Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zaročni prstan

Default avatar

zanima me

Zanima me ali ste ob zaroki dobile zaročni prstan. Če ste ga, kakšen je bil? Z diamanti, zirkoni, brez kamnov...
Moški... Na kaj ste bili pozorni, ko ste prstan kupovali?
Default avatar

zanima me

Aja...kaj pa tiste, ki še niste zaročene... Vam zaročni prstan pomeni veliko oziroma povedano drugače: kakšna so vaša pričakovanja glede zaročnega prstana?
Default avatar

crna_vrtnica

Nisva imela zaročnih prstanov.
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar

Upnica9

Jaz upam na takega zlatega z enim vlkim diamantom na sredini:)) vrjetno bo vse ostalo pri sanjah haha
Default avatar

Riba

Jaz sem ga dobila. Tanek obroček z diamantom. Drugače se mi ne zdi, da je to sploh potrebno.
Default avatar

toygirl

Meni je moj kupil prstan kot darilo za rojstvo najine hčerkice in me z njim presenetil, ko sva prišli domov iz porodnišnice. Na zelo romantičen način je to izvedel, ko je hčerkici rekel: "Vprašaj mamico, ali bi se poročila z atijem?".. ta mala se je pa nasmehnila. :)) Prstan je srebrn, s tremi majhnimi kristalčki.. luštkan. Sedaj sva že poročena, zaročni prstan pa še vedno nosim.
Default avatar

Tisa_R

Zagotovo se želje in pričakovanja od osebe do osebe zelo razlikujejo. Glede na to, da prstane nosim zelo poredkoma, bi mi več pomenil zares lep poročni prstan. Tega bi dejansko nosila ves čas, medtem ko bi drag zaročni prstan večino časa sameval v šatulji. Namesto zaročnega prstana bi bila bolj vesela na primer kakšnega drugega kosa nakita (npr. ogrlice ali zapestnice) ali pa izleta/vikend oddiha v dvoje. Če je seveda denarja dovolj in je bistven sam dogodek zaroke. Ampak to je moje videnje, ker cenim tako simboliko kot tudi uporabnost. Za nekatere (tako ženske kot moške) sta seveda tradicija in simbolika ob takem dogodku izredno pomembni in ju tudi dojemajo zelo resno.
Naj dodam samo še to, da je nakit zelo težko kupovati kar "na pamet" ali samo glede na ceno, ker ima vsak od nas malo drugačen okus.
Če razmišljaš, kaj bi bilo všeč tvoji izbranki, ti predlagam, da si pozorno ogledaš nakit, ki ga najraje nosi ali pa kaj si rada ogleduje v izložbah (tudi, če si tega ne more privoščiti). Ali je to belo zlato ali rumeno zlato / klasična ali bolj moderna oblika / svetleči ("beli") ali pisani kamni / nakit iz zlatarn ali kaj bolj unikatnega / tanek ali širši obroček / majhen (miňimalističen) ali velik prstan itd.
Default avatar

Nik72

Pozdravljeni,

jaz sem svoji kupil zaročni prstan z brilianti. Smatram, da zaročni prstan mora biti zlat z vključenimi brilianti. res pa je da glede na zmožnosti tudi izbereš velikost diamanta. Meni več kot 0,3 karata ni šlo :(. Sicer sem na začetku gledal 0,5 karata do 1 karat vendar mi je žal to preveč. žena bila z 0,3 več kot navdušena in ga zelo rada nosi. kupil pa sem ga preko spleta na strani zlatarne celje. seveda sem naročil malo prevelikega tako, da sva ga nato zamenjala v njihovi prodajalni za ustrezno velikost. Vse je bilo TOP in sedaj sva že 2 leti poročena! :)
Default avatar

jaz pa

mislim, da če se ne bi izkazal z diamantom bi mu rekla ne! Meni je zaročni prstan pomemben.
Default avatar

LoLaa

Jaz sem od mojega za zaroko dobila prstan v belem zlatu z diamantom 0,1 karat. Ker sem si ga želela.
Default avatar

ijeeee

toygirl je napisal/a:
KK je pa to lepo :)))! Imam kar kurjo kožo .... :))))
Default avatar

srček_moj

Zelo lep prstan, tako kot njegova oz najina ljubezen.
Tudi zaroka nepozabna, prelepa.
Večkrat prstan gledam, se spominjam vseh lepih trenutkov in tistih bolečih ob "prehitri" izgubi...
Prstan je pri meni skrit, vendar pa v srcu z njim večno živ... :)

(takih kot je on bil jih ni...)
Default avatar

ne maram prstanov

Meni pa so prstani mimo. Ne maram prstanov. Sem že dobila nekaj prstanov. Vsi mi ležijo v škatli nekje, nobenega ne nosim. K sreči moja močnejša polovica to razume in mu je jasno, da mi nakit nič ne pomeni.
Default avatar

srečka87

nisem (še) zaročena, ampak sem vedno sanjala o tekem hollywoodskem prstanu z diamanti.
Default avatar

Mah....

Sem dobila srebrn prten z enim posebnim znakom gor. Z tem prstanom, mi je dal vedet, da sem njegova muza, njegov navdih.

Diamantnega bi zavrnila, ker menim, da se ljubezen ne meri z diamanti, ampak z drugimi stvarmi.
Default avatar

Calla88

OAd kolegov, ki so poročeni se samo en par ni uradno zaročil. Pač sta se tko na hitro zmenila, da se bosta poročila in to je to. Aja pa zaročne prstane sta vseeno imela - oba. Ostale so tipi vse uradno z prstanom vprašali. Brez tega verjetno marsikatera sploh nebi rekla da. Jaz tudi ne. Pač tako je. Nekateri prstanvo ne marajo, nekateri pa.
Default avatar

Traum

Ja seveda, sicer ga nisem dobila, ko me je vprasal, sem ga pa toliko casa hecala, da to ni zaroka, ce ni prstana, da me je vzel v zlatarno in ga kupil. Tanek z belega zlata in kamencki. Ga tudi nosim poleg porocnega prstana.
Default avatar

Traum

Ja seveda, sicer ga nisem dobila, ko me je vprasal, sem ga pa toliko casa hecala, da to ni zaroka, ce ni prstana, da me je vzel v zlatarno in ga kupil. Tanek z belega zlata in kamencki. Ga tudi nosim poleg porocnega prstana.
Default avatar

čudno to

Jaz pa poznam kup poročenih, ampak noben ni bil pa zaročen? Je to kaka nova moda ali kaj?
Default avatar

tkole

zanima me je napisal/a:
Sem dobila par prstanov, ne pa zaročnega niti se nisem šla zaroke, ker niti ne vem, kako naj bi to zgledalo.
Zaroka kot institut pri nas uradno ne obstaja, niti ne poznam nikogar, ki bi se zaročil. Berem pa tu gor, da to postaja moda pri nas.