Starševski čvek

Terme 3000, odšlo stran 35 Kuharjev.

Default avatar
Ostalo še samo 14,Sava Kranj misli,da bodo delali skoraj zastonj na račun do 700 eurov,javite se kuharji s celotne Slovenije zsterm kake plače imate prosim,Krka,Dolenjske....-
Kuhnja je glavna,dobra hrana,da drži hotel pokoncu.
Žalostno no?
Default avatar
Tako kot si rekla, hotel brez dobre hrani ni nič, to si gostje najbolj zapomnimo. Kuharji bi morali biti za upravo stvar prestiža, ne pa takole. Če so šli stran, so naredili prav.
Default avatar
Problem je, ker se zaposleni med seboj ribajo in mečejo polena pod noge in to tudi pred gosti ( terme Lendava, terme 3000 naprimer) - kaj mora gost gledati mrke obraze zaposlenih in poslušati njihovo obračunavanje in šimfanje, no. pa naj bo to recepcija, strežba, sobarice, kuharji na hodniku, karkoli...

Probleh teh in še marsikaterih preglomaznih starih, neobnovljenih term je, ker zaposleni ljudje mislijo, da so nezamenljivi - res je problem gor v tistih krajih dobit dober, pšten, nešimfajoč kader. Ki ne bo grdo gledal slovenskega gosta da kaj dela tam, ker če si on nemre privoščiti, kak si te lahko slovenski gost ? Ja, to je miselnost nekaterih zaposlenih po takih termah.. Avstrijskim gostom pa tla pred nogami ližejo - pa (pre)živijo večinoma od avtobus upokojenskega turizma.

Pa še nekaj ljudje: s kuharsko poklicno šolo, to je 4. stopnja izobrazbe- - 700 eur je lepa plača za tiste konce, nehajte filozofirat.

Ne morejo biti vsi mojstri in šefi kuhinj, žal. Kuharski poklic je garanje, samo je pa tudi hierarhija, tega se morajo nekateri zavedat.
Default avatar
naj malo pomislijo je napisal/a:

.. ki plačajo doisti dosti manj, kot slovenski gost, ki ga tamkajšnji zaposleni šikanirano obravnavajo. Ker govorijo nepravi (slovenski) jezik.

No, saj smo še tisti, ki smo včasih hodili v tote terme, prenehali - nesemo svoj denar drugam, raje, dosti raje - kjer nas pričakajo zaposleni z nasmeškom na obrazu, brez šikaniranja, ker govorimo isti jezik...
Default avatar
Raje pojdite v terme Vivat, tam so vsi nasmejani, imajo enake ali nižje plače.
Avstrijski gostje dajejo velike napitnine.slovenski pa nič, samo požerejo na tone hrane,nimajo nobenega bontona!
Default avatar
TermeVivat je napisal/a:
jah, po mojem videnem in tudi plačanih napitninah pa ravno nasprotno - v termah 3000 in Lendavi pa ravno Slovenci dajejo(mo) napitnine pri večerjah ob plačevanju pijače, jodlarji pa nič....

So pa Terme Vivat kar OK glede prijaznosti, samo Rimske terme pa zmagajo v Sloveniji - tako po prijaznosti, kot po ponudbi. Je pa res, da glastnik z družino živi tam, obeduje tam in redno dnevno "nevidno" dela obhode in kontrolira - ima nadzor nad zaposlenimi, da delajo tako kot je prav, da so zadovoljni in oni in gostje.
Default avatar
terme vivat-užitek-počitek, so za ku-rac za delavce,delavce obravnavajo kot smeti,dobrikajo se samo gostom in želijo da čimprej izginejo ter pridejo novi!
Default avatar
Gostinski poklic so izničili. Dobro gostinsko osebje ima za seboj veliko prakse in stalna izobraževanja.
Vsi so zamenljivi? Da na papirju, ne v praksi. Stari gostinci oz. lastniki gostiln v Ljubljani se tega zavedajo in dolgoletni kader zelo dobro plačujejo.
Gostinski in turistični delavci predstavljajo prvi stik z gostom, od njih je odvisno, kako uspešen pokazatelj bo turizem.
Mrkih obrazov na dopustu ne želi gledati nihče. To so novinarki povedali tudi nedavni gostje iz tujine v intervjuju.
Plačilo dobrega kuharja, kar v termah so, se ne more enačiti s plačilom čistilke. Nikakor ne!
Kuhanje je umetnost in v hrani se še kako čuti, če jo človek pripravlja z ljubeznijo. Tudi v lastnem domu!
Kako se ceni dober kuhar v tujini? Zelo. Zetu sodelavke je hotel ob njegovi poroki, ki je bila v hotelu, kjer dela, plačal pogostitev za vse goste.
Default avatar
To pomeni, da ti tudi delaš za 700 evrov in se hvališ, da imaš lepo plačo ?
In kaj hočeš povedati, "za tiste konce" ?
A je v tistih koncih hrana cenejša ?
Mogoče elektrika ?
Bencin ?
Default avatar
velika škoda je napisal/a:
Ja, popolnoma res - samo vse se je začelo, ko so zaposleni tudi po slovenskih termah sami začeli delati več kot očitne razlike med gosti; začne se že na recepciji - razlike med tujimi in slovenskimi. Iz enega preporstega razloga: zavisti, da nekateri Slovenci pridejo na dopust tudi v slovenske terme. In tudi odnos zaposlenih je popoloma drugačen do slovenskega gosta, kot do tujih gostov. To bi jim moral nekdo povedati, jih naučiti - to ni profesionalno, nikakor. Tega se ne sme početi.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Podpis Robi!
Default avatar
Daj ne bluzi. Če bi jaz morala delat za 700 evrov petek in svetek, bi tudi mrko gledala. Če je problem z vsem kadrom, se je za vprašat, kaj uprava dela narobe, ker ljudje so tam enaki kot povsod drugje. In prav nič imuni na šikaniranja vodilnih. Ta se potem seveda kot valovi širijo navzdol po lestvici.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Ja, življenski standard je cenejši. Hrana je cenejša. Hiše in stanovanja tudi. Stroški tudi.

Žali se pa drugam za klasifikacijo izborazbe po stopnjah - za 4. stopnjo je toliko, za 5, stopnjo toliko, za 6 stopnjo toliko......
Default avatar
Robi... je napisal/a:
No, vsi vemo, da so v določenih predelih Slo nižje cene storitev (npr, frizer, vulkanizer, najemnine...) kot npr. Ljubljana. Tako da, ja, s 700 € se po Slo različno životari...
Default avatar
fduips je napisal/a:
Ne bluzi ti. Nihče ne dela tam petek in svetek za 700 eur...
Default avatar
O plačah nisem govorila jaz, sem samo citirala. Si pa mislim, da najbrž prav visoke niso. Če imaš drugačne podatke, na dan z njimi.
Default avatar
Škoda da niso zdržali samo še malo, kmalu bi bili druga Švica
Default avatar
Kdor v gostinstvu dela manj kot za 1000 eu je cepec! Kriva je država,ker zaposluje nekvalificiran kader, ter zavod za zaposlovanje.Nadzora nad delodajalcem ni,delovne inšpekcije ni ali je podkupljena,zastonj kosila kopanje...Te primitivne babe na zavodih za zaposlovanje,bi trebalo dati v kuhinjo,da bi drajsale tla 10 ur, ne da tam sedijo in večkrat čivkajo zaklenjene ob kavi,sramotno! Delavci v gostinstvu v avstriji,nemčiji,švici,so zelo cenjeni,pa tudi na hrvaškem,mi pa drvimo v propad.
Default avatar
@Robi je napisal/a:
Nič ne vem o tem, da bi bilo cenejše.
Seveda pa je neumno primerjati Lj in periferijo. Tudi v Lj so plače na splošno višje, kot pa v ostalem delu države.
Default avatar
Jaz bi šla delat za natakarco v Terme Vivat-Užitek,koliko so plače tam?