Starševski čvek

Tetanus pri necepljenem otroku na Jesenicah

Default avatar
Na Jesenicah je necepljen otrok zbolel za tetanusom. Vzrok za to, da ni bil cepljen, je vpliv današnjih nasprotnikov cepljenja. Trenutno je na intenzivni na pediatrični kliniki v LJ. Kako jo bo zvozil, je pa vprašanje.
Default avatar
vsaka stvar ima svoje dobre in slabe lastnosti.
Default avatar
resno? kakšne pa so slabe strani zaščite proti tetanusu? Jaz visim v tej stvari izključno slabe stvari in nobene pozitivne, da mama svojega otroka ni dala cepit proti tetanusu...
Default avatar
Grozno za otročka, ampak mislim, da bi morali kompleten račun za zdravljenje, prevoz in vse skup zaračunati staršem, ki se nista držala programa obveznega cepljenja. Če imata kaj vesti, si pa itak ne bosta nikoli odpustila tega.
Default avatar
kdo plača? je napisal/a:
Tako je. Starši naj odgovarjajo za svoje afnanje.
Default avatar
Stvari verjetno niso črno bele.
Ne želi si, da boš kdaj v situaciji, ko se boš čutila odgovorna za resno reč, ki se je nesrečno končala.
Default avatar
veš koliko otrok umre na leto za pljučnico?? pa gripo..to je en, res bolj kot ne osamljen primer, žalosten, ampak pogosto je tako, ko nekaj pride, zbolijo tako cepljeni kot necepljeni..recimo rdečke, se pojavljajo peridočno na par let in ne izbirajo med necepljenimi..v bistvu je stroka enotna, da cepivo ni učinkovito in iščejo novo..do takrat se pač naši otroci cepijo s cepivom, ki sploh ne pomaga.
Default avatar
slučaj je napisal/a:
Ne nakladaj!
Cepijo s cepivom ki ne pomaga? Zakaj že??? Ni vse v redu s tabo, a ne?
Default avatar
ena druga hruška je napisal/a:
Saj menda bodo pa ja pomagali tisti, ki so ju prepričali v pravilnost takšnega ravnanja. Al to pa ne?
Default avatar
p.s. Hkrati lahko začnete za pomoč nasprotniki cepljenja tudi tu zbirat. Zna kdaj prav prit.
Default avatar
Vzrok za bolezen je OKUŽBA. Vedno in zmeraj. In ne cepljenost ali necepljenost.
Default avatar
podobno je napisal/a:
se opravičujem, cepivo proti oslovskem kašlju..v cepivu di-te-per..pertusis je osl. kašelj..
recimo..

http://articles.mercola.com/sites/artic ... ctive.aspx

https://www.scientificamerican.com/arti ... e-vaccine/
Default avatar
Obstransko vprašanje;
Zakaj je bila taka panika okoli necepljenih beguncev, emigrantov, karkoli že, če pa se nekateri tako zelo borite proti cepljenju, drugi imate pa v vrtcih/šolah svoje otroke skupaj z necepljenimi?
Default avatar
Cepivo proti tetanusu je učinkovito in tudi ni neumno biti cepljen, ko si otrok ali če imaš več možnosti kakšnih grdih ran ...
Prijateljica nima cepljenih otrok, ampak ko se je poškodoval z nekim odpadnim železom, ga je itak tekla takoj cepit. In res ne razumem njenega miselnega toka.
Default avatar
podobno je napisal/a:
S pod katerega kamna si pa ti prilezla? Nobeno cepivo ni garantirano s strani proizvajalcev, da je 100% ucinkovito.

Poleg tega se cepi tudi s cepivi, za katere se samo ugiba in prevideva, da bodo ucinkovalo, a ponavadi ne. Tipicen primer takega cepljenja je cepljenje proti gripi, kjer se vsako leto naredi mesanico, ponavadi treh vrst, za katere se meni, da bodo razsajale naslednjo sezono. V veliko primerih uganejo le eno vrsto, pogosto nobene.
Default avatar
Koliko vrst tetanusa pa obstaja?
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Zakaj se mi zdi, da odgovora na to vprašanje ne boš dobila?
Default avatar
Pa že se starši že upirajo drugim cepljenjem, samo pri tetanusu je pa smrtnost tako velika, cepivo pa tako učinkovito, da ne morem razumet ...

Upajmo, da bo z otrokom vse v redu.
Default avatar
zakaj pa potem je napisal/a:
Jaz imam isto foro, priznam. Bi se že zdavnaj morala cepiti proti tetanusu, pa se mi ne da... Ampak sem si rekla, da čim se kam tako udarim, ali me kakšen pes ugrizne ali pa mačka grdo popraska, bom pa šla. Bi se enkrat spotoma, ampak, a ni tako, da za tetanus moraš 3 doze dobiti? :o
Default avatar
Dobro bi bilo vedeti, o čem sploh pišete. Nekateri si tudi navadnih podatkov iz Wikipedije ne znate prebrati, pa so za splošne informacije povsem primerne.
In da cepivo ne ščiti? A res? A ste v zadnjih 60 letih slišali za kakšen tetanus v SLoveniji? Ste? Mogoče pri necepljenem starostniku, zelo izjemno in redko.
Ampak lejte, vaši otroci, vaša odgovornost. Da pa si tako lesen, da v tem času prepustiš svojega otroka, običajno ga imenujete sonček, bolezni, ki jo zlahka preprečimo s cepljenjem, je pa res višek od neznanja, ignorance, samozadostnosti, samoprepričanja, ni besed za te umotvore.
http://www.skeptik.si/pogosti-argumenti-proti-cepivom/
https://sl.wikipedia.org/wiki/Tetanus