že tako navajeni, da jim vse prinesejo na pladnju (tudi lepe ženske), prenavoljeni, razvajeni, da jih še ena lepa sodelavka ne gane. Če že kaj preferirajo, so to ženske, od katerih si obetajo, lepo povedano: spolne koristi - to pa največkrat niso nadpovrečno lepe, temveč popolnoma povprečne ali povrečne ženske. Lepe ženske imamo možnost izbire, vsakodnevno poslušamo komplimente, medtem ko so povprečne navajene zbujat pozornost - tudi pri moških.
- Drugim ženskam se moraš veliko bolj dokazovati, pa ne mislim le službeno. Ko te spoznajo in dobijo zaupanje vate, pa te šele začnejo spoštovati kot osebo, z vsemi tvojimi vrlinami in šibkostmi vred. Šele takrat vidijo v tebi osebo, ki se ravno tako trudi v življenju, premaguje ovire, ki ji lahko zaupajo, se zjočejo, smejejo in ti zaupajo, da jim ne boš speljala fanta.
Default avatar

ni vse samo izgled.

človek je lahko manj lep, če pa ima TISTO NEKAJ v svojem značaju, kar je RES PRIJAZNO, RES USPEŠNO, RES DOBRO, je zmagovalec, zmagovalka.
Default avatar

matjazko

menda tudi lepa je napisal/a:
Mogoče se je samo tvoja samopodoba izboljšala, ker ženska pri 20-tih, lepotno 'precejana' skozi moške oči, jih je večina atraktivnih - vsaka je po svoje lepa (v podrobnosti se moški ne spuščajo, jih ne opazijo - negovanost las, koža itd.), razen če jo 'točkujejo' oz. sodijo druge ženske, še posebej starejše in (partnersko) nezadovoljne, še vedno iščoče zunanjo subtilno potrditev moških (pogledi), zato so zaradi zavisti pogosto neizprosno stroge pri ocenjevanju mladostniške lepote, ker ta pri njih počasi usiha.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar

jOOOJ

Koot da mi mene opisala, še zdaj pri 35 letih dobivam od skavtov na manekenke ponudbe.
Default avatar

Popay

Ma ja, avtorica, mi tukaj na Mon-u imamo ene par lepotic, katerim si težko enakovredna, ne ti nam nakladat. Ena od njih je Bonica Meluci, recimo, ......zdej se na kanalu A, njena dvojnica Monica Beluci, podi po đungli z Bruce Willsom.
Umazana od bežanja, preznojena, ful zaskrbljena pa še vedno lepa,...... kot v filmu, hehe.
Default avatar

Mojpogled

Moj pogled z druge strani. Namrec od mene, ki nisem lepotica. Moje mnenje bompovedala glede odnosa moško ženska, ne glede služb. Lepim ali luštnim ženskam je lažje dobiti fanta ali moža, veliko truda tu ni potrebno. Če je ženska plehka, kljub temu lahko dobi takega ali pa pametnega, odvisno pač. Koliko je ta zveza uspešna na dolgi rok, je drugo vprašanje.

Tole o,lepih sem se spraševala večkrat zadnje case, ko gledam eno znanko, ki je bila zelo luštna, danes , ima blizu 50, pa je debela in zgubana, pač leta. Ima pa moža snoba, ki je pred leti grde in debele dajal v slab koš, danes pa ima, kar ima. Zakon je sicer ziheraški, ampak menim, da se ne počuti dobro, on namreč. No, sama pa nikoli lepa, debelušna in brez smisla za oblačenje. No, potem me pa zahaklal en, se poročiva in sva 20 let uspešna v zakonu. In kmalu po poroki in rojstvu sem se spremenila, vizuelno. Suha, zaradi službe sme si lahko privoscila kvalitetne obleke in predvsem spremenila stil. In od takrat sem vrdno deležna nekih pogledov in opazk, pozitivnih seveda, ki jih nikoli prej ni bilo. Pa sem povprečnega obraza, vendar sproscenost in urejenost sta tista, kimprivlačita. Tako , da v reali ne bi tekla, da je lepim ženskam lažje. Preveč je drugih dejavnikov
Default avatar

moje skromno mnenje

Lepota je relativna stvar.
Lepota je minljiva.
Res pomembna pa je karizma.
Ki jo človek ima ali pa nima.
The end.
Default avatar

Res je

moje skromno mnenje je napisal/a:
Absolutno drži. Pomembna je energija, ki jo oddajaš.
Default avatar

Primož

To pa popolnoma ne drži, problem je smao v tem, da ne veš kakšne težave imajo. Vse je sama plod tvoje domišljije. Človek pač vedno išče tisto kar nima, jaz delam z ljudmi in ko bi vi vedeli, kakšne težave imajo lepi ljudje, pa bogati, pa pametni...če menite, da oni nimajo težav, potem živite na drugem planetu, smao nikakor si ne morete zamisliti, da bi bili oni v problemih, ki bi bili manjši od vaših. Človek pač vidi svet, skozi svoje oči in lastne izkušnje, prepričan je, da če bi bil drugačen ali če bi imel, da pa bi s tem rešil svoje težave, ampak žal še niste bili tam, niti se ne pogovarjate z ljudmi, ki so že tam. Tako da edino kar veste, je vaša lastna izkušnja, ki velja izključno in smao za vas.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

lepotica in stres

Poznam lepotico in res ji ni lahko. Sami problemi...

Dva tedna nazaj je bila v Milanu (shopping) in se ji je odlomila peta na novih salonarjih. Šok.

Potem je bila na eni poslovni zabavi, kjer ji je odpadel umeten noht. Strašno!

Pa je šla na zmenek s princem na belem konju (bel športni avto za 90.000 €) pa revca ni opazila, da ima rdečo šminko na zobeh. Jo je potem ta princ opomnil. Veste kakšno ponižanje je to bilo zanjo? Ne, ne veste.

Da ne omenjam, ko smo bile štiri prijateljice skupaj v gledališču in se ji je med odmorom, strgala nitka na finih črnih svilenih nogavicah. Stres na kubik.

V glavnem ni ji lahko.
Default avatar

lepaka

moje skromno mnenje je napisal/a:
se vedno tolažijo manj lepe..karizma je skupek toliko vsega, da je res neprivlačne ženske skoraj ne morejo imet..ker prvo je zadovoljtvo globoko v sebi..pristno zadovoljstvo, (tudi) z svojim izgledom.
Default avatar

Primož

lepotica in stres je napisal/a:
A potem mislite da se je Robim Wiliams ubil, ker ni bil lep?

KAj pa tale punca, ki je zaradi lepote na hitro zaslovela?
http://style.over.net/pretresljiva-zgod ... -agencije/

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

tarči

lepotica in stres je napisal/a:
Ta bi imela probleme tudi če bi bila grda.
Default avatar

Lepa nelepa

Lepa ženska se z lahkoto pogrša, grda pa se ne more polepšai. Spadam v kategorijo prvih in sem zaradi preboja v svetu nevoščljivih žensk žrtvovala barvo svojih dolgih las. Na ta način sem dosegla svoje, pa še stestirala sem nov izgled.
Default avatar

povprečnicaxy

Mislim, da se eni predvsem preveč obremenjujete z drugimi. Jaz sem sicer povprečnega videza, ampak če se uredim, zgledam kar ok. Pa v službi ali razgovorih nikoli nisem opazila metanja polen pod noge ali zavistnih (starejših) žensk. Zdi se mi, da jih večina tam pač samo komaj čaka, da oddelajo svoje in gredo domov, kje se jim da še ubadat z lepimi-nelepimi sodelavkami. Če že, se polena pod noge največkrat dobi od moških. Gre pa to tako, da te vabi na sex, ga zavrneš, potem pa rata cela štala in začne se pritlehno podtikanje. Od žensk česa takega še nisem doživela in niti nisem videla pri drugih, je pa res, da ne flirtam z njihovimi fanti oz. možmi.