Forum.Over.Net

Starševski čvek

Migrena in preventivno jemanje tablet Propranolol

Default avatar

Migrenka

Že deset let imam migrene in zadnje čase vedno pogosteje. Nevrologinja mi je svetovala preventivno jemanje tablet Propranolol, ki so v bistvu za zniževanje pritiska, naj bi pa pomagale tudi pri migreni. Nekako se ne morem odločit za to. Zanima me, če jih kdo jemlje in če pomagajo?

Hvala, lp
Default avatar

huu

propranolol je beta bloker in ga predpisujejo za recimo težave s srcem, niža srčni utrip.
Jaz osebno ne bi kr tko enga takega zdravila....
Default avatar

migrenca

Pri moji migreni se je zgodilo to, da sem se s tableti predozirala. Nevrolog mi je predpisal druge tablete, da sem izničila prve in stanje se je bistveno poboljšalo.
Default avatar

Student20

Kako to mislis, da ti je predpisal druge tablete, da iznicis ucinek prvih?
Default avatar

meni so pomagale

Meni pa so te tablete pomagale,da nimam več migren.
Default avatar

meni pa

Meni je pa svetovala Amyzol, ki je antidepresiv.

Jemljem čisto nizke doze in do neke mere pomaga. Migren je manj, niso pa čisto izginile.
Default avatar

kaj naj

Migrenka je napisal/a:


Meni se dogaja prav isto. Propranolol mi je povzročal omotico, kot da sem v drugem svetu. Kot da ni sem prisotna. Imam pa obupne migrene zadnjih deset let.
Default avatar

vstip

tudi jaz, zadnja leta obup, mi pa ni hotel predpisat nič, kao da sem premlada(37).
opažam velika izboljšanja po večji dozi b vitamina, recimo od fidimed-a b kompleks,.
sicer pa jaz bi vzela kakšen močen analgetik(imam recimo metamizol za vsak slučaj), na recept, kaj takega kot pa ti omenjaš ali AD pa niti ne bi jemala..čeprav imam včasih res migreno za ZNORET..
Default avatar

propranolol

Nevrolog mi je predpisal propranolol, ki ga jemljem že nekaj časa.
Vendar imam danes tako močno migreno, da sem se komaj dvignila iz postelje. Čisto uničena sem od bolečin.
In ne vem ali naj vzamem Imigran ali ne.
Default avatar

zakaj ne Imigrana?

propranolol je napisal/a:
Tega pa ne razumem, zakaj ga ne bi vzela, a je strupen? Jaz ga vzamem TAKOJ, ko začutim, da me prijemlje in tako sem iz dvojne doze (ko sem čakala, kaj se bo razvilo), prišla na enojno...

Za vse z migrenami pa še en namig: ko sem bila na dieti brez sladkorja (POPOLNOMA), nisem imela niti ene migrene pol leta...
Default avatar

tak nasvet

Meni je namreč nevrolog rekel, da ob jemanju propranolola naj ne bi jemala Imigrana.
Sem vzela tri Cafetine a sem mislila, da bom umrla. Po prvem Cafetinu ni bilo nič boljše.
Ne vem zakaj ali zaradi kontraindikacije ali kaj.
Default avatar

Migrenka

Jaz po pravici povem, da si tega Propranolola ne upam začeti jemati. Po drugi strani pa imam zelo pogoste migrene in mi tudi Imigran Sprint dostikrat ne pomaga.

Mogoče kdo, ki si je pomagal na kak drug način?
Default avatar

ne,ne,ne pa ne

Na področju migren se da narediti OGROMNO z alternativo.

Temelji:
- 200 do 400 mg vitamina B2 dnevno
- koencim q10
- magnezij (prava oblika - ne magnezijev oksid, pač pa magnezijev glicinat, citrat ali malat) 400 mg dnevno
- vitamin D3 - najmanj 5.000 iu dnevno (obvezno skupaj z magnezijem)

http://www.migrainedisorders.org/treatm ... reatments/


Potrebno je preverit, kakšno je stanje feritina (to je zaloga železa) in serumskega železa. Če je feritin pod 50, je potrebno dodajat železo!

Zelo obetavna reč je tudi melatonin, bolje kot ostalo sranje, ki ga ponujajo nevrologi: http://www.mdedge.com/neurologyreviews/ ... prevention

In še zdravilo nizkodozni naltrekson (LDN), ki je meni pomagalo najbolj in nima stranskih učinkov in ni toksično - je bolje kot vsaka protibolečinska tableta. Več o njem v FB skupini LDN Slovenija.

Veliko pa pripomore tudi prehrana, ki je brez mleka in brez glutena!

Treba se je izogibat sintetični folni kislini (preverite, če je v kakšnih dodatkih).
Default avatar

preventiva ???

Naltreksona mi zdravnik še nikoli ni omenil. Sem dobesedno onesposobljena, ko imam migreno. Počutim se, kot da umiram. Neznosne bolečine, ki prehajajo iz ene strani glave v celo telo. Sili me na bruhanje in bruhati ne morem. Boli me svetloba, niti zaznati ne smem svetle odprtine.
To je nekaj neznosnega. Že velikokrat sem pomislila, da sem na koncu življenja. Počasi sem se sprijaznila, da napadi ne bodo prenehali.
Prilagodila sem se takem načinu življenja. Vendar tako življenje je zelo, zelo omejeno. In če se pregrešim pri hrani, če opustim sproščanje, če kar nekam spontano grem, potem je tu kazen, neznosna kazen.
Default avatar

samozavajanje

ne,ne,ne pa ne je napisal/a:

Neumnost, laž ali pa uživalci naštetega nimajo migrene sploh. Ker vsak glavobol pač še ni migrena ... Vse našteto, razen LDN sem/nisem uživala, čisto vse, pa ni bilo nič bolje, nič drugače oziroma po melatoninu je bilo veliko, veliko huje, sem se že sredi noči zbudila z migrenskim napadom. Tako da, lapajte drugje. Saj ne, da je z naštetim kaj narobe, na nek način je osnova, predpogoj za zdrav organizem, ampak da bi pa preprečevalo (kaj šele zdravilo) migreno, je pa kozlarija.
Default avatar

bitna

ne,ne,ne pa ne je napisal/a:
b vitamin zelo pomaga, so delali celo razne študije in so terapije, kjer se predpiše povečana količina b vitamina, zlasti b6, b12 in folna kislina..najbolje je b kompleks..jaz sem probala in so se mi napado za polovico zmanjšali..
poleg tega ajdov čaj, zelo dobro vpliva na žile, jaz ga pijem 1-2 skodelici na dan..mogoče kakšen mesec, potem pavza itd...
Default avatar

ne, ne, ne pa ne

samozavajanje je napisal/a:
Če tebi ne pomaga, to ne pomeni, da ne bo pomagalo drugim. Meni na primer. Hudičevo dobro vem, kaj je to migrena z auro. In študije o melatoninu si nisem izmislila jaz. Je pa seveda logično in pričakovano, da zgoraj naštete zadeve vsem pač ne bodo pomagale. Je pa za poskusit. Meni melatonin tudi ne paše. Mogoče bo pa komu drugemu? Je prepoceni in preveč elegantna rešitev, da jo kakšen sotrpin ne bi poskusil.
In z vitamini in minerali je treba biti vztrajen. Mesece. Čez noč ni nič! Kako dolgo si vztrajala, kakšne količine, kakšne oblike? Imaš mogoče MTHFR mutacijo? V tem primeru ti bo npr. škodila vsaka folna kislina in vitamin B12 v nepravi obliki.
Default avatar

ne, ne, ne pa ne

samozavajanje je napisal/a:
V povezavi z MTHFR mutacijo še to - si kdaj merila homocistein? Kaj pa vitamin B12 (meje v naših laboratorijih so katastrofalno nizke)??
Default avatar

samozavajanje

ne, ne, ne pa ne je napisal/a:
Zelo dobro vem, kaj pomeni "vztrajati", ker jaz nikoli ne vztrajam manj kot 6 mesecev, šele potem se vdam in priznam, da to ni to. Folna in b12 mi ne škodita, pomagata pa tudi ne, melatonin pač in poznam jih še ogromno, ki jim škodi in čisto nobenega, ki bi jim dobro del, čeprav ja, sigurno so taki, ker je to ena zelo popularna droga zadnjih nekaj desetletij. In bom rekla kar droga, ker sorry, če bi bil ta sintetiziran količkaj podoben naravnemu, škodoval ne bi. O LDN pa sploh škoda besed. Gre izključno za izbiro manjšega zla, ampak da je pa to nedolžno (pa četudi nizkodozno), je pač bosa. Samo to me moti. Dopuščam in verjamem, da komu lahko pomaga. Pa saj, marsikomu, ki je dehidriran, pomaga že kozarec vode. V tem je ključ.

Aja, pozabil si še dve aktualni drogi/zdravili, ki jih zadnja leta uspešno predpisujejo za zdravljenje migren ... nizke doze antidepresivov in antiepileptikov. Izbira je neverjetna ...
Default avatar

ne, ne, ne pa ne

samozavajanje je napisal/a:

Ko že toliko veš o LDN mi pa razloži prosim princip delovanja? In kako se princip delovanja razlikuje od polne doze?