Starševski čvek

Policija v dijaških domovih v Postojni in Novi gorici zaradi nasilja mladoletnih migrantov

Default avatar

Unnba

Slučajno kdo od vas ve, kaj se je dogajalo? V Postojni so 11-15 letniki. Meni se zdi noro, samo nisem naročnik Primorskih, pa vidim samo tole:

Mladoletnim beguncem več strokovne pomoči
sobota, 8. oktober 2016, 06:10

Pilotna namestitev begunskih otrok in mladostnikov brez spremstva v dijaška domova v Postojni in Novi Gorici naj bi zanje pomenila primernejše okolje, kjer bi lažje premagali travme in se vključili v našo družbo. A kot se je izkazalo, so med njimi tudi posamezniki, ki bi zaradi neprimernega vedenja in izražanja svojih stisk potrebovali dodatno strokovno pomoč oziroma drugačno strokovno obravnavo. V zadnjih dneh je morala namreč posredovati tudi policija.

POSTOJNA > V postojnskem dijaškem domu Srednje gozdarske in lesarske šole so v pogovoru za PN že pred nekaj dnevi priznali, da je delo z mladoletnimi
Tako v postojnskem (na fotografiji) kot v novogoriškem dijaškem domu so se že prvi mesec po sprejemu mladoletnih beguncev srečali z nasilnim vedenjem.
Foto: Veronika Rupnik Ženko

http://www.primorske.si/2016/10/07/Mlad ... vne-pomoci
Default avatar

kaj te muči?

Ti otroci so prišli iz VOJNE, brez staršev. Ne vem, kaj ti ni jasno. Logično je, da so travmatizirani.
Default avatar

zaradi stiske

To je zaradi vseh stisk in travm.
Default avatar

Unnba

kaj te muči? je napisal/a:
Fajn, daj svoje v otroke v isti dom, pa da jim razbijejo gobce.
Me zanima, če bi še flauzala o travmatiziranosti?
Saj so pedofili verjetno tudi travmatizirani, jim boš za družbo dala svoje otroke?
Default avatar

vse zamolčano

Zanimivo, kako so vsi ostali mediji tiho.... Sicer pa medijska cenzura prisotna ves čas, že leta. Če bi mediji leta nazaj napisali vse, kar se je dogajalo v azilnem domu (in v okolici) na Celovški v Lj., bi morali že pred leti preseliti vse tiste bandite....
Default avatar

zaradi stiske

Seveda je napisal/a:

Mišljeno je bilo kot sarkazem. ;)
Default avatar

megaboy

kaj te muči? je napisal/a:
Tem otrokom bi morali pomagat. Namesto da jih zapirajo v Postojni in N. Gorici, bi jih morali poslat v njihovo domovino, k staršem, sorodnikom, prijateljem, gotovo jih že zelo pogrešajo.
V domačem okolju bi se zagotovo najboljše počutili.
Default avatar

Dddddd

vse zamolčano je napisal/a:
To je res.
Ampak tule si lahko pogledaš diplomsko nalogo o mladoletnih migrantih, kjer je jasno, da gre za lenuhe, ki izkoriščajo lagodno življenje:
http://pefprints.pef.uni-lj.si/1647/1/D ... a_Mole.pdf

Včasih je Dnevnik pisal drugače, ker danes so pa očitno med azilanti sami ubožčki, nenasilni, prijazni. Res čudno, kar naenkrat taka razlika!
No, včasih je bilo pa takole:
V stavbi na ljubljanskem Viču je trenutno nastanjenih okoli šestdeset oseb. Pogovori s poznavalci dogajanja v njem so razkrili, da so nekateri moški nasilni oziroma nevarni za okolico.
"V diplomskem delu o varnostni situaciji v azilnem domu je avtorica Renata Medvešek že leta 2011 poročala, da je v domu že prišlo do »poskusa požiga čajne kuhinje, napadov na zaposlene s hladnim orožjem in poškodovanja opreme ter inventarja«. "
https://dnevnik.si/1042712931
Tule pa je diplomska naloga iz nasilja v azilnem domu.
https://dk.um.si/Dokument.php?id=23853
Default avatar

koliko bo še tega!

Unnba je napisal/a:
Žal pričakovano:(
Default avatar

kaj pa pomoč našim v dijaških domovih?

Kdaj bodo kvazi strokovnjaki, ki odločajo, dojeli, da so oni drugačni po mentaliteti, da se ne bodo nikoli integrirali, da niti nimajo te želje? Nastradali bodo naši dijaki.
Default avatar

embargo na vse to....

Dddddd je napisal/a:

Avtor članka v Dnevniku je Uroš Škerl Kramberger...., zanimivo, da so sploh objavili ta članek, najbrž še niso imeli embarga v tej tematiki....

No, zadnje leto takšnih člankov ne zasledimo več ;)))
Default avatar

Ddddd

kaj pa pomoč našim v dijaških domovih? je napisal/a:
Si ne predstavljam, da bi imela otroka v teh dijaških domovih! Takoj ga izpišem, brez vprašanja.
Ne vem sploh, kaj flancajo o ubogih otrocih! To so najstniki, niti ne iz vojnih območij, ampak iz Maroka, Alžira, Afganistana, torej držav, ki so znane po nasilnem vedenju. Ta folk tudi povzroči največ kriminalnih dejanj v Evropi.
In če so ti "ubogi otroci ...ha,ha,ha" prišli sami od Maroka, Afganistana do sem popolnoma sami, se še hudičevo znajdejo. Niso nobeni revčki, ampak nasilneži, kriminalci, ki ne sodijo med naše otroke!
In čudno, kakšen medijski molk.
Default avatar

Ddddd

embargo na vse to.... je napisal/a:
Ne, res ne, sedaj obstoja samo še FB, pa podobne strani.
Poleg tega pa očitno sedaj hodijo k nam samo še doktorji, inžinirji, profesorji, sami izobraženci, kulturniki, nenasilni ljudje. Saj potem niti ni čudno, da so v svojem protestu na Viču navedli tudi: ..no cleaning service
Pa kot uspem prebrat v Dnevnikovih zgodbah o beguncih, smo pokasirali tudi vse popevkarje bližnjega vzhoda, ki so neznansko preganjani v svojih deželah.
Default avatar

Gratiss

Tile so zmožni katerega od naših dijakov še zaklati, če jih prime. Tisti, ki podpirajo to golazen naj jih vzamejo na dom, pa naj potem njihove lastne otroke terorizirajo.
Default avatar

Nevenič

Govorite resnico dokler lahko ...
Default avatar

mehanik1

žal lahko samo čakamo na kakšen hujši zaplet s temi mulci, dobrega itak od njih ni in tudi ne bo.

že z 10 mulci so problemi, sedaj pa to prenesite recimo na populacijo sto ali dvesto mulcev.....pa to se lahko v naši nori državi zgodi že jutri.
Default avatar

tko kot doma

kaj te muči? je napisal/a:
Res, vsi so prišli iz vojne? Pa od kod ti take ideje? Samo v Siriji divja vojna, med temile pa je velika večina Afganistancev in Pakistancev, kjer vojn ni, so samo plemenski spori. Le ti pa se nadaljujejo tudi v dijaškem domu. Saj se pri nas počutijo kot doma, torej..... je vse tako kot pri njih! No gud fud, slov internet, no grls, no mani- tko kot doma
Default avatar

donsepo

mehanik1 je napisal/a:
Bodi vesela, da imajo tvoji otroci starše. Če bi bili sami na drugem koncu sveta bi pa verjetno odreagirali na vsako provokacijo kot vzgledni svetovljani.
Default avatar

mladoletni

tko kot doma je napisal/a:
V omenjenem okolju prenehaš biti otrok pri 12, 13 letih, taka je pač njihova mentalitetaA. Če pri 14, 15 nimaš službe in žene, si za okolico navadna zguba. Tudi sebe ne dojemajo kot uboge "otroke brez spremstva". Vprašanje je sevda tudi, koliko so dejansko stari...
Default avatar

mehanik1

normalen človek bo hvaležen za tisto, kar mu drugi nudijo, se bo poskušal prilagoditi družbi in njenim vrednostam itd....ti mulci pa delajo probleme....10 jih je in večina problematičnih.....to je tako, kot bi imeli v vsakem razredu med 15 in 25 problematičnih otrok. da se razumemo, ne "hiperaktivnih" in nemirnih....temveč nasilnih.

ti mulci nimajo čisto nobene potrebe po nasilju pa ga vseeno furajo....torej???? filantropi na delo in jih spreobrnit ali pa pejte vsi skupaj k njim domov in se tam udejstvujte, ne pa zaradi lastnega ega cel narod zajebat, mu znižat stopnjo varnosti in naprtit še stroške zraven.