Starševski čvek

Pacientka, ki so ji menda na živo rezali maternični vrat na Ginekološki kliniki

Default avatar
Ta baba ne more biti pri zdravi pameti, da take piše po FB in tudi ne verjamem, da je res, kar je napisala. Poznam ginekologinjo, ki dela tam in je rekla, da bi imeli tudi oni marsikaj za povedat o njej, a ne smejo.
Default avatar
Zato ti namesto nje "sporočaš" to javnosti? ali pa kar sama?
Default avatar
ker ni edina, ki je doživela poseg, kjer je anestetik odpovedal. Ni edina, ki je doživela masaker "na živo", ne glede na vrsto posega.

Šparajo, šparajo..... ko te privežejo na mizo, si pečen. Le upaš lahko, da bo anestezija prijela, ker če ne prime, doživiš marsikaj....
Default avatar
Kvaliteta povsod strmo pada !
Nihče nima respekta. Spoštovanja ustvarjanje dobrega imena, kaj je to ?!
Cela družba ratuje takšna. Nihče ne odgovarja za napake.
Niso več doktorji kar so bili, ne advokati, ne učitelji, vzgojitelji, policaji....samo kdo koliko "zasluži "....
Tako, da čisto verjamem da so bile kolobocije tam na ginekologiji.
Default avatar
Sem bila pred leti na posegu z laserjem na materničnem vratu zaradi kritičnega brisa.
Bilo nas je ene 10 žensk, naročenih zjutraj ob osmih. Pospravili so nas v eno bolniško sobo, da smo delale gužvo ostalim bolnicam, na vrsto smo prišle ob dveh popoldan.
Laser so seveda delali na živo (na srečo imam visok prag bolečine, je pa vseeno kar dobro ščipalo), šlo je pa kot po tekočem traku. Kot da smo tam ena strojna komponenta za pošraufat.
Tako da bi verjela marsikaj ...
Default avatar
Jaz tudi tej zgodbi ne verjamem.Meni so ta poseg v celjski bolnisnici delali pod narkozo.Spala sem.In prvic slisim,da dobis lokalno anastezijo.
Default avatar
Je res, ker sem punco videla na kliniki, ko so jo peljali ven iz sobe, jokala kot dež... vejramem, da je res.
Default avatar
, predvsem zato, ker sem sama na gk v LJ doživela že marsikaj, kar se uvršča med sporno, pa najsi je odnos zdravnikov, kakšen poseg, ali čakanje na vrsto, pomanjkanje zasebnosti...
Zdravila sem se zaradi neplodnosti, kar 15 let sem bila redna "gostja" gk, prestala sem 6 operacij in čez 20 obmp postopkov.
V vsem tem času sem bila priča številnim žalitvam, nesramnostim, ki so prišle iz ust "najuglednejših" strokovnjakov na gk, katerim javnost poje hvalnice in so "biser" gk. Pa sem molčala. Ker sem ovca. In ker sem si tako neznosno želela otroka. Ker sem bila podrejena. Ker sem vzgojena tako, da sem tiho pred avtoriteto. Hvala bogu, da ima ta punca pogum, ki ga jaz nimam in da je javno spregovorila. Zadnji čas je, da se preneha do pacientk obnašati kot do številk, le da čimprej mine in se opravi naslednji postopek na drugi ženski... In ja, razčlovečeno se počutiš, ko niti vrata niso zaprta, ti pa na ginekološki mizi nemočna ležiš, medtem ko opravljajo kak poseg... tudi to sem že doživela... in tudi, kaj se derete, saj je že skoraj konec...! :(
Kot v srednjem veku, ali kje v daljni Afriki...!!!!!!!!
Default avatar
S vsem srcem sem na strani te zenske, naredit je treba prijavo proti vedno bolj necloveskim in tudi sprijenim slovenskim zdravnikom.
Najprej prijavo k zastopniku pacientovih pravic, potem pa prijavo na Ministrstvo za zdravje na Komisijo za varstvo pacientovih pravic in na Zdravnisko zbornico.

Zdravniska zbornica bo potem sele po koncanih predhodnih postopkih zaradi suma kaznivega dejanja vse papirje poslala na Kriminalisticno upravo v Ljubljani, ki bodo vlozili ovadbe po uradni dolznosti in se bo zacelo sojenje.

Pacientka pa se lahko izogne tej proceduri in ostane podkrepljena z dokazi z Ministrstva za zdravje od Komisije za varstvo pacientvoih pravic, ki bo nedvomno ugotovila hude krsitve njenih clovekovih in pacientovih pravic gre z njimi k odvetniku Pitaku.

Odvetnk Pitako ji bo pomagal vsaj do odskodnine, saj ji po Zakonu o pacientovih pravicah pripada odskodnina za vse prestane telesne odskodnine od UKC LJ, ker je vsak UKC in bolnisnica, posebej zavarovana za dokazane strokovne napake, po omje glede na storjeno dejanje, vsaj v vrednosti vsaj 30,000 eur.

Ce pa njihoa napaka ne bo dokazana ze pred Komisijo, potem pa morata z odvetnikom iti v ovadbo, tozbo in pacientko caka dolgotrajno sojenje, storilci bodo za malomarno zdravljenje sodno kaznovani, njej pa bo vseeno pripadla odskodnina, ker bo sredi sojenja vlozila odskodninski zahtevek.
Default avatar
jetrčena je napisal/a:
Prosim no, o ničemer se ne razpravlja in bi bila čudna tudi, če bi res verjeli, da je šla o tem še razpravljati neka ginekologinja. Ki si verjetno le ti.

Ne poznam primera, ali še manj, kaj se piše ter kako še manj zagovarja ta, ki jo omenjaš kot zdravnico, vendar, tako se ne rešujejo bojda nezdrave razmere, na nekem fb. A ste vsi poknjeni drugače? Tudi o takšnih primerih, ki niso prijetni, se ustrezno sprožijo postopki, ki spet niso prijetni. Ne pa na nekem fejs bukovem profilu no.

Če je problem, se tudi brez javnosti da rešiti, tudi tako, da je rešeno.

Drugo je, če potencirate le zapise na fb ter zapise tu, poleg tega, da je še kakšen zdravnik to potrdil posredno, ker ga zavezuje zdravniška etika. Daj no.

Če potrebuješ korake, kako delovati,da boš kaj rešila, vprašaj. A se boste na grobo drugače menili in nehajte no.
Default avatar
Jaz ji verjamem. Mislim, da Pušenjakova izjava, ki so jo objavili na žurnalu, pove dovolj.
Default avatar
Meni so odstranili maternico, menda da te privežejo golo in navpično, tako da je glava spodaj......ok, ne vem kaj naj rečem, jaz sem spala.

Zadovoljna sem s posegom, ker me po operaciji ni niti malo bolelo.
Jaz zaenkrat nimam pripomb.

Je pa ginekološka klinika po izgledu res grozljiva, spominja me na umobolnico ali hiralnico iz kakšne srhljivke, lahko bi malo renovirali.
Default avatar
verjam3m je napisal/a:
Tudi jaz dvomim, da bi kar nekaj bleknil za brezveze...
Default avatar
Se pa je na izpoved pacientke odzval znani slovenski ginekolog in porodničar Stanko Pušenjak, ki prav tako dela na UKC Ljubljana."Dragi kolegi in kolegice.Če je vsaj pol tega res in verjamem,da je res vse,se zamislite nad tem!Tako se ne dela! Pika!"

http://www.zurnal24.si/izpoved-pacientk ... nek-278247
Default avatar
kdo je kdo je napisal/a:
Ne flancaj.

Pri nas je žal tako, da če zadeve ne gredo v javnost, NI NIČ! Ker te vsakič znova ignorirajo, se izgovarjajo, ne priznavajo krivde, ne prznajo napak, kaj šele ignorance in nesramnosti bolnike imajo za popolne bud.ale.
Ščitijo en drugega; od zdravnikov, medicinskih sester, vodstev oddelkov in bolnišnic, do Zdravniške zbornice in tudi ZZZS. Malo pomisli - koliko zadev se je rešilo šele ko so jih ljudje dali v javnost? Kar nekaj, od obsodbe morilke (pediatrinje, ki je pospravila Bora) do plačila ZZZS, ki je odobrila zdravljenja raznim otrokom in mladostnikom (operacije tumorjev v tujini, operacije nog, zdravljenje raka, ipd.) Dokler pa smo tiho oziroma poskušamo zadeve reševati "brez pranja umazanega perila v javnosti", pa seveda povsod IZVISIMO.


Zato je potrebno na te zadeve opozarjati, pa čimveč posneti (s telefonom ali snemalnikom) ter zadeve dati v javnost, na You Tube, na forume, na FB - povsod! Le tako se jim bomo lahko uprli in prekinili ta kriminal, ki se dogaja med belimi haljami!!
Default avatar
a lahko napišete ime in priimek te nagnusne ginekologinje?
Default avatar
Tudi jaz mislim, da je še kako prav, da je ta ženska to glasno povedala.
preveč nas je, ki smo tiho. Znana ginekologinja ni nobeno zagotovilo za dobro obravnavo ...
Default avatar
vse v javnost! je napisal/a:
Boldano ... Najprej se pouči, kaj je v Sloveniji dovoljeno. Nekoga na skrivaj snemati ni dovoljeno! In ne bi jaz potem rada neumne osebke po televiziji gledala, kako jih novinar sprašuje o primeru, on pa zaverovan vase govori, kako je nekaj ukrenil, zraven se pa še joče, da je za povrhu vsega dobil še od grde grde države položnico za prepovedano snemanje in objavljanje v medijih. Novinar bi pa itak po svoji koristi vse obrnil zgodbo, da bi poem ljudje spet skakali v zrak, kako je grda država za povrhu še oglobila enega butla, ki ne ve, da se ne sme snemat, ...
Default avatar
Meni je ginekolog na živo delal biopsijo materničnega vratu. Pet odščipov, pret zažigov. Bolelo. So mi solze tekle po licih, katere je sestra brisala in mi nežno prigovarjala. A nestezistka je sicer bila tam, pripravljena, če ne bi zdržala, a sem. Ginekolog se je želel izogniti narkozi, ker sem pred letom dni pri operaciji imela stranske učinke narkoze- me skoraj niso mogli prebudit.. Pa da ne govorim, kako mi je tista narkoza uničila spomnin in sem potem načrtno delala na tem, da sem si nazaj razvila svoj dober spomin nazaj. Včasih moraš enostavno pretrpet.
Default avatar
moja zgodba je napisal/a:
Tudi meni so odscip delali brez narkoze in sem komaj kaj čutila. Za odscip ne bi hotela narkoze tud če bi bolj bolelo. Raje malo potrpim, narkozo zelo slabo prenašam. Ko sem imela operacijo materničnega vratu z laserjem, je bila ta brez vsake anestezije. Mene ni bolelo. Imam pa res visok prag bolečine.
Konizacijo so mi delali v kratki splošni narkozo, namesto po 10 min so me zbudili po 3 urah. Če ne bo res nujno, nikoli več narkoze.