Starševski čvek

bioresonanca odkrila črno plesen v telesu

Default avatar
Je kdo imel izkušnje s tako 'diagnozo'. Kako ste ukrepali?
Default avatar
Pamet v roke in ne nasedaj. Bojo nekomu našli rjavo, zeleno.... Bisvto je, da bioresonanca lepo odira ljudi. Moja kolegica je šla na bioresonanco in kao odkrili so ji kanddido. Potrebnih bi bilo 20 terapij, ker je kao zelo hud primer.

Ji rečem, da se kandida da rešit s 3 tabletkam ona pa trk tej ženski povedat, kaj sem povedala. Dobim kontra, češ, da je ženska povedala, da tablete niso zdrave. Je pa zdravo zmetat več 100 evrov in se še peljat več kot 30 km v eno smer, zaradi takih oderuhov.
Default avatar
Tudi moje mnenje je, da je to čisti nateg.
Našli nekaj... zdaj pa terapije in zdravljenje.
Predlagam, da si prebereš mal po psletu, res lahko to obstaja, vendar če nisi bili v stiku s črno plesnjo, potem to odmisli in raje poišči vzroke drugje, ne pa da plačuješ pregled in potem še zdravljenje nečesa kar ne morejo dokazat.
Default avatar
Sem bila na bioresonanci. Vsi so govorili kako super je in zelo strokovno. Ugotovila je, da sem zdrava, le da mi primanjkuje vitamina c in d.
V resnici sem se pa zdravila že več kot pol leta za kronično obolelo ščitnico in imela visoko vnetje.
Default avatar
ne nasedaj je napisal/a:
kje se pa dobi te tri tabletke? brez recepta? hvala,
Default avatar
aja, še to, bil na bioresonanci, terapevt podal svoje ugotovitve, mi priporočil zahodno medicinsko utemljene prakse samozdravljenja in obisk specialistov-zdravnikov. Nič o nekih seansah in podobno kot gor omenja 3xtabletka in adijo...
Default avatar
Je tudi imela okužbo s črno zidno plesnijo. V stik z njo je prišla verjetno preko oreščkov. Tam je je največ.

Ugotovila na bioresonanci, potem, ko smo bili v šolskem letu 11x bolni. Za pregled smo dali 30 evr, ker imamo zipper v sorodstvu, smo terapije izvajali sami doma. Vmes smo hodili na kontrole, zastonj. Po tej terapiji je jedla enormne količine probiotikov. najrazličnejše kombinacije in pol leta proti kandidno dieto (ta je pa res zaribana). Moja punčka je zdaj že dve leti skozi zdrava.
Default avatar
moja hči je napisal/a:
zapper a ne :-) ? A ustrezne "individualne programe/terapije" ste si tudi sami naložili ?
Default avatar
Klasični nateg. Najdejo ti cel kup stvari, za katerimi kao bolehaš in potem kasirajo za terapije. Z mano je bilo narobe - ni, da ni. Ugotovili so mi vse, samo tistega ne, kar sem imela v resnici - alergijo na ambrozijo.
Od alergije na amalgam, kandide, gliste, alergije na gluten, mleko ... Vsakomur najdejo isto. Ker je vse skupaj larifari.
Edino ta s črno plesnijo moram reči, da je za odtenek bolj inovativna. Ampak so to tako hude zadeve, da če je res, se jaz ne bi packala sama, ampak bi poiskala pravo strokovno pomoč. Držanje palčk v rokah tega sigurno ne pozdravi.
In potem meni razlagajo, da so imeli to in to bolezen, bioresonanca pa jih je pozdravila. Pa sploh nobenega dokaza o bolezni, razen besede "terapevtke".
Default avatar
Tudi mene zanima, s katerimi 3 tableti se rešiti kandide...hvala!!!
Default avatar
Mrs. Mulligan so enkrat - na priporočilo kolegice - šli na Bioresonanco. Meni, večnemu skeptiku je bilo ukazano, da moram bit cel čas tiho, ker se je Mrs. takrat še trudila imeti nek projateljski odnos z bejbo, ki je to priporočila.

No, in gremo mi na Jesenice na Bioresonanco. Right.

Jaz sem se začel zvijat od smeha, ko je bejba razlaga kaj Bioresonanca je, in je vprašala "A kaj veste o kvantni fiziki? A da ne? No, Bioresonanca je na osnovi kvantne fizike." (jaz pa na pol fizik, to mi deli bejba). Ko je začela razlagat o tem, kaj vse je imela zlomljeno sem bil ziher, da se je zmotila in bioresonancira mne, najbolje je bilo pa na koncu, ko je vpraša "a olivno olje ste prinesli, da ga informiram?".
Jaz nisem mogel več držat gobca in sem zinil "Joj, ne, nisva vedela, ampak mam pa par flaš vina v avtu, a bo OK?" :D

Skratka, nisi okužena z črno plesnijo (ker, za razliko od nekaterih očitno nisi stena, ali si pa jedla sterilne oreščke?). Če te res skrbi, da si z čem okužena pojdi do zdravnika, pa naj ti kri pregledajo.

Bioresonanca pa naj bo tam in nateguje folk, ki ima taka nagnenja. Ker je "stroj" nekje na istem nivoju, kot Scientologijin e-Meter. :)
Default avatar
misliš je napisal/a:
Hvala za popravek. Zatipkalo se je... Ustrezno terapijo mi je naložila gospa na bioresonanci.
Default avatar
Plesen je izjemno nevarna za zdravje
Ljubljana, 07.09.2011, 10:21
Črna plesen, ki jo najdemo v številnih slovenskih domovih, je eden pogostejših vzrokov za respiratorne in druge zdravstvene težave. Preverite, kako prepoznati z njo povezane težave!


plesen
Plesen, ki naseljuje naše domove, je lahko izjemno nevarna, zato se je je treba znebiti!
Plesen, takšno ali drugačno, najdemo v skoraj vsakem stanovanju. Ker niso vse plesni nevarne in je njihovo toksičnost običajno mogoče dokazati zgolj z laboratorijskimi preiskavami, jo je priporočljivo vedno odstraniti.

Spore plesni se enostavno in hitro prenašajo. Prilepijo se na gostitelja – človeka, žival, čevlje – ali pa v stanovanje pridejo celo skozi odprto okno. Nato se ugnezdijo v vlažnem delu stanovanja in se začnejo razmnoževati. Najpogosteje je to na vlažnem lesu, stenah, tleh, kartonu in celo bombažnih izdelkih. Če začne plesen poseljevati naše domove, lahko to postane izjemno nevarno za zdravje. Pojavijo se lahko alergije, infekcije, poškodbe kože, ožilja in številne druge bolezni.


kašelj
Težavam, najpogosteje respiratornim boleznim in alergijam, so najbolj izpostavljeni otroci in starejši ter vsi z oslabljenim imunskim sistemom. (Foto: iStockphoto)
Plesen ni enako nevarna za vse

Izpostavljenost črni plesni ni nevarna za vse, saj so nekateri bolj občutljivi nanjo, drugi pa manj. Največjemu tveganju za razvoj raznovrstnih zdravstvenih težav so izpostavljeni dojenčki, otroci, starejše osebe, osebe okužene z aidsom, bolniki, ki prestajajo kemoterapijo, noseče ženske, ljudje, ki imajo kakršne koli respiratorne težave (kronični bronhitis, astmo …) in osebe z oslabljenim imunskim sistemom.

Najpogostejše so alergije

Pri ljudeh se kot posledica izpostavljenosti plesni najpogosteje pojavljajo alergije in pomenijo reakcijo na nekaj ekstremno nevarnega in v skrajnih primerih celo smrtno nevarnega. Razlog, zakaj je plesen tako nevarna, je ta, da so njene spore tako majhne, da se jih na glavo bucike lahko naseli tudi do 250.000 in lahko prodrejo v obrambne mehanizme organizma. Ko enkrat prodrejo v telo, se začnejo kopičiti v spodnjem delu pljuč in preko pljuč preidejo v krvni obtok. To lahko prepreči pljučem, da bi prenašala kisik v krvni obtok in povzroči brazgotinjenje pljuč.

Čeprav so vse alergije, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti plesni, potencialno nevarne, je dobra novica ta, da niso vse enako resne. Alergija tipa 1, ki je najpogostejša, se kaže v obliki srbenja oči, kihanja, kašljanja in zamašenega nosu, alergija tipa 3 se kaže s težkim dihanjem, kašljanjem, pomanjkanjem sape in tiščanjem v pljučih, bronhopulmonarne mikoze pa predstavljajo tretjo skupino alergij, ki se pojavljajo zgolj pri bolnikih z astmo in lahko povzročijo preraščanje bronhialnih poti s fungusi.

Plesni, ki povzročajo izbruh različnih bolezni, pa so lahko odgovorne tudi za nastanek infekcij. Te se najpogosteje pojavljajo pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom in povzročajo infekcije zgornjih dihalnih poti in vnetje sinusov.

Pazite se toksičnosti plesni

Glede na to, da 90 odstotkov časa preživimo v zaprtih prostorih, moramo zagotoviti, da bodo naši domovi zdravi. A na žalost večinoma niso. Dolgotrajna izpostavljenost črni plesni tako lahko povzroči zastrupitev organizma, saj plesen sprošča toksine. Zastrupitev se kaže z glavoboli, kašljem, vnetjem grla, težavami s sinusi, vročino, vrtoglavico ter slabostjo in je lahko, če je ne odkrijemo in začnemo pravilno ter hitro zdraviti, tudi smrtno nevarna.


plesen
Plesen se lahko razvije tudi na živilih, ne le stenah, zato taka živila odvržite in razkužite prostor, kjer so bila shranjena.
Poškoduje lahko tudi notranje organe, ožilje, kožo …

V najhujših primerih lahko plesen poškoduje notranje organe in povzroči celo odpoved organov pri ljudeh. Do tega pride, če spore plesni prodrejo v človeško telo in začnejo kolonizirati določene organe, se hraniti z njim in medtem sproščati mikotoksin, ki je nevaren za ljudi. Mikotoksin je nevaren za vse notranje organe, vključno s srcem, pljuči in reproduktivnimi organi. Učinki izpostavljenosti plesni na reproduktivne organe še niso dobro raziskani, vendar pa so raziskave pokazale, da so imele ženske, ki so bile dlje časa izpostavljene črni plesni, težave z zanositvijo in da so doživele več spontanih splavov. Izpostavljenost pa je nevarna tudi za plod, saj so študije primerov pokazale, da so nekateri otroci, katerih matere so bile med nosečnostjo izpostavljene plesni, trpeli zaradi krvavitev v pljučih.

Poleg poškodb notranjih organov lahko plesen povzroči tudi poškodbe ožilja, kvarjenje ven in arterij, zaradi česar lahko pride do notranjih krvavitev in poškodbe kože. Tako se lahko ob stiku s plesnijo ali zaradi dolgotrajne izpostavljenosti plesni pojavijo koprivnica, srbečica, občutljivost kože in pekoč ter boleč občutek na koži.

Poškoduje lahko tudi sluznico

Med metaboličnim procesom plesni se oblikujejo hlapljive organske sestavine, ki se sproščajo v zrak in prodrejo v telo z dihanjem (preko nosa ali ust). Dolgotrajno vdihovanje teh sestavin povzroči poškodbe nosne sluznice, ki se kaže z izsušitvijo ali razdraženostjo, pogostimi krvavitvami iz nosu, glavoboli in zamašenostjo nosu in akumulacijo mikotoksinov v pljučih.

In kakšni so simptomi?

Simptomi zdravstvenih težav povezanih s plesnijo so odvisni predvsem od tega, na kakšen način je oseba prišla v stik z njo, na splošno pa se pojavljajo:


plesen
– težave z dihanjem, ki lahko vodijo v napade astme, še posebej če oseba že ima tovrstne težave;

– kronične infekcije sinusov, ki vodijo do glavobolov, zamašenosti nosu in kašlja;

– prekomerno kašljanje in kihanja;

– gripi podobni simptomi.

Če so ti simptomi hitro odkriti in diagnosticirani, je težavo mogoče tudi hitro in učinkovito odpraviti. Če te simptome predolgo preziramo, pa lahko pride do zastrupitve, ki se kaže s sledečimi simptomi:

– bolečina v abdomnu;
– kašelj, težave z dihanjem;
– ekcem, izpuščaji, koprivnica;
– telesne bolečine;
– bolečine v mišicah, utrujenost;
– zmanjšanje apetita;
– slabost, diareja, bruhanje;
– vnetje grla;
– goreč občutek v ustni votlini in grlu;
– slab ali kovinski okus v ustih;
– mrzlica in vročina;
– rdeče in solzne oči;
– pomanjkanje koncentracije, izguba spomina;
– vrtoglavica, pomanjkanje ravnotežja;
– infekcije sečil in težave s prebavo;
– neenakomeren krvni pritisk;
– krvavitve iz nosu.

Poleg naštetih simptomov pa se lahko pojavijo še depresija, panični napadi, poslabšanje sluha ali vida, neplodnost, splavitve, fibromialgija, krvavitve iz pljuč, rak, srčni infarkt, motnje v razvoju, tresavica, rektalne krvavitve, želodčne razjede, poškodbe možganov in v najhujšem primeru smrt.
Default avatar
Sem avtorica teme.
To diagnozo pri bioresonančniku je dobila moja 7 letna hčerka. Pravzaprav sem našla kar nekaj, kar bi lahko držalo pri zgornjem opisu težav, ki jih prinaša črna plesen. Predvsem:
- Alergija tipa 1, ki je najpogostejša, se kaže v obliki srbenja oči, kihanja, kašljanja in zamašenega nosu.
Ima stalno zanašen nos, najsi bo zima ali poletje. Do sedaj je bilo poleti bolje, letos pa ne, skorajda slabše. Poleg tega je res, da smo imeli prisotno plesen v stanovanju, sploh, ko je bila ona še dojenček, saj smo se takrat ravno priselili in smo seveda hiteli, kot večina (nismo počakali, da bi se vse optimalno osušilo).
Tako da, delno vidim, da bi ji probleme lahko povzročala tudi črna plesen.
Default avatar
jolijo je napisal/a:
Dajte testirati blato za parazite, plesni itd., pa boste vedeli. Potem pa dalje.
Default avatar
Hvala za namig!
Torej, če se je plesen res naselila v njenem telesu, jo je najti tudi v blatu.
Torej moram do pediatra in jo prepričat, da bi bilo lahko nekaj na tem.
Default avatar
jolijo je napisal/a:
Če ga ne prepričate, greste lahko tudi samoplačniško na polikliniko ali Adrialab.
Default avatar
m,jbnjbjb je napisal/a:
Skoraj garantiram, da se vam bo pediater smejal. Dvomim, da bo dal testirat, oz. dvomim, da naši klasični laboratoriji to sploh delajo.
Adrialab je verjetno opcija. preveri.
Sicer pa mislim, da brez alternative ne boste naredili nič. Klasična medicina tukaj pogrne na celi črti.
Default avatar
garantiram je napisal/a:
Mogoče ga prepriča, če plesni in bioresonanmce sploh ne omeni. Si pač izmisli kak drug razlog.