Starševski čvek

Zaplet na maratonu: vodilni za policisti v napačno ulico

Default avatar
Zmagovalec ljubljanskega maratona je Kenijec Laban Mutai (2:09:16), ki pa mu ni uspelo postaviti novega rekorda proge.

Mutai je bil za nekaj sekund hitrejši od rojakov Philipa Sanga Kimutaia (2:09:19) in Levija Omarija Mateba (2:09:37). A prava drama se je zgodila nekje na 38. kilometru, ko je vodilna skupina skrenila iz trase in sledila policijskemu avtu in televizijski ekipi, tako je pretekla približno 600 metrov več, kar je v cilju povzročilo precej razburjenja.

Predstavnik organizatorjev Andrej Razdrih je za Val 202 razložil: "Zgodila se je neprijetna situacija. Policijski avto in avto s televizijsko kamero sta zavila v napačno ulico. Prvi trije tekači so tekli za njimi in zavili narobe. Ocenjujemo, da so pretekli 500 ali 600 metrov preveč. Imeli bi zelo dober rekord. Zelo nam je žal, zdaj z njihovimi menedžerji rešujemo težavo. Uradno izidov ne moremo spremeniti. Najbrž bomo naredili ustrezne kompenzacije."

Denarna nadomestila za oškodovane tekmovalce
"Ko smo trije na 38. kilometru sami merili čas, je ta za vodilno trojico, ki se je odcepila pri Žalah, obetal končni izid okrog 2:07,30, torej rekord proge. Zadnje tri kilometre potem nisem bil več s tekači, ko se je zgodil zaplet. Povedali so mi, da je med 39. in 40. kilometrom policijsko vozilo pred vodilno skupino zavilo ulico prej, kot je bila začrtana trasa. Sledila mu je vodilna skupina tekačev kot večinoma na trasi. Avto z uradno merilno uro pa je bil šele za njimi in za njo so šli ostali tekači. Tako je vodilna skupina izgubila vso prednost, priložnost za precej boljše čase ter tudi možnost za zmago, ki prinaša 20.000 evrov," je zaplet opisal Gabrijel Ambrožič, ki je v organizacijskem odboru mitinga zadolžen za tuje vrhunske tekače. Ambrožič je dodal, da so po sestanku tekmovalne žirije uradni izidi obveljali, "tekmovalci, ki so bili oškodovani, pa bodo dobili določena denarna nadomestila".
Default avatar
Nekaj normalnega za Slovenijo. Mutni posli!
Default avatar
Ni opravičila za te policiste. Mislim da če se v Lj. ''izgubiš'' imaš vzrok. Mislim da če dve uri ''nisi zbran'' v službi imaš tudi vzrok.
Mislim, da je varnost šepala. Pri nas se je kar nekaj biciklistov brez številk v civilni obleki peljalo tekmovalcem naproti. Ena gospa je hodila po trasi in klepetala s svojim možičkom ki je šel po pločniku- seveda v nasprotni smeri teka. Dva biciklista sta spremljala svoje tekmovalca.

Navijali smo in ploskali, tudi raglje so pele. Lepo je bilo, prav uživala sem. Hvala tekmovalcem. Se vidimo spet drugo leto.
Default avatar
tekači - izmečki človeštva, ki nam kradejo ceste in ulice
Default avatar
Normalno, da je varnost šepala po vsej verjetnosti je bil prisoten Sintal. Tudi policija ni nič boljša, cela Ljubljana je ena sama šlamparija.Nije žvaka za seljaka!
Default avatar
Tipični simptom nesposobnosti organizatorjev, ki so se projekta lotili po načelu "lako ćemo". Ne samo ta zaplet, začne se že s tem, da so kot favorite plačali neke tretjerazredne pol "profesionalne" tekače, ki se jim ni zdelo vredno niti naštudirati trase. V resnih firmah bi dodatne stroške (kompenzacija nagrad za oškodovane) pokrili s trganjem od plač/honorarjev odgovornih, ki bi jim tudi takoj pokazali pot na Parmovo. Mednarodni ugled maratona bo opazno padel, kar bo težko nadoknaditi v doglednem času, zato velja resno razmisliti o njegovem nadaljnjem obstoju.
Default avatar
Torej sta 20.000 € našega denarja pobrala Mutai in Kimutai?