Starševski čvek

Begunci protestirajo na Viču

Default avatar
Protestirajo zaradi nevzdržnih razmer. Zgledujte se po njih, Slovenci, ki delate prekarno, ki vam odvzamejo stanovanje, hišo, če ne morete plačevati davkov, ki vam nihče ne da zastonj hrane in stanovanja, če ste brezdomci.

Begunci niso potrpežljivi Slovenci. Res je, ne cedi se jim med in mleko, vendar jim je bolje, kot marsikateremu Slovencu.

http://siol.net/aktualno/naslovna/prote ... -vicu-5960
Protest beguncev pred azilnim domom na Viču
Na ministrstvu za notranje zadeve so potrdili poročanje Dela, da pred azilnim domom na Viču v Ljubljani protestirajo begunci. Po navedbah spletnega Dela se je v zgodnjih jutranjih urah pred azilnim domom zbralo okoli 30 beguncev, ki želijo s protestom opozoriti na nevzdržne razmere, v katerih živijo. Na težave mirno opozarjajo s transparentoma, na enem piše Ne rasizmu, na drugem pa Tudi mi smo ljudje, in zahtevajo pogovor z ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar. STA
Default avatar
kaj pa Slovenci? je napisal/a:
Ja božci.
Default avatar
In kaj točno jim je tako hudega?
Default avatar
verjetno se ne počutijo varni.
Default avatar
Saj smo vedel, da če ne dobijo 500 evrov/teden bo protest. Pa nihče ni verjel!
Grem gledat, če so njihove podpornice že zraven, pa če tisti na Kotnikovi tudi vpijejo. Zraven tegale azilnega doma za mlade junce pa na gradbišču naši bivši sodržavljani v petek in svetek
( tudi včeraj ko je bila nedelja) delajo za minimalca, jedo mrzle konzerve in pijejo vodo iz pipe na gradbišču.
Uni begunski modeli iz azilnega doma na Kotnikovi jih pa skozi okno ogledujejo med čakanjem na naslednji obrok. Zajtrk, kosilo, večerja, pa še kakšna malca pade na Metelkovi pa v Rogu.
Podpornice zbor, pa pomagat ubogim ekonomskim migrantom in vojaškim dezerterjem. Pa hitr!
Default avatar
V teh viških domovih so res nevzdržne razmere, kar naj protestirajo. Tudi vsi ostali bi morali protestirati. Hočemo boljši standard, hočem tukaj perspektivo sv ojim sončkom. Še vedno nismo dosegli standarda izpred začetka krize, cene so pa šle precej gor z evrom.
Default avatar
Oh kar srce me boli. Verjetno jim je tukaj zelo hudo :)
Default avatar
Vsi si to zaslužimo je napisal/a:
Točno tako! Vsi mi bi morali protestirati!
Default avatar
CA7 je napisal/a:
Pričakovali so več, saj jih je Merkel vabila. Obtičali pa so v Sloveniji, državi z najbolj zapleteno birokracijo. Slovenci smo ponižni hlapci, vajeni, da se dela z nami tako, kot se, oni tega niso pričakovali.
Default avatar
Če jim kaj ne paše, naj gredo nazaj tja od koder so prišli. Jih nihče ne zadržuje.
Default avatar
pa kaj no? je napisal/a:
Šli bodo kvečjem dalje, ker se borijo zase upravičeno ali ne. Za razliko od domačinov, ki tiho in ponižno sprejmejo vse kar jim šef in vlada servira.
Default avatar
spet pametnjakoviči pišete o stvareh, ki jih ne poznate, ne razumete, iz kavča gledate in o vsem "največ veste".

protestirajo zato, ker so postopki države predolgi, ker nimajo pojma kakšni so sploh njihovi statusi. Nekateri v tem domu čakajo tudi tri leta, pa še vedno ne vejo ali bodo tu lahko ostali, ali jih bodo vrnili ... kamorkoli že.

država povprečno reši en primer na mesec ... a je to normalno?
Default avatar
takole je napisal/a:
Proti temu bi lahko protestirali tudi mi in zakaj ne? Nam morajo res tujci pokazati, kaj je sprejemljivo in kaj ne?
Default avatar
še mi je napisal/a:
lahko protestiraš komot.

oganiziraj protest pa bo, ne vem zakaj mene sprašuješ za dovoljenje?
Default avatar
Problem je da vsi samo čakamo da bo protest, nihče nič ne ukrene. In čakamo in čakamo....vmes pa goltamo dnevno serviran drek.
Default avatar
takole je napisal/a:
Ne ni normalno. Zakaj sploh delajo tako počasi, kje je problem?
Default avatar
verjetno postopki trajajo, saj je potrebno preverit dejansko stanje. to pa je malce zahtevno preverjat, če je poba zašlatal dokumente stran, vsi so ahmedi in rojeni 1.1.1996, pa vsi iz alepa.....sedaj pa naj MNZ in MZ pridobi podatke iz sirije.....verjetno Asad in ISIS, pa razni zmerni in manj zmerni uporniki komaj čakajo, da bodo odgovrajali na slovenks azaprosila o ugotavljaju identitete ter dejanskih razlogov na podlagi katerih se lahko odobri status begunca oz. se sebka zalovi nazaj v njegovo vukojebino.
tako, da so si pobje vsaj za polovico zaostanka krivi sami, ker ne dajejo točnih podatkov...ampak ok...po svoje jih razumem, ker če bi dali točne podatke, bi se hitro izvedelo, da bo treba pobrati šila in kopita in se vrniti domov k mami, sestram in ženi, ki v vojni in hudi nevarnosti vzgajajo njegove otroke, ta čas, ko on išče status begunca pred vojno
Default avatar
Jaoooooo komaj prišli pa že protestriajo
Default avatar
takole je napisal/a:
Kdo tebe sprašuje za dovoljenje? Pri nas organizirati proteste je Sizifovo delo, ker so ravno tisti dan in tisto uro Slovenčki na napačnem kraju, nimajo za avtobus, ravno nimajo časa, pljuvači pa se iz foteljev potrudijo, da še tistim, ki bi se mogoče udeležili protesta, ubijejo voljo.
Default avatar
mehanik1 je napisal/a:
mogoče res je na ahmedih pol krivde, ampak zakaj potem švabi znajo porihtati statuse desettisočih ahmadov v mesecu, naši pa par? Pa je švabov samo 40x več. Očitno nekje nekaj pri nas ne štima.