Starševski čvek

Ob kateri uri imate kosilo?

Default avatar
Midva s partnerjem (še) živiva pri njegovih starših, jemo vsi skupaj. Tast in tašča prideta domov med 16 in 17, partner pa malo po 17.. tako da je kosilo ubistvu večerja med 17 in 18 uro :( Med vikendom pa jedmo prej - 14h ali pa 15h.

Kaj pa vi?
Default avatar
Med tednom, ko pridem domov, med 16 h ali 17h, med vikendom ob pol dveh
Default avatar
kuharicamina je napisal/a:
A ti pa doma čakaš da pride tašča in skuha? Če ti kuhaš, pohvale :)
Takšno prehranjevanje je normalno za zaposlene ljudi... če so ves dan zdoma, da se pač ne kuha kosilo ob 12 uri...
Default avatar
Minamana je napisal/a:
Jaz sem zdaj spet na faxu cca do 15e ure, potem pridem domov in skuham. Če imam pa dlje fax pa skuha tisti, ki je prvi doma :)
Default avatar
Kakor nanese. Med tednom tudi tako nekje, med vikendom pa odvisno od tega kaj počnemo in kje smo; če kaj celodnevnega je podobno. Pa tudi od vremena je odvisno.
Default avatar
Ko sem v službi dopoldne, ob 16.00; ko sem popoldne, ob 11.30.
Čez vikende ob 13.00.
Default avatar
Pri nas je bilo podobno - kosilo zelo pozno, vsi sestradani smo planili po hrani in se napokali toliko da nismo mogli v tistem dnevu nič več jest oz. sva jedla po 9 zvečer. In tako se je marsikaj zgodilo da je bil to najin (od moža in mene) edini obrok in sva se začela širit. Zato smo se zmenili da kosilo jemo zunaj. Mož ima v bližini službe dve gostilni, ki ponujata malici, tako da hodi tja, otroci jejo v šoli. Jaz sem bolj leteča, ker sem na svojem in delam po projektih (kar pomeni, da so dnevi ko delam podnevi in ponoči in so dnevi kot je današnji ko delam kaj za dušo). Jaz si takrat ko je dela manj skuham kaj na hitro, ko je pa več dela si kaj vzamem s sabo v pisarno in pogrejem. 17,18 ura je prepozna za 2 obrok (še slabše je za tiste, ki zajtrk spuščajo). Bolje je če večkrat poješ po malo in raznoliko.

Med vikendom jemo kosilo okoli enih.
Default avatar
Med tednom ob 16ih, čez vikend ob 14ih (ko se otroka zbudita).
Default avatar
In kaj ti bo ta podatek, kdaj imam jaz kosilo?
Default avatar
Mi čez teden jemo kuhan topel obrok okrog 18:30. Ampak to pač ni kosilo, to je topla večerja. Kosilo jemo okrog pol dvanajstih vsak na svoji lokaciji, tamala v vrtcu midva pa po službah. S tamalo prideva domov okrog pol petih, in ji naredim malico. Ob pol sedmih je pa kot že rečerno kuhana večerja. No, vsake toliko je tudi čokolino za tamalo in narezek za vse, recimo enkrat na 14 dni.
Default avatar
12-13 h
Default avatar
Enkrat v časovnem pasu med 13 in 21, takrat ko sem pač lačna.
Default avatar
Med tednom v službi ob 12, med vikendom (če smo doma) ob 12-13.
Default avatar
Med tednom nimamo skupnega kosila. Najstnika jesta toplo malico v šoli, sicer res že pred 10. uro. Osnovnošolca imata kosilo v šoli, mož gre običajno na toplo malico oz. kosilo. Jaz imam malico v službi. Ne kosila. Vedno večerjamo toplo večerjo, kot kosilo okoli 19ih, ko pridejo otroci iz treningov, najstarejši poje večerjo pred treningom.
Po vrnitvi iz šole, pojedo kaj od prejšnjega dneva ali imam narejene pohančke, razne solate, vsak dan pa je kuhana juha. Npr. govejo juho skuham in je potem še za 2 dni, potem npr. zelenjavna, tudi prežganka, milijonska juha...
Default avatar
Med tednom je zgodnja večerja ob 18h....poleti malo kasneje. Čez vikend je kosilo ob cca 13h.