Starševski čvek

Bolečine v vratu,....katero prehransko dopolnilo bi pomagalo?

Default avatar
Zaradi narave dela imam bolečine v vratu. Žal mi samo telovadba ne pomaga in imam občasno tudi mravljinčaste prste na rokah. Vem, da je na trgu cel kup preparatov, ki pomaga pri lajšanju teh simptomov. Kaj je vam pomagalo? Zanimajo me predvsem prehranska dopolnila...
Default avatar
Najbolj ti bo pomagalo razbremenilno ( breztežnostno) razmigavanje v topli vodi- torej plavanje. Pa kakšna joga ( ho t joga pod infrapaneli), , morda pilates tudi, pa infra savna bi ti tudi pomagala, ker pregreje vezivna vlakna malo v globino

Doam tudi gretje ( termofor, ali blazina z ajdovimi lušinami) po potrebi, ko so težave aktivne.

Hja, če boš pa še vedno prisegala na moč prehranskih dopolnil - glej, da zadeva vsebuje hidroliziran kolagen v taki obliki, da se čimbolj absorbira na mesto, kjer je potrebno in vgradi -verjetno potrebuješ tudi "mazivo" , sklepno tekočino med vretenci, ker se ti hrustnec obrablja, poseda, drgne. Hrustanec je potrošni material in včasih tudi zmanjka sklepnega maziva mes posameznimi sklepi in vretenci, ki je blažilec trenja med vretenci - to boli.

Imam sorodnico, ki ji je jemala pripravek Artrilane (hidroliziran kolagen, hialuronska kislina) -njej je pomagalo. Ima sedaj po cca 3 mesečni kuri boljši občutek premičnosti, ne občutek ribanja in peska v vratu, bolečine so manjše. Sem pa slišala, da ga bodo v Sloveniji umaknili iz prodaje ; je pa to španski izdelek, uporablja se kot dopolnilo pri bolečinah sklepov - ni sicer poceni 15 fiol stane cca 40 eur...

drugače pa tudi želatina, ampak mora bit iz kurjih parkljev, ne svinjaska ali goveja.... Mislim, da ima Medex KolagenFlex -preveri.
Default avatar
Telovadba, knajpanje, od prehrane pa paziš, da si dobro hidrirana in zdrava prehrana: veliko surove, pa tudi kuhane zelenjave in sadja in čim manj predelane hrane.
Default avatar
vrat... je napisal/a:
Nobena hrana ti ne bo pomagala!

Razgibavaj vrat,očvrsti vrat,ter gretje.Težava je bolj v zategnjenosti mišic in otekline,ki pritiskajo na živce,v vratu pa skupaj vlečejo vretenca.
Default avatar
S katerega konca si?
Najbolj pomaga terapija pri manualnem terapevtu. Jaz sem bila včeraj in ja, definitivno pomaga( ni kiropraktik, tega si ne bi upala)
Default avatar
Bolečine v vratu so lahko znak osteoporoze, tako so mi povedali farmacevti v lekarni. Dobro bi bilo, da greš na pregled za osteoporozo in jemlješ kombinacijo kalcija, magnezija in še kaj v primernem razmerju in obliki.
Default avatar
vrat... je napisal/a:
Očitno ne delaš pravih vaj za tvoj problem, pa tudi to upoštevaj, da se dolgoletna zanemarjanja ne pozdravijo po enem tednu.
"Preparati" ti pa po mojem mnenju ne bodo pomagali prav nič!
Default avatar
Kaj ti je rekel zdravnik? Najbrž te je napotil na kakšno slikanje, k fizioterapevtu?