Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Hude bolečine nad lopatico in pod pazduho

Default avatar
Pozdravljeni,
Vem da moja težava nikakor ne spada pod urgentno temo, vendar vi najhitreje odpisujete in ker sem trenutno "med osebnimi zdravniki" ne morem iskati nasveta drugje.
Zadnje 3 dni imam hude bolečine v koži nad lopatico in pod pazduho na lateralni strani hrbta in prsi. Bolečina ni mišičnega izvora, čuti se v koži vendar s pogostimi močnimi in globljimi "zbadanji z nožem". Ni otekline, modric ali izpuščajev zaenkrat. Cel teden imam glavobole, izredno utrujenost in hudo vrtoglavico vendar sem do zdaj vse našteto povezoval z odtegnitvenimi simptomi escitaloprama, ki sem ga pred kratkim nehal jemati.
Ker imam imunski sistem zadnje čase na psu, sem seveda najprej pomislil na herpes zoster. Zanima me, ali je v takem primeru (izbruhu herpesa) sploh mogoče to zdraviti in zgodaj ustaviti nadaljnji potek, ki vem da je zelo boleč? Namreč res nimam časa imeti ta herpes. In če ni to, je mogoče da med odtegnitvene simptome escitaloprama spadajo tudi nevralgije oz bolečine v koži?

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Default avatar
Pozdravljeni, taki občutki po koži so možna odtegnitvena težava po prenehanju jemanja escitaloprama in v tem primeru bi morala kmalu izzveneti. Če bi šlo za herpes zoster, se bodo pojavili izpuščaji in ko se pojavijo, je še čas za zdravljenje s protivirusnimi zdravili.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj