kurkuma, med, cimet in ingver
Kaj pa vem, vse je naenkrat zdravo in vsega bi moral človek zaužiti ne vem koliko…
Kurkumo in cimt redno uporabljam v kuhinji, ne mislim pa si delat z njimi neke zvarke.
Imam domače čaje, žajbelj, ameriški slamnik in materina dušica z balkona, ostalo mi da tašča.
Imam tudi domač med.
Limon nimam domačih, jih pa kupim, ingver tudi.
Čaj pijem po potrebi, ko zbolim ali se mi zalušta.
Limonade z ingverjem in medom si pa delam dnevno, mi pašejo za pit. Koliko sem zaradi tega bolj zdrava ali ne, ne vem, sigurno pa telesu paše C vitamin.
Veliko stvari je zdravilnih, vendar v meji razuma. Mi gredo pa vsi ti nasveti rahlo malo na jetra, ker vsak svetuje drugače. Eni bodo rekli sveže sadje na tešče, drugi čim bolj toplo limonado – isto na tešče, tretji spet obvezno žličko cimeta (lahko v jogurtu ali z limonado ali kakorkoli), pa spet naslednji kozarec vode isto na tešče, pa kurkumo in blablabla. Žal pri meni pride v poštev od vsega tega samo kozarec vode, ker morem zjutraj na tešče tablet vzet. No sem pozabila omenit, da nekateri pravijo konopljino olje, prav tako na tešče. Pa je že prišlo ven, da to konopljino olje, ki ga dajemo na solato, sploh ni tako zdravilno. Tisto ta zdravilno naj bi se v bodočnosti dobilo v lekarni. Tako da vse skupaj po pameti in kakor komu odgovarja.
Kar pa se tiče zdravnikov. Poznam enega, ki je govoril, da Herbalife pri čist vsem pomaga, tudi pritisk in sladkorno pozdraviš z njim. Ne bi jaz čist verjela zdravnikom, ko začnejo s takimi, pa naj bo cimet, ingver…… ali pa Herbalife
Prav tako ne zaupam kakim osebnim trenerjem v fitnesih, ko ti povejo, da se moraš glutenu čisto odrečt, obenem pa ti povejo, da moraš jest samo ajdov in pirin kruh. Ne zavedajo pa se da ajdovega kruha spečenega iz 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ajdove moke ne moreš spečt, ker ne drži skupaj (ajda ne vsebuje glutena ali lepka, ki drži testo skupaj) Istočasno reklamirajo pirin kruh, ki pa vsebuje gluten. Pa da se moramo čisto odpovedat sadju, ker vsebuje sladkor (največ 1 sadež na dan v velikosti slive). No saj ga res, ampak istočasno vsebuje sadje tudi vlaknine in v sadju so enostavni sladkorji. Vendat tu osebni trener pravi, da je sladkor sladkor. Ko mu omeniš, da ima pira gluten, pa pravi da je to enostavni gluten. Isto tukaj lahko rečem jaz da gluten je gluten in tisti, ki imajo celikalijo, bi zaradi pire lahko tudi umrli. Tako, da takim osebnim trenerjem ne zaupam, prav tako pa tudi ne zdravnikom, ki mi govorijo kaj vse naj na tešče pojem ali popijem
Koliko česa za zgornji recept s kurkumo?[/quote]
V steklen kozarec s pokrovom (450 ml) dam:
2 žlici ghee masla + 250 ml medu (smrekov, gozdni, akacijev) + kurkuma (Sonnentor) + cejlonski cimet (Sonnentor) + 2 žlici sveže naribanega ingverja + celi poper (Sonnentor) v mlinčku, ki ga sproti meljem.
Vse dobro zmešam in pustim stati 1 uro, da se sestavine “uležejo”.
Pri prehladu jemljem prvi in drugi dan vsako uro – 1 malo žličko (z leseno), tretji in četrti dan vsaki dve uri, peti in šesti dan na tri ure …
Drugače pa zdaj v teh hladnejših dneh – preventivno – zjutraj na tešče spijem mlačno vodo z limono (650 ml), ter čez 45 minut po tem vzamem ZLATO MEŠANICO (zgoraj opisana).
Koliko česa za zgornji recept s kurkumo?[/quote]
V steklen kozarec s pokrovom (450 ml) dam:
2 žlici ghee masla + 250 ml medu (smrekov, gozdni, akacijev) + kurkuma (Sonnentor) + cejlonski cimet (Sonnentor) + 2 žlici sveže naribanega ingverja + celi poper (Sonnentor) v mlinčku, ki ga sproti meljem.
Vse dobro zmešam in pustim stati 1 uro, da se sestavine “uležejo”.
Pri prehladu jemljem prvi in drugi dan vsako uro – 1 malo žličko (z leseno), tretji in četrti dan vsaki dve uri, peti in šesti dan na tri ure …
Drugače pa zdaj v teh hladnejših dneh – preventivno – zjutraj na tešče spijem mlačno vodo z limono (650 ml), ter čez 45 minut po tem vzamem ZLATO MEŠANICO (zgoraj opisana).[/quote]
20 g kurkume, 20 g cimeta, mlinček (celi poper) obrnem 10 krat.
Koliko česa za zgornji recept s kurkumo?[/quote]
V steklen kozarec s pokrovom (450 ml) dam:
2 žlici ghee masla + 250 ml medu (smrekov, gozdni, akacijev) + kurkuma (Sonnentor) + cejlonski cimet (Sonnentor) + 2 žlici sveže naribanega ingverja + celi poper (Sonnentor) v mlinčku, ki ga sproti meljem.
Vse dobro zmešam in pustim stati 1 uro, da se sestavine “uležejo”.
Pri prehladu jemljem prvi in drugi dan vsako uro – 1 malo žličko (z leseno), tretji in četrti dan vsaki dve uri, peti in šesti dan na tri ure …
Drugače pa zdaj v teh hladnejših dneh – preventivno – zjutraj na tešče spijem mlačno vodo z limono (650 ml), ter čez 45 minut po tem vzamem ZLATO MEŠANICO (zgoraj opisana).[/quote]
Super, najlepša ti hvala, zlata si.
[img]http://crazyforus.files.wordpress.com/2013/10/trends-1.jpg[/img]
Ne pretiravati s kurkumo in ingverjem, ker redcita kri. Prijateljica je vsepovsod uporabljala kurkumo in ingver in je sla na pregled pred enim posegom in je bilo kriticno, ker je imela preredko kri. Ti pa svetujem domaco kuhano hrano od kurje juhe, pa smutije si naredi za malico, kamor lahko das tudi blansirane koprive, pa dobra domaca jajca, domac cvetni prah in tinkturo ameriskega slamnika.