Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj mi starši ne dovolijo telefona?

Zakaj mi starši ne dovolijo telefona?

Živijo! Stara sem 14. let. Vsi moji sošolci in sošolke že imajo telefon. Tudi sama bi ga rada imela, saj je dandanes brez telekomunikacije zelo teško navezati stike. Nikar ne recite, da se s sošolci vidimo že v šoli in da ne potrebujemo še telefona za pogovor, vendar to ni res. Sošolci se radi zafrkavajo po telefonih in teško se je pridružiti pogovoru o tem, če nimaš pojma za kaj se gre. Poleg tega zares težko navežeš stike s simpatijo brez tega. Moji starši za to res nimajo razloga, saj v šoli (saj ne da se hvalim) nimam ravno slabih ocen in vedno se držim vsakega dogovora. Računalnik mi na primer dovolijo vedno uporabiti, telefona pa mi nočejo kupiti. Rada bi vaš nasvet glede tega, kako prepričati starše, da sem dovolj stara in pripravljena na telefon. Čimprej kaj napišie, ker sem že res netrpna! V naprej najlepšejša hvala,
zvesta uporabnica

Jst mislim, da so tvoji starši starokopitni.

Verjamem, da telefon zelo rabiš. Ko sem bila jaz najstnica sem si tudi imela neskončno veliko za povedat s prijateljicami, pa čeprav smo bile ves dan skupaj v šoli. Ampak, mi nismo tvoji starši in ne vemo, iz kakšnega razloga ti prepovedujejo telefon. Mogoče nimajo denarja zanj? Mogoče se jim zdi, da že na računalniku preveč visiš? Mogoče se bojijo, da bi ti ga v šoli ukradli?

Kakorkoli, vprašaj jih. Daj jim za prebrat, kar ti bomo tukaj napisali, in jih preprosto vprašaj. Mogoče je pa kakšen banalen razlog in se boste lahko dogovorili. Ali pa ponudi, da ti plačaš pol, oni pa pol.

Mimogrede: piše se “težko”. Samo za primer, da ti bo kdaj prav prišlo.

Ljubica, še pravopis ti šepa, kako bi bilo šele s telefonom!?

p.s: Aja in to bo gotov koristilo tudi drugim, ker se veliko sovrstnikov zagotovo spopada s podobnimi težavami. 🙂

Kot kaže se je pri pisanju besede težko, zmotila kajti drugič je napisala prav.
Mimogrede: površno bereš, bodi bolje natančna naslednjič, da ti bo kdaj prav prišlo.

računalnik ja
tel ne
pa velik več sranja je na racunalniku kot na telefonu, če maš sebveda samo za sms pa klice.
povej jim da se ogromno menijo po telefonu kar se tiče šole, ker za vsak drek rac užigat je brez veze.
tko pa sam sms napišeš pa bvvprašaš kaj je za nalogo in kdaj sprašujejo itd

Koliko si pa ti bitje v resnici staro???

Itak se večinoma menijo ali prekt fb ali twiterja… In se lahko torej tudi ti, če imaš itak računalnik.

Upam, da so ti povedali zakaj ga ne dobiš.

Žal je res tako, da si danes skoraj avtomatično odrezan od dogajanja, če si brez telefona in 14 let je primerna starost za telefon.

Je pa res, da bi vsi najstniki preživeli tudi brez, v nekih drugih časih.
Moj mulc ga je dobil v 5. razredu, bilo je darilo od nekoga, jaz osebno bi počakala nekje do 7. razreda. Pri 14. pa definitivno, že zato, da se lahko kontaktirava, če pride vmes kaj nujnega.

Poskusi pisati dedku mrazu, mogoče uspe 🙂

Pri 14ih si še otrok. Možgani in telo se ti še razvija. Prenosni telefon pa oddaja/sprejema elmagnetno valovanje, ki ti ‘kuha’ možgane. (nekaj podobnega kot mikrovalovka, le v manjšem obsegu).
Moje mnenje: pametni starši! počakajte nekje do 16 leta, še bolje do 18.leta; saj imaš še druge opcije: družabna omrežja, stacionarni tel…

Mimogrede: površno bereš, bodi bolje natančna naslednjič, da ti bo kdaj prav prišlo.[/quote]

No ja, če smo čisto natančni, dvakrat je napisala “teško” in enkrat “težko”. Pustimo, kdo površno bere (ali piše) in komu bi kaj prav prišlo. Je bilo čisto dobronamerno.

Jst pa mislim, da so pametni.

A ne me je*at, da kdo se verjame v te neumnosti? Dajte no, lepo prosim, tole je tam nekje kot antivaxxerji, tisti ki “čutijo” valove oz WiFija in iz mikrovalovke in Chemtrailerji. 🙂

Mimogrede: površno bereš, bodi bolje natančna naslednjič, da ti bo kdaj prav prišlo.[/quote]

če bi res enkrat napisala “teško”, enkrat pa “težko”, kar pa ni čisto res, kako naj vemo, kaj je prav!

Ja res sem 14 in ja bila je napaka, oprostite vsi za to ”teško”. Sam mamo nemški racunalnik zato nevem točno kje je kaka črka pol se mi pa neda popravljat.

Ker so pametni in te imajo radi.

Nimam pojma zakaj ti starsi ne dovolijo telefona. Kaj pa oni pravijo, zakaj ne? Si vprasala njih?
Imajo kak tehten razlog ali jim je pac gust ziveti v preteklosti in gonijo svojo zaostalost?

Ah, daj no. Prvič: če je človek pri štirinajstih otrok, kaj je potem človek pri dveh letih, petih letih, pri pol leta? A je to zate vse isti šmorn, bitje brez možganov in pravic?

Drugič, tole je pa za avtorico: očitno še nisi ugotovila, da mora starše enkrat resno zaskrbet, kje si, pa boš videla, kako hitro boš dobila telefon. Jaz sem svoji hčeri kupila telefon zardai sebe, ne zaradi nje – da jo imam pod kontrolo, kadar ni doma. A si ti kar naprej doma ali kako imate to zrihtano?

Zatežene starše imaš

Za chemtraile je na MON-u zadolžen Primož!☺☺☺
Pa za brisanje postov, ki ga omenjajo tudi!

Js pa usen mislm da bi blo dobr da dobi telefon. K u današnh cajth se šošolke med sabo dogovarjajo na fb-ju,twitterju… Pa zdej ma že skor vsak najstnik kamr kol gre s sabo telefon.

Mogoče ti ga ne dovolijo zato, ker sedaj pri 14-ih skoraj popolno pišeš v slovenskem jeziku, za napake si se morala prav pomatrati:))), potem bi si pa to znanje povsem pokvarila:).

hahaha, odgovor leta

Brez zamere, ampak pri nas je fb že mimo. Noben od mojih treh otrok (19, 17, 14) ga ne uporablja več.
twitterja pa itak nikoli niso.

New Report

Close