Forum.Over.Net

Starševski čvek

Nov ali rabljen avto?

Default avatar

polosa

Kaj se bolj splača. Nakup rabljenega ali novega avta.
Če me recimo zanimajo avti, ki so novi tam okrog 10.000, po možnosti dizel.
Je bolje kupiti novega in ga imeti potem recimo 12-15 let?
Ali kupiti rabljenega in ga imeti potem manj let?
In če kupim rabljenega, koliko let star je še fajn avto, cena pa mu že precej pade? Recimo do 5 let?
Tudi pri rabljenih me zanimajo taki, ki so novi tam okrog 10.000€.
Default avatar

jaz bi tkole

Kupi rabljenega za deset jurjev - dobiš v bistvu tri, štiri leta star super avto, v tem času je večina avtov itak servisirana pri pooblaščencih, nima preveč km in si praktično brez skrbi, razen če kupuješ audi ali VW.
Default avatar

giofdš

Mi kupujemo avte, stare 2, 3 leti. Eden je bil za pol cene novega, pade pa najmanj za tretjino, kar je ogromno denarja. Mene bi srce bolelo, da bi avto tako preplačala. Prvi dve leti pade cena najbolj, avto pa je praktično še nov. Samo moj prvi avto je bil nov, pa je bil nočna mora od avta. Zaribala mašina, niso znal popravit ... Grozljivka. V petih letih sem bila praktično ob denar, ki sem ga plačala ob nakupu. Pa ni bil tako poceni.
Default avatar

polosa

Za rabljenega ni šans, da dam 10 jurjev.
Toliko bi dala samo za novega, ampak bi ga potem imela kakih 12-15 let (tako kot sedaj).
Default avatar

polosa

giofdš je napisal/a:
Tudi jaz se nekako najbolj nagibam k avtu staremu do pet let.
Edino to pri avtih starih 2, 3 leta: tu sem malce v dvomih. Zakaj bi lastnik prodajal skoraj nov avto?
Default avatar

o moj bog no

polosa je napisal/a:
Joj, milijon razlogov je. Daj ne bodi tako nezaupljiva.
Eni iz prestiža, ker imajo denar, kupijo vsake dve leti nov voz. Ampak to pri tvoji varianti ne pride v poštev, ker ti ljudje seveda ne kupujejo avtov za deset jurjev. Lahko se poveča družina, lahko se pomanjša družina. Lahko se zmanjšajo potrebe po vožnji in gredo raje na bencin. Lahko se preselijo v pizdovce in rabijo 4krat4. Lahko dobijo tak biznis, da rabijo drugačen avto.
A se še kaj izmislim? Sicer imaš pa zgodovino avta črno na belem in če vidiš na compu, da je bil vsak mesec na servisu, ne rineš v nakup a ne.
Default avatar

polosa

Dva znanca sta pred časom kupila rabljena avta.
Pa se je izkazalo, da sta kupila karambolirana avta.
Seveda pa poznam tudi ok primere.
Default avatar

Rok-1

giofdš je napisal/a:
Tudi jaz tako.
2-3 leta star avto, z veliko km, za 10 do 15 tisoč... je ponavadi dober nakup. Ga je pa seveda treba servisno in tehnično podrobno preverit.
Predzadnjega sem kupil še starejšega in ga imel potem še skoraj 15 let... ker mi je bil še vedno zelo všeč, imel je vse kar so imeli novi in nič mu ni manjkalo. Namig - Honda Accord.
Default avatar

jaz bi tkole

Rok-1 je napisal/a:
Ja, tako se dela. Za deset jurjev dobiš res par let staro raketo od avta - ampak ne sme biti Nemec, ker pri teh se pa res hitro nasankaš. So pač zanimivi za razne goljufe, japonci pa ne.
Default avatar

To tudi mene vedno zanima

o moj bog no je napisal/a:


To tudi mene vedno zanima - zakaj bi nekdo prodajal 2 leti star avto? Včasih gledam rabljene avte pri prodajalcih, pa vidim tiste lepe, dobro ohranjene avte, stare 2 ali 3 leta, ampak me vedno matra, zakaj ga lastnik prodaja. Vedno sumim, da je imel z avtom kakšne težave in se ga je hotel znebiti. Na žalost sem nezaupljiva.
Default avatar

giofdš

Tisti, ki je bil za pol cene, je bil zarubljen v tujini. Vozimo ga še danes. Avto kot solza, star dve leti, cena na pol.
Pred leti so mi podtaknili tudi karamboliran avto - fizični prodajalec brez besed vrnil denar.
Je pa ogromno takih avtomobilov iz tujine - službenih vozil, samo ti imajo vedno več kilometrov. Pred takim imam pa tudi jaz strah. Drugače pa ja, povečanje družine je kar pogost razlog, spremenjene finančne razmere, pa je treba na manjše, cenejše. Vse sorte je razlogov. Imaš tudi ljudi, ki avte redno menjajo na dve, tri leti.
Default avatar

Primož je car™

ne kupuj avta spljoh ☺
suni kolo
Default avatar

najbolj se splača

Novejši in dražji avto kot kupiš, več vrednosti izgublja v tvojih rokah. Menjava izrabljenih delov ponavadi stane precej manj.
Default avatar

Makalonca Polonca

giofdš je napisal/a:

Verjameš kilometrom? To je vse naštimano oz. prirejeno. Gledam oglase, nekateri prodajajo avte, stare 4 ali 5 let (in to celo uradni trgovci, ne samo fizične osebe) in piše: 9800 km ali pri 4 leta starem avtu 12500 km.... Ma dajte no, totalni nateg in laž!!!
Sicer pa, a ni bilo nekje rečeno, da je možno ugotoviti, če so bili kilometri prestavljeni nazaj? Kdo lahko to ugotovi?
Default avatar

Butl.z.licenco™

Makalonca Polonca je napisal/a:
vsak lolek ☺
pogledaš koliko so obrabljene gume na stopalkah ☺
Default avatar

giofdš

Makalonca Polonca je napisal/a:
Ti resno ne poznaš šoferjev, ki gredo z avtom komaj kdaj iz hiše ali pa delajo samo kratke razdalje? Jaz z enim avtom vozim samo otroke v šolo in ima normalno malo kilometrov. Ali je realno ne, se pa vidi po obrabi notranjosti. Če je malo kilometrov, notri pa vse zguljeno, nekaj ne štima. Ali prodajalec laže ali pa slabo skrbi za avto. V vsakem primeru samo stran od njega.
Kolegica je kupila tak avto z malo kilometri od starega čiča. Bil je kot nov. Pa je vseeno ostala na cesti, ker nevožnja avtu glih tako škodi. Kilometri so bili pa vseeno realni. Komaj kaj, avto pa star 5 let.
Default avatar

polosa

Ja, poznam kake starejše ljudi, imajo avto pa skoraj nič ne vozijo. Pa ponavadi še lepo skrbijo zanj. Pa je avto star 5 let pa ima manj km kot recimo jaz v enem letu.

Če bi bilo tako enostavno ugotoviti ali so km preverteni ali ne, ne bi bilo toliko ljudi okrog prenešenih.
Default avatar

avtorica poslušaj mene

Če kupiš renoja z 60 tisoč kilometri je slabši kot bmw z 600 tisoč kilometri.Zato ti priporočam,da ne kupuješ gajbe ničvredne.Kupi bemfo ali kaj od svete nemške trojice in imela boš najmanj sranja.Sveta trojica so ti pa mb,audi in bmw.Bmw je še najboljši od veeh treh,pravi nemški južnjaški avto z najmanj napak,čeprav tudi audi iz Ingolstadta ne zaostaja.
Default avatar

japončki

Definitivno novega, sem ga letos kupila in to japonca. Zelo zadovoljna.
Default avatar

ajej

polosa je napisal/a:
PODPIS